Wysłany: Sro Mar 21, 2007 18:45 Jaki gaz do Vectry 1.8 ?
Witam wszystkich
Mam pytanko chcę zalożyć sekwencję do Vectry 1.8 2001r. Byłem u paru gazowników w Wawie ceny są na porównywalnym poziomie 2.900 za sekwencję Jakiej firmy wybrać BRC czy BIGAZ ? O tej drugiej mało słyszałem. Czy firma ma znaczenie czy to zależy do dobrego gazownika ?
Z góry dziękuję za porady i pozdrawiam
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
Yrek67 [Usunięty]
Wysłany: Sro Mar 21, 2007 19:21 Re: Jaki gaz do Vectry 1.8 ?
MAG napisał/a:
Witam wszystkich
Mam pytanko chcę zalożyć sekwencję do Vectry 1.8 2001r. Byłem u paru gazowników w Wawie ceny są na porównywalnym poziomie 2.900 za sekwencję Jakiej firmy wybrać BRC czy BIGAZ ? O tej drugiej mało słyszałem. Czy firma ma znaczenie czy to zależy do dobrego gazownika ?
Z góry dziękuję za porady i pozdrawiam
Czy to jest Vicki B czy C . Jeżeli C ,to mój kolega miał montowaną w ASO instalkę LPG do tego
motorku i miał straszne kłopoty. Chyba z 3 miesiące komputer głupiał w najgłupszych momentach i przerzucał na benzynkę. Dopiero cały komp ze specjalnym oprogramowaniem z Russelhaim ściągali.
grepio [Usunięty]
Wysłany: Pon Mar 26, 2007 09:16
ja ma w Zafirze 1.8 BRC od ok. 1,5 roku;
ogólnie jestem zadowolony, chociaż kilka razy (5) miałem wymieniany czujnik-przełącznik benzyna/gaz- na początku (już po 6 m-cach) tłumaczono to w serwisie wadliwymi elemantami, bo podobno u wielu klientów był ten problem, potem regularnie co 2 miesiące pojawiało się to samo, i zawsze tłumaczono to w ten sam sposób; po przedostatniej wymianie, czujnik działał prze prawie 9 miesięcy i padł...; tym razem powód zepsucia wytłumaczono "brudnym" gazem
zwykle tankowałem LPG na Orlenie, ale stwierdzono w serwisie LPG, że Orlen nie ma "najczystszego" gazu, wobec tego tankuję na Shelu;
zobaczymy co dalej...