Majkel Model Opla : Astra 1,6 F
Wysłany: Sro Kwi 30, 2008 12:46 Re: Jaki plyn chlodniczy??
Sluchajcie, a co robic gdy plyn do chlodnicy jest zuzywany przez samochod, nie ma zadnych widocznych wyciekow, ani nie zauwazylem jakiejs nieprawidlowosci, po prostu go ubywa. A ja przyznam sie ze zmieszalem plyn ostantio, bo juz mi brakowalo, bylo troche na dnie Petrygo zielone i zalalem rozowym borygo, jakos nie widze zmian . Do opla astry przynajmniej mojej na fulla to 1 l wchodzi plynu
Ostatnio zmieniony przez Majkel Sro Kwi 30, 2008 12:47, w całości zmieniany 1 raz
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
Model Opla : Kadett E C14NZ LPG
Zaproszone osoby: 1
LPG: Tak
Wysłany: Sro Kwi 30, 2008 13:20
Majkel napisał/a:
Sluchajcie, a co robic gdy plyn do chlodnicy jest zuzywany przez samochod, nie ma zadnych widocznych wyciekow
Najprawdopodobnie masz uszkodzoną UPG (uszczelka pod głowicą), może pomogłaby sama wymiana uszczelki, ale lepiej stoczyć głowicę i wtedy dać nową uszczelkę. Powinieneś się zamknąć w 200zł. Miałem tak jakieś 2lata temu w astrze.
_________________ 1. Moderator nie nabija postów - moderator ma wiele do przekazania.
2. Moderator nie rozmywa tematu - moderator przypomina o innych ważnych sprawach.
3. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę.
4. Moderator nie zakłada głupich tematów - moderator sprawdza czujność forumowiczów.
pandox Model Opla : Astra G 1.7 DTI
Wysłany: Nie Maj 11, 2008 20:39
Czytając instrukcje do Astry G znalazłem informację że należy zwracać uwagę na kolor płynu jaki się wlewa. Kupiłem kiedyś a ASO koncentrat Shella niebieskawo-zielony bo taki miałem ale kiedy indziej w innym serwisie chciałem też kupić tego koloru to gość mi wciskał czerwony GMa mówiąc że to jest to samo tylko kolor zmienili. Jak to z tym jest?