Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Jakie kable??
Autor Wiadomość
Milo
[Usunięty]

Wysłany: Pią Cze 15, 2007 09:51   Jakie kable??

Mam już prawie wszystkie elementy do montażu sprzętu brakuje mi tylko kabli i mam pytanie co byście polecali??

http://allegro.pl/item201..._elementow.html

to wystarczy czy zainwestować w coś lepszego??

Holcu
Administrator

Porządkowy
Opel Tigra

FENIX
[Usunięty]

Wysłany: Sob Cze 16, 2007 12:22   

Powinny wystarczyć. Ale kieruj się mocą wzmacniacza żeby dobrać odpowiedni przekrój kabla. Wiadomo czym średnica kabla większa tym lepiej (mniejsze straty). Oczywiście na zasilaniu wzmacniacza i głośników.

Milo
[Usunięty]

Wysłany: Sob Cze 16, 2007 23:18   

A co powiecie o tych??

http://allegro.pl/item204...rofi_odss_.html

FENIX
[Usunięty]

Wysłany: Pon Cze 18, 2007 07:14   

Rób jak uważasz ale czy jest sens kupować gotowy komplet kabli ??
Ja bym porostu poszedł do sklepu elektronicznego i kupił tyle kabla i takiego jaki mi jest potrzebny a nie wszystko w jednym. I pewniej taniej Cię to wyniesie niż jak kupisz komplet !! 59.00 + 15 przesyłka = 74zł za tyle kasy to kupisz tyle kabla że hoho.

Holcu
Administrator

Porządkowy
Opel Tigra

Jedras_GW
[Usunięty]

Wysłany: Pon Lip 23, 2007 00:20   Re: Jakie kable??

Milo napisał/a:
Mam już prawie wszystkie elementy do montażu sprzętu brakuje mi tylko kabli i mam pytanie co byście polecali??

http://allegro.pl/item201..._elementow.html

to wystarczy czy zainwestować w coś lepszego??

mam te kable, podłączony do nich wzmacniacz to Magnat 360 classic + głośnik Magnat Xpress 12" i nie ma żadnych podejrzanych dźwięków... tak więc jeśli nie masz jakiegoś niewiadomo jak dobrego sprzętu to te kable dadzą rade bez problemu. Długość wystarczyła żeby spokojnie ułożyć je w Caravanie.

kargul
[Usunięty]

Wysłany: Pon Lip 23, 2007 10:21   

Ja placilem za sam kabel prądowy ( 1cm^2) prawie 10 zl za metr...Wiec nie wiem czy sie oplaca bardziej kupowac oddzielnie...Pozdro

FENIX
[Usunięty]

Wysłany: Pon Lip 23, 2007 10:36   

kargul, to nie wiem co to za sklep był że tak drogo. Albo co to za kabel chyba z czystego srebra. :D
Ja np. za kabel głośnikowy płaciłem 1,4 zł za metr 2x 0,75 cm2.
Ostatnio zmieniony przez FENIX Pon Lip 23, 2007 11:20, w całości zmieniany 2 razy  

kargul
[Usunięty]

Wysłany: Pon Lip 23, 2007 10:40   

Kupowalem go dosc dawno..Wiem ze jak ja kupowalem to ceny kabli podskoczyly...Kiedys sklep w ktorym bralem byl jednym z tanszych w bydzi...Moze juz nie jest ;)

Holcu
Administrator

Porządkowy
Opel Tigra

lord_wiader 

Model Opla : Kadett E C14NZ
Zaproszone osoby: 1
LPG: Tak

Punkty zdobyte: 22
Wysłany: Pon Lip 23, 2007 22:02   

FENIX napisał/a:
kargul, to nie wiem co to za sklep był że tak drogo. Albo co to za kabel chyba z czystego srebra. :D
Ja np. za kabel głośnikowy płaciłem 1,4 zł za metr 2x 0,75 cm2.

Oj.. też drogo :) Na ŁKSie w Łodzi utargowałem sie na 1,50zł przy zakupie 2x1,5mm^2 w ilości 30mb :D
W takich tanich zestawach zazwyczaj niskiej jakości są kable sygnałowe, a przekrój kabli prądowych jest zawyżony, często sprzedawca podaje przekrój kabla wraz z izolacją...

Dodatkowo dochodzi kilkanaście zł za przesyłkę....

Mr_GooFy
[Usunięty]

Wysłany: Wto Lip 24, 2007 14:35   

Siema Jak masz jakiś dobry sprzęcik to radze dołożyć i kupić takie http://www.allegro.pl/ite...0_mm_23089.html chyba ze ci nie zależy albo masz cos mniej wyrafinowanego ale kable warto mieć lepsze bo jak być kiedyś chciał wymienić to co masz na lepsze to już nie musisz połowy auta rozkręcać zeby te kable poprowadzić progami.

Odpowiedz do tematu