Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 20:12 Jakie koszty wymiany zbiornkia??
Witam! Mam do kupienia Corsę z gazikiem ale gaz został zainstalowany w 1999r. Z tego co wiem, to zbiornik ma homologację na 10 lat. A co potem? Co trzeba po kolei zrobić żeby wymienić zbiornik? Jakie elementy? Czy dowolny warsztat zakładający gaz może takiej wymiany dokonać? Czy po takiej wymianie trzeba się udać do urzędu komunikacji? I jakie są koszty wymiany takiego zbiornika?
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
Model Opla : VA 2000
Zaproszone osoby: 8
Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 20:31
Koszt wymiany to ok 400-500zl. Wiekszosc zalezy od ceny zbiornika. W pulawach zbiornik w kolo z wymiana 500zl.
Xmatty [Usunięty]
Wysłany: Pon Wrz 24, 2007 10:51
Linden napisał/a:
Czy dowolny warsztat zakładający gaz może takiej wymiany dokonać? Czy po takiej wymianie trzeba się udać do urzędu komunikacji? I jakie są koszty wymiany takiego zbiornika?
Każdy warsztat, który oficjalnie zajmuje się montażem instalacji dokonuje wymiany butli. Jeśli kupisz nową to dostaniesz kwitek z jej homologacją. Koszty takie jak napisał GrzECHO, można też powtórnie homologować Twoją butle, ale cena ta sama.
można też powtórnie homologować Twoją butle, ale cena ta sama.
Mój kolega powtórnie homologował butle w samochodzie sprowadzonym z Holandii robił to w Bydgoszczy i płacił jakieś 150 zł, ale ręki nie dałbym sobie obciąć w każdym razie na pewno się opłacało, bo on sknera jest. Generalnie idź i się zapytaj.
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet