Panowie a ja Wam będe odradzał NGK. Przede wszystkim trzeba sprawdzić gdzie były produkowane bo te z japoni są wytrzymalsze, ja kupiłem komplecik za 60 zł 2 elektrody i pół roku mi chodziły, zdechły po wymianie uszczelki pod głowicą.
Najlepszym rozwiązaniem dla mnie to chyba są POLSKIE ISKRY. silnik C16NZ te swiece bardzo lubi i jeździ na nich najlepiej. Ac ha miałem tez Boscha ale po wystrzale zrezygnowałem. Co chciałem dodać. Od roku śmigam na Iskrach i niewiem co to są wystrzały LPG tak ze ja polecam nasz rodzimy produkt do akurat takiego silnika.
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
generalnie c16nz chodzi na większości świec to jest mało wymagający silnik on nawet nie powinien strzelac , chyba że miełeś upalony przewód wysokiego napięcia lub świeca była uszkodzona mechanicznie
barto Model Opla : Astra f C16NZ 93r.
LPG: tak
Wysłany: Pon Kwi 28, 2008 13:11
u mnie jak na razie problemow z instalacja gazowa nie ma, a silnik juz od prawie 2 lat zagazowany. przy zakladaniu instalacji, to jest 16k km temu wymienione byly swiece (chyba na oryginalne gm) i kable WN, do tego wszystkie filtry. ostatnio zauwazylem jednak wzrost spalania, pali ok 12l w miescie, a wczesniej palil jakies 10-11. strzalow zadnych nigdy nie mialem. po ilu km nalezy wymienic filtr powietrza, bo u mnie od montazu instalacji nie byl wymieniany
Mam astre 1.6 8 V na gaz przerobiłem nie dawno,mam do was pytanie czy muszę zmienić świece,czy jest to wymagane a jak tak to jakie mamy z tego korzyści?