bosch=dno.Mialem kiedys NGK oryginalne z japoni(kolega mi przywiozl)I auto wogole jezdzic nie chcialo.Zmienilem na oryginalne oplowskie i maszyna chodzila jak burza
Model Opla : Astra F X14NZ + LPG
Wysłany: Sro Mar 21, 2007 11:18
Ja obecnie wymieniłem z Bosh-owych dwu elektrodowych na Iskrę Super Gaz jedno elektrodowe w Astrze C14NZ. Na LPG na świecach Bosha silnik na wolnych obrotach skakał na Iskrze obecnie silnik pracuje równo. Zastanawiałem się na NGK ale porozmawiałem z taksówkarzami którzy jeżdżą dużo po mieście Oplami i Deawoo i większość poleciła mi Iskrę Super GAZ - kilku powiedziało mi że należy wymieniać świece co 15 kkm i podobno nie będzie probelmu z cewką i wolnymi obrotami.
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
Model Opla : Astra F X14NZ + LPG
Wysłany: Sro Mar 21, 2007 12:21
Zobaczymy jak się będą sprawowały po przejechaniu paru tys km. Jak będzie siano to przerzucę się na NGK jedno elektrodowe.
A tak poza tym jakie świece NGK jedno elektrodowe będą pasowały do Astry F silnika C14NZ rocznik '96. Świece są już wkrecane tak jak w silniku X14NZ. Bo w dwóch sklepach kolesie mi oferowali NGK ale dwuelektrodowe do tego typu silnika.