|
|
| Autor |
Wiadomość |
ja37
street killer

Model Opla : corsa b 2,0 157KM 209Nm było
Zaproszone osoby: 6
LPG: NIE
Wiek: 38 Dołączył: 17 Kwi 2006 Posty: 12549 Skąd: Ziemia Obiecana :)
Punkty zdobyte: 88
|
Wysłany: Sro Mar 21, 2007 12:23
|
|
|
| jak w rurkach, to nie wiem, czy są jednoelektrodowe, ja zawsze miałem dwu. |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
dawid849 [Usunięty]
|
Wysłany: Sro Mar 21, 2007 17:56
|
|
|
| gines napisał/a: | Zobaczymy jak się będą sprawowały po przejechaniu paru tys km. Jak będzie siano to przerzucę się na NGK jedno elektrodowe.
A tak poza tym jakie świece NGK jedno elektrodowe będą pasowały do Astry F silnika C14NZ rocznik '96. Świece są już wkrecane tak jak w silniku X14NZ. Bo w dwóch sklepach kolesie mi oferowali NGK ale dwuelektrodowe do tego typu silnika. |
U mnie były jednoelektrodowe ale mechanik powiedział mi ze sa złe i poszedłem do sklepi i kupiłem NKG i dali mi dwuelektrodowe bo ponoc takie maja byc, oni sprawdzaja w katalogach wiec kitu ci nie ożenią |
|
|
|
 |
gines
Grzecho
Model Opla : Astra F X14NZ + LPG
|
Wysłany: Wto Kwi 03, 2007 22:24
|
|
|
właśnie pozbyłem się Iskry gaz. Po przejechaniu około 1000 km silnik zaczęło szarpać. Zamieniłem świece na stare bosha dwuelektrodowe i praca silnika się uspokoiła. Teraz kupie NGK dwuelektrodowe i je przetestuje |
|
|
|
 |
likoss [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Kwi 10, 2007 15:02
|
|
|
ja mialem orginalne oplowskie po zalozeniiu gazu jeszcze rok na nich jezdzilem i bylo swietnie.Potem zmienilem na tez oplowskie ale dwuelektrodowe ( nie pamietam jakiej firmy poprostu oplowskie) no i jest swietnie:)
Mialem tylko ciekawa przygode Wlasnie po zmianie swiec na nowe dwu... w czasie drogi auto zaczelo sie dlawic i prychach co bylo robic jestem 500 km od domu do przejechani jeszcze 800 hm zmienilem na stare ( na parkingu) nie bylo lepiej... na granicy zlapalem jakiegos mechanika dokladnie mowiac w slubicach .Zapalilem Corse podnioslem maske a ten gosc : niech pan zgasi. He.... mysle sobie no pieknie.Okazalo sie ze kabel wysokiego napiecia idacy do cewki ocieral o jakis kant no i sie troszke podtarl na tyle ze gubil iskre. zaizolowalismy gumowa tasma i nie ma pproblemu a jezdze juz prawie rok. |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|