Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
jakie swiece?
Autor Wiadomość
ja37 
street killer

Model Opla : corsa b 2,0 157KM 209Nm było
Zaproszone osoby: 6
LPG: NIE

Punkty zdobyte: 88
Wysłany: Sro Mar 21, 2007 12:23   

jak w rurkach, to nie wiem, czy są jednoelektrodowe, ja zawsze miałem dwu.

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

dawid849
[Usunięty]

Wysłany: Sro Mar 21, 2007 17:56   

gines napisał/a:
Zobaczymy jak się będą sprawowały po przejechaniu paru tys km. Jak będzie siano to przerzucę się na NGK jedno elektrodowe.
A tak poza tym jakie świece NGK jedno elektrodowe będą pasowały do Astry F silnika C14NZ rocznik '96. Świece są już wkrecane tak jak w silniku X14NZ. Bo w dwóch sklepach kolesie mi oferowali NGK ale dwuelektrodowe do tego typu silnika.

U mnie były jednoelektrodowe ale mechanik powiedział mi ze sa złe i poszedłem do sklepi i kupiłem NKG i dali mi dwuelektrodowe bo ponoc takie maja byc, oni sprawdzaja w katalogach wiec kitu ci nie ożenią ;)

gines 
Grzecho

Model Opla : Astra F X14NZ + LPG

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Wto Kwi 03, 2007 22:24   

właśnie pozbyłem się Iskry gaz. Po przejechaniu około 1000 km silnik zaczęło szarpać. Zamieniłem świece na stare bosha dwuelektrodowe i praca silnika się uspokoiła. Teraz kupie NGK dwuelektrodowe i je przetestuje :D

likoss
[Usunięty]

Wysłany: Wto Kwi 10, 2007 15:02   

ja mialem orginalne oplowskie po zalozeniiu gazu jeszcze rok na nich jezdzilem i bylo swietnie.Potem zmienilem na tez oplowskie ale dwuelektrodowe ( nie pamietam jakiej firmy poprostu oplowskie) no i jest swietnie:)
Mialem tylko ciekawa przygode Wlasnie po zmianie swiec na nowe dwu... w czasie drogi auto zaczelo sie dlawic i prychach co bylo robic jestem 500 km od domu do przejechani jeszcze 800 hm zmienilem na stare ( na parkingu) nie bylo lepiej... na granicy zlapalem jakiegos mechanika dokladnie mowiac w slubicach .Zapalilem Corse podnioslem maske a ten gosc : niech pan zgasi. He.... mysle sobie no pieknie.Okazalo sie ze kabel wysokiego napiecia idacy do cewki ocieral o jakis kant no i sie troszke podtarl na tyle ze gubil iskre. zaizolowalismy gumowa tasma i nie ma pproblemu a jezdze juz prawie rok. :wink:

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

Odpowiedz do tematu