Używam Castrola Magnatec 5W40, i do tej pory nie mogę narzekać, nie tworzy mi się żadna śmietanka jak w innych pseudo olejach, a jedyną wadą jest.....................cena . Ale jak to mówi stare przysłowie : Kto nie smaruje ten nie jedzie
Model Opla : Astra II Y17DT kombi
Wysłany: Nie Lut 17, 2008 11:14
Witam
Podłączę się pod temat jeśli zakładający nie ma nic przeciwko
Właśnie kupiłem Astrę II z 2001 z silnikiem Y17DT i przymierzam się do wymiany oleju...
Wiem, że jeździł na Castrolu syntetyku. Ale znajomy twierdzi, że powyżej 100000km już lepiej lać półsyntetyk... Moja ma teraz 120000 i nie wiem co wlać... Co do ceny to na prawdę wolę dołożyć ciut kaski i kupić lepszy olej ale dobry, bo słyszałem że one są dość wrażliwe... Tak więc proszę o propozycje
Model Opla : Astra F 1.8 8v, Omega B MV6
LPG: T/N
Wiek: 34 Dołączył: 15 Lut 2008 Posty: 1354 Skąd: Bolesławiec
Wysłany: Nie Lut 17, 2008 11:29
Jeżeli silnik sprawuje się dobrze na wcześniejszym oleju i nie musisz go dolewać w nadmiernych ilościach, to osobiście zalałbym jeszcze taki sam jaki był.
Pozdrawiam
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
Witam
Podłączę się pod temat jeśli zakładający nie ma nic przeciwko
Właśnie kupiłem Astrę II z 2001 z silnikiem Y17DT i przymierzam się do wymiany oleju...
Wiem, że jeździł na Castrolu syntetyku. Ale znajomy twierdzi, że powyżej 100000km już lepiej lać półsyntetyk... Moja ma teraz 120000 i nie wiem co wlać... Co do ceny to na prawdę wolę dołożyć ciut kaski i kupić lepszy olej ale dobry, bo słyszałem że one są dość wrażliwe... Tak więc proszę o propozycje
Pozdrawiam
FireBoy
Cytat:
Jeżeli silnik sprawuje się dobrze na wcześniejszym oleju i nie musisz go dolewać w nadmiernych ilościach, to osobiście zalałbym jeszcze taki sam jaki był.
Pozdrawiam
Dkokładnie tak jeżeli nic się nie dzieje to nie zmieniaj oleju !! BO po co.