|
|
| Autor |
Wiadomość |
marioosh [Usunięty]
|
Wysłany: Sro Kwi 30, 2008 19:59 Jestem tu nowy i mam kilka pytań, proszę o pomoc
|
|
|
Otóż kilka dni temu kupiłem Corsę C 05/06 z silnikiem 1.0. Mam kilka pytań:
1. podczas jazdy pali mi się kontrolka poduszki (pali się cały czas i w ogóle nie gaśnie) czy to poważna usterka, czym grozi i czy jej naprawa jest kosztowna??
2. gdzie jest gaśnica/ miejsce na gaśnicę??
3. Na akumulatorze spadła jedna z osłonek ze styków, i chciałbym, wiedzieć czy jak się tam dostanie woda to grozi czymś poważnym?? Gdzie mógłbym kupić taką osłonkę i za ile??
Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
tomekiewa
tomekiewa
Model Opla : astra f caravan
Wiek: 32 Dołączył: 08 Lip 2007 Posty: 385 Skąd: Kamienna Góra
Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Sro Kwi 30, 2008 21:54
|
|
|
błąd poduszki można usunąć tylko kompem bo gdy świeci kontrolka to poduszka podczas wypadku nie odpali, możliwe że jest jakaś kostka zaśniedziała i nie ma dobrego styku
miejsca na gaśnicę jako takiego to nie ma. u mnie gasnicę mam przy fotelu kierowcy, sprawdX czy i tobie się tam zmieści
nie przejmuj się tą osłonką nic się nie będzie działo |
|
|
|
 |
marioosh [Usunięty]
|
Wysłany: Sro Kwi 30, 2008 22:03
|
|
|
Dziękuję bardzo za informację. Uspokoiłem się Najbardziej martwiłem się o ten akumulator, a z poduszką muszę podjechać do serwisu i po problemie będzie. Jeszcze raaz dziękuję
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
tomekiewa
tomekiewa
Model Opla : astra f caravan
Wiek: 32 Dołączył: 08 Lip 2007 Posty: 385 Skąd: Kamienna Góra
|
Wysłany: Czw Maj 01, 2008 09:39
|
|
|
najlepiej jak podjedziesz do jakiegoś dobrego warsztatu bo w ASO kroją a pojęcia nie mają jak co naprawić |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
majkel87
Model Opla : CORSA T4EC1 1.5TD '95
LPG: nie
|
Wysłany: Sro Cze 18, 2008 00:15
|
|
|
| z tego co słyszałem to kolejna przyczyna moze byc to ze te poduszki są już wystrzelone czyli możliwe ze auto było bite |
|
|
|
 |
IsaKys
Model Opla : corsa B
LPG: Nie
|
Wysłany: Pią Cze 20, 2008 17:51
|
|
|
nie przejmuj sie z ta poduszka..a jak juz chcesz naprawde sprawdzic czy ta poduszka naprawde jest, odkrec z tylu kierownicy dwie srubki torksy 25, wyjmij poduche i od tylu zobaczysz czy ta airbaga faktycznie jestm, z drugiej strony mogla wczesniej wybuchnac i ktos ja zakleil |
|
|
|
 |
|
|