Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: szeryf
Pią Maj 09, 2008 12:11
Kadet GSI licznik LCD
Autor Wiadomość
adampiasty
[Usunięty]

Wysłany: Pią Maj 09, 2008 09:51   Kadet GSI licznik LCD

Witam wszystkich mam taki mały problem, a mianowicie wszystko zaczęło się od wymiany żarówki w liczniku LCD po tym oszukuje mnie na kilometrach. Licznik to nie jest na pewno bo mam nowy tak samo impulsator jest wymieniony i dalej to samo. A od niedawna pojawił się następny problem, jadąc autem on bez żadnego powodu zgaśnie i przez chwile go nie mogę odpalić po jakiś 2 minutach auto normalnie odpala i jedzie i potem od nowa. Co to może być?????? Z góry dzięki za pomoc.
Ostatnio zmieniony przez adampiasty Pią Maj 09, 2008 10:23, w całości zmieniany 1 raz  

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

Bradley 
klekleklekleklekle

Model Opla : Kadett 1.6D
LPG: ZŁO

Punkty zdobyte: 0
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Pią Maj 09, 2008 17:56   

Jaki masz impulsator (jakie oznaczenie) i jaka liczba wyswietla sie jak przekrecasz kluczyk, 125 czy 127?

adampiasty
[Usunięty]

Wysłany: Pią Maj 09, 2008 23:40   

Impulsator jest AH (jakoś tak) i wyświetla sie 127.

Bradley 
klekleklekleklekle

Model Opla : Kadett 1.6D
LPG: ZŁO

Punkty zdobyte: 0
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Sob Maj 10, 2008 09:45   

No wlasnie, a powinno 125 przy AH. Wyjmij licznik, na jego gorze jest taki czerwony przelacznik. Przesun go w prawo czy lewo (zmien jego pozycje) i sprawdz jeszcze raz predkosc.

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

adampiasty
[Usunięty]

Wysłany: Sob Maj 10, 2008 10:46   

Wiem już tego próbowałem i nic nie dało cały czas oszukuje na kilometrach. No i jeszcze gaśnie podczas jazdy potem nie da sie go odpalić dopiero po jakiś 2 minutach normalnie odpala i jedzie i to sie powtarza raz częściej a raz nie. Może to ma powiązanie???? z tym licznikiem. Bo to wszystko zaczęło sie dziać od wymiany tej żarówki.

[ Dodano: Sob Maj 10, 2008 23:12 ]
Pobawiłem się tym przełącznikiem czerwonym i pomogło już normalnie wskazuje tylko pozostała kwestia tego gaśnięcia auta podczas jazdy!!!!!!! A za pomoc z tym licznikiem Wielkie Dzięki!!!!!!!!

ja37 
street killer

Model Opla : corsa b 2,0 157KM 209Nm :)
Zaproszone osoby: 6
LPG: NIE

Punkty zdobyte: 37
Wysłany: Pon Maj 19, 2008 11:12   

Który masz silnik?
8V, czy 16V?
Podaj oznaczenie.

mlodyno
[Usunięty]

Wysłany: Wto Maj 20, 2008 16:23   

adampiasty napisał/a:
[ Dodano: Sob Maj 10, 2008 23:12 ]
Pobawiłem się tym przełącznikiem czerwonym i pomogło już normalnie wskazuje tylko pozostała kwestia tego gaśnięcia auta podczas jazdy!!!!!!! A za pomoc z tym licznikiem Wielkie Dzięki!!!!!!!!

Witam
Mialem podobny problem i te same objawy. Moglem jechac z Vmax silnik zgasl, moglem jechac 20km/h to samo - zadnej reguly. Nieraz zaraz odpalil, nie raz trzeba bylo czekac 2-3minuty. Oddalem auto do serwisu Opla - wymienili modul zaplonowy i jest super. Dodatkowo zima odpalal zawsze za drugim razem. Teraz w duze mrozy zawsze pali na zawolanie. Kosztowalo mnie to w serwisie ok 200zl (czesc + robocizna). Mysle, ze nie najgorzej, zwlaszcza, ze jezdzilem z tym problemem do 3 mechanikow, ktorzy nie umieli pomoc.
Moze za 100zl ktos by Ci to zrobil.
Pozdrowka. Daj znac.

Odpowiedz do tematu