Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Kadet I 1937r
Autor Wiadomość
kamil1950
[Usunięty]

Wysłany: Pon Mar 24, 2008 16:37   Kadet I 1937r

Witam.
Jestem posiadaczem opla kadetta z 1937r. który ma silnik od skody 105, ale na szczęście już zdobyłem oryginalny silnik który jest do kapitalnego remontu, ale tym się niemartwe gdyż zrobię to sam... gorzej ze ma np nieseryjne lampy i kompletnie zniszczoną tapicerkę....
trudno mi jest gdziekolwiek znaleźć dokładne informacje o jego fabrycznym wyglądzie itp więc zwracam się do wszystkich kadettowiczów z uprzejmą prośbą, jeżeli ktoś ma jakieś nawet drobne wzmianki o jego wyglądzie, jakieś książki linki itp to proszę o kontakt tzn odpisanie na forum lub napisanie na gg ... z góry dziękuje za zainteresowanie i pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez kokos Pon Mar 24, 2008 22:51, w całości zmieniany 2 razy  

Holcu
Administrator

Porządkowy
Opel Tigra

fubus84 
75ps-->115ps

Model Opla : Kadett GSI

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Pon Mar 24, 2008 16:44   

Spróbuj uderzyć na www.KTK.pl
To forum tylko o kadecie. Ja niestety informacja które by ci się przydały nie posiadam, ale może któryś z kolegów klubowiczów ci pomoże. Zapodaj temat na głownym a napewno nie pozostanie bez odpowiedzi.
Zapraszam.

kokos 
Ka.D,E Vec.A Ast.Fx2

Zaproszone osoby: 21
LPG: si

Punkty zdobyte: 13
Wysłany: Pon Mar 24, 2008 18:21   

kamil1950, p 1.Witaj(odpowiedni dział) po 2.mapka(pomoże cię odnaleźć) po 3.mam gdzieś mała fotkę jak to wyglądało w książce napraw na drugiej stronie tylko żę muszę odzyskać ją od koleżki i zrobić skana wtedy ci podeśle(przypomnij na gg za jakiś tydzień).

kamil1950
[Usunięty]

Wysłany: Pon Mar 24, 2008 22:21   

ja znalazłem kilka zdjęć na necie ale to albo zdjęcie z bardzo dalekiego profilu albo zdjęcie kadetta który jest w gorszym stanie od mojego ... dzwoniłem do kolesia na kom od muzeum techniki i pojazdów zabytkowych ale koleś niebył zbyt miły i na tygodniu mówił ze mogę zadzwonić do biura to może ktoś mi jakieś zdjęcia wyśle....
a jak myślicie jest możliwość dostania gdzieś książki serwisowej od tej wersji kadetta?
przez 3 lata wyprodukowano ich tylko lub na tamte czasy aż ponad 70 tys.. więc ktoś chyba musiał opracować do nich jakąś książkę...

[ Dodano: Pon Mar 24, 2008 21:26 ]
mała pomyłka .... kadett jest z 1939 roku ;) ale nie zmienia to żadnego z podanych wcześniej faktów

Holcu
Administrator

Porządkowy
Opel Tigra

ja37 
street killer

Model Opla : corsa B c20xe
Zaproszone osoby: 6
LPG: no

Punkty zdobyte: 148
Wysłany: Pon Mar 24, 2008 23:53   

Kurde, nic nie mam o takim kadecie, a szkoda......

Odpowiedz do tematu