lukaschinio Model Opla : kadett
LPG: NIE
Wysłany: Wto Kwi 15, 2008 23:08 kadett 1.4 - problemy z elektronika
Witam mam kadetta 1.4 benzyne 1990 r. i mam male problemy z elektronika. Gdy odpale auto jest wszystko ok ale jak sie rozgrzeje i stoi na wolnych obrotach to zapala sie kontrolka od komputera, zeby ona zgasla musze zgasic samochod i odpalic na nowo. Czy mial ktos podobne problemy i jak sobie z nimi poradziliscie. Bardzo prosze o pomoc moj numer gg : 468164
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
lukaschinio, troche więcej danych może? na LPG jeździsz? Jak jedziesz i nawet pali się ta kontrolka czy są jakieś objawy dodatkowe? Jeśli LPG to która generacja?jakie paliwo i jakie ustawienie wtyczki oktanowej?
Model Opla : Kadett E
LPG: Tak
Wysłany: Sro Kwi 16, 2008 09:43
no i chyba błędy czy odczytałeś???
lukaschinio Model Opla : kadett
LPG: NIE
Wysłany: Sro Kwi 16, 2008 15:53
nie jeżdżę na LPG, jak jadę i kontrolka się świeci to samochód bardzo wolno przyśpiesza i silnik nie równo chodzi, jak chodzi o ta wtyczkę jest tam tylko napisane 95 i 91 ale ustawione jest chyba na 91
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
fraglesiak stary byku słuszna uwaga. Jak tak zrobi to może wyjdzie więcej na jaw.
W 1.6 też się ojcu czasem zapala kontrolka jak w korki wpadnie, wyświetla mi błąd 35 (chyba) w każdym razie chodzi o silnik krokowy i niewłaściwą liczbę kroków,ale korektor jest ustawiony na 95, a jak zalałem raz 98 z ciekawości to ciągnął gorzej niż na 95.
Ale czy liczba oktanowa między 95 a 98 może robić takie kuku ?? Może pora odczytać błędy z ECU
I pytanie: tak ci się zaczęło dziać ostatnio czy tak już jest odkąd już go kupiłeś ??
Ostatnio zmieniony przez fubus84 Sro Kwi 16, 2008 19:03, w całości zmieniany 1 raz