Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: holcu
Wto Gru 25, 2007 14:26
Kadett 1.6D 1985r
Autor Wiadomość
Piter87
[Usunięty]

Wysłany: Nie Maj 13, 2007 20:45   Kadett 1.6D 1985r

Witam!
Dzis kupiłem sobie spontanicznie kadetta bo stał sobie do sprzedania.
samochod sprawny, oplacony zarejestrowany, potargowałem sie i zeszło do 500zł.
samochodzkiem mam zamiar sie przemieszczac przez wakacje potem pogonic jak bedzie co ;p

poprzedni właściciel lał do niego normalny olej napedowy dobrej jakosci, co sie stanie jak ja zaczne walic opał dobrej jakości?? :mrgreen:

Holcu
Administrator

Porządkowy
Opel Tigra

bober18 
ASTRA i VECTRA :)))

Model Opla : astra f 1.4 Vectra B 1.8 16V

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Nie Maj 13, 2007 20:55   

bedziesz zatruwac srodowisko a to chyba chodzi ze bylo czysto na swiecie... a druga sprawa to ze dla twojego silnika to nie bedzie dobre....

Piter87
[Usunięty]

Wysłany: Nie Maj 13, 2007 20:58   

czemu nie bedzie dobre? co sie dzieje jak sie jezdzi na opale? cos tam ludzie dolewaja tez z tego co wiem.

kokos 
Ka.D,E Vec.A Ast.Fx2

Zaproszone osoby: 21
LPG: si

Punkty zdobyte: 13
Wysłany: Nie Maj 13, 2007 21:15   

Piter87, przewalisz silnik i stracisz 500 zloty.

Holcu
Administrator

Porządkowy
Opel Tigra

Yrek67
[Usunięty]

Wysłany: Nie Maj 13, 2007 21:19   

Piter87 napisał/a:
czemu nie bedzie dobre? co sie dzieje jak sie jezdzi na opale?

Bo opał jest bardziej suchy i brak mu paru dodatków które dobrze działają na pompę i wtryski a za to ma piękny czerwony kolor który lubią białe misie a zwłaszcza celnicy.
A jeżeli u Ciebie ich jeszcze nie było i nie sprawdzają , to nie znaczy że się nie natniesz.A wtedy mandacik to to dopiero początek.
A tego sobie nie życzysz, prawda :?:

bober18 
ASTRA i VECTRA :)))

Model Opla : astra f 1.4 Vectra B 1.8 16V

Wysłany: Nie Maj 13, 2007 21:23   

jesli kolega piter87 chce jezdzic na opale to niech jezdzi.... koledzy z forum ci odpowiedzieli co sie bedzie dzialo jak bedziesz jezdzil na opale... z kwitujac ten temat to taki ze czlowiek uczy sie na bledach pozdrawiam

Bzykacz6665 
Astromanijak

Model Opla : Astra F C16SE+C16NZ
LPG: jo

Wysłany: Nie Maj 13, 2007 22:20   

jeżeli opał jest dobrej jakości to silnik nie odczuje. on niczym nie różni się od zwykłej ropy z wyjątkiem barwnika. jak za takie pieniądze auto kupiłeś to sporo możesz zaoszczędzić jeżdżąc na opale. tylko policja sie przyczepi i mandat, to jest najgorsze.

maniakopel
[Usunięty]

Wysłany: Nie Maj 13, 2007 23:25   

Sąsiadka ma merca beczke pojemność 2500 od 3 lat jeździ na opale i silnik pali na pierwsze kopnięcie i nie ma problemów.Im starszy dizel tym lepiej....chodź na własne oczy widziałem jak TDI jeździ na pół na pół na opale lub olejem roślinnym.Chodź to już debilizm....a opał opałowi nie równy tak jak z ropą ;/ a przekonałem sie sam o tym w długi weekend gdzie byłem w NL u rodzinki i nalałem tam ropy właśnie tam....zupełnie inne auto.

Holcu
Administrator

Porządkowy
Opel Tigra

Piter87
[Usunięty]

Wysłany: Pon Maj 14, 2007 20:45   

wydaje mi sie ze troche przesadzacie co do tego ze silnik zaraz padnie, wiele osob jeździ na opale i smialo jeżdzą. golfy 2 w dieslu duzo tego.
ale jak juz bede lal to pol na pol z normalna ropą.

dzisiaj mialem pierwsza awarie hehe
jechalem sobie na trasie i nagle przestalo grac radio, kontrolki od temp płynu i paliwa, mysle bezpiecznik, potem jak juz dojezdzalem to mi fura zgasla przy 100 na godzine i na luzie dojechalem do celu... nie moglem odpalic, jakby padl aku, ale lampeczka sie swiecila na zielono wiec myslalem ze to nie jego wina, pozatym w miare nowy jest (centra), ale na miejscu byl elektryk samochodowy znajomy i okazalo sie ze alternator przestal ladowac, aku padniety. jutro mi szczotki ma zmienic i chyba bedzie smigac.

Bzykacz6665 
Astromanijak

Model Opla : Astra F C16SE+C16NZ
LPG: jo

Wysłany: Pon Maj 14, 2007 22:01   

mój ojciec jest rolnikiem i do ciągników leje opał od 7 lat. ma białorusa i po remoncie kapitalnym który wykonaliśmi sami na pierwsze odpalenie oranżadki dostał. remont był 4 lata temu i nic się nie psuje

Odpowiedz do tematu