Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: loozack
Sro Gru 26, 2007 22:50
Kiepskie swiatla w Calibrze
Autor Wiadomość
małolat
[Usunięty]

Wysłany: Sob Lut 17, 2007 20:59   Kiepskie swiatla w Calibrze

Czesc wszystkim mam pytanko.Mam calibre i bardzo kiepskie swiatla.Gdy jade wieczorem i na przyklad pada deszcz a jakies auto jedzie z przeciwka to nic nie widze.Co innego na dlugich to super.Byc moze ze musze wymienic reflektory na nowe?Jakiej firmy proponujecie takie zeby byly ok i gdzie mozna je zakupic?Aha co sadzicie o firmie HBM lub DECTANE. Dziekuje i pozdrawiam

Poprawiony błąd / Marcin
Ostatnio zmieniony przez Nie Lut 18, 2007 14:12, w całości zmieniany 1 raz  

Holcu
Administrator

Porządkowy
Opel Tigra

zibi 
33FFFF

Model Opla : astra G 1,6 8V

Punkty zdobyte: 12
Wysłany: Sob Lut 17, 2007 21:37   

małolat, podobny dylemat miałem w punto,ale kupiłem żarówki Philips H4+50% białego światła i było super.

Norberto
[Usunięty]

Wysłany: Sob Mar 17, 2007 08:25   Re: Kiepskie swiatla w Calibrze

małolat napisał/a:
Czesc wszystkim mam pytanko.Mam calibre i bardzo kiepskie swiatla.Gdy jade wieczorem i na przyklad pada deszcz a jakies auto jedzie z przeciwka to nic nie widze.Co innego na dlugich to super.Byc moze ze musze wymienic reflektory na nowe?Jakiej firmy proponujecie takie zeby byly ok i gdzie mozna je zakupic?Aha co sadzicie o firmie HBM lub DECTANE. Dziekuje i pozdrawiam

[size=
czes9]Poprawiony błąd / Marcin[/size]

Te słabe światełka to jej mankament.Odezwij się na gg.6820694

GrzECHO 
ChEMIK

Model Opla : VA 2000
Zaproszone osoby: 8

Punkty zdobyte: 59
Wysłany: Sob Mar 17, 2007 08:31   

Czy to tylko wina swiatel? Jak wyglada Twoja przednia szyba? Nie jest przypadkiem pokryta tysiacami malutkich rysek? W nocy ryski te powoduja rozszczepianie/rozpraszanie swiatel samochodow z naprzeciwka co w efekcie skutkuje bardzo slaba widocznoscia.
Na poczatek faktycznie sprobuj zalozyc jakies legalne mociejsze zarowki, np. takie ktore zaproponowal zibi, a jezeli to nie pomoze to bedziemy kombinowac dalej :wesoly:

Holcu
Administrator

Porządkowy
Opel Tigra

szoszon1983
[Usunięty]

Wysłany: Sob Mar 17, 2007 09:32   

W astrze miałem podobnie, po prostu klosze reflektorów były brudne. Odkręciłem je i umyłem, założyłem żarówki tungsram megalight +60% i jest nieporównywalnie lepiej.

buła
[Usunięty]

Wysłany: Nie Mar 18, 2007 21:31   

w calibrze to normalne sam po sobie wiem jedyne rozwiazanie to załozyc xenony

ziaja
[Usunięty]

Wysłany: Nie Mar 18, 2007 22:29   

powinna pomóc wymiana standardowych żarówek H1 na H7 np.Philips Blue Vision.zostaje też wymiana na xenony.ale to już jest droższa sprawa... pozdro

red devil 
burgund red :)

Model Opla : Calibra C20NE:)V8:)

Punkty zdobyte: 1
Wysłany: Pon Mar 19, 2007 07:30   

małolat, to niestety jest przypadłość tego auta która strasznie dobija podczas nocnej jazdy :/ Tak jak radzą koledzy wyżej zmień żarówki (polecam TUNGSRAMy te o których pisał ktoś wyżej) Wada ta jest spowodowana soczewkami niestety, sprawdź też stan swoich soczewek i z tego co mi wiadomo(sam też na to choruje) to środkiem półśrednim pomiędzy zwykłymi żarówkami a ksenonami jest wymiana soczewek na inne, najbardziej stosowne są te z audi A3.

Holcu
Administrator

Porządkowy
Opel Tigra

Odpowiedz do tematu