Przesunięty przez: szeryf Wto Lut 13, 2007 14:11 |
|
| Autor |
Wiadomość |
opel _rider [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Wrz 23, 2006 22:10 Klejenie zderzaka Astra F
|
|
|
Witam, wlasnie sie zabralem za klejenie zderzaka przedniego w astrze F (zderzak niemalowany,czarny). Problem w tym,że żywica i włóknem tego niełapie.Konkretniej mówiąc mam wyłamane 2 kawałki plastiku z pionowej części zderzaka,która jest nad ziemią. Wszystko odtłuściłem,rozmieszałem sobie żywice + utwardzacz,położyłem najpierw żywice potem mate i ją przesączyłem. Po stwardnięciu lipa,odeszło wszystko. Czy czsem nietrzeba zmatwoić powierzchni pod żywice? Może tego typu zderzaki (tzn chodzi o materiał) nie można skleić żywicą??mam rozebrany cały przód do zaprawek więc chciałbym żeby zderzak też jakoś wyglądał. Nota bene załatwiłem go o kawałek lodu w ziemi. Ja jedną strone, a Tata drugą także cacanie wygląda.Porsze o pomoc. |
|
|
|
 |
|
Holcu
Administrator

Porządkowy
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
v2982 [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Wrz 24, 2006 08:20 Re: Klejenie zderzaka Astra F
|
|
|
| opel _rider napisał/a: | Witam, wlasnie sie zabralem za klejenie zderzaka przedniego w astrze F (zderzak niemalowany,czarny). Problem w tym,że żywica i włóknem tego niełapie.Konkretniej mówiąc mam wyłamane 2 kawałki plastiku z pionowej części zderzaka,która jest nad ziemią. Wszystko odtłuściłem,rozmieszałem sobie żywice + utwardzacz,położyłem najpierw żywice potem mate i ją przesączyłem. Po stwardnięciu lipa,odeszło wszystko. Czy czsem nietrzeba zmatwoić powierzchni pod żywice? Może tego typu zderzaki (tzn chodzi o materiał) nie można skleić żywicą??mam rozebrany cały przód do zaprawek więc chciałbym żeby zderzak też jakoś wyglądał. Nota bene załatwiłem go o kawałek lodu w ziemi. Ja jedną strone, a Tata drugą także cacanie wygląda.Porsze o pomoc. |
proponuje spawanie zderzaka!!
ewentualnei klejenie go na goraco |
|
|
|
 |
ja37
street killer

Model Opla : corsa B c20xe
Zaproszone osoby: 6
LPG: no
Wiek: 39 Dołączył: 17 Kwi 2006 Posty: 12128 Skąd: Ziemia Obiecana :)
Punkty zdobyte: 148
|
Wysłany: Nie Wrz 24, 2006 21:46
|
|
|
| Takie rzeczy faktycznie robią na gorąco, ale jak to zrobić w warunkach domowych? |
|
|
|
 |
Mac [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Wrz 24, 2006 23:22
|
|
|
| pojechal bym z tym do zakakladu gdzie kleja plastiki, skleja na goraco, wiele za to niezaplacisz mysle że jakies 10zł |
|
|
|
 |
|
Holcu
Administrator

Porządkowy
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
irbaboon [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Gru 03, 2006 21:04
|
|
|
SPAWANIE PLASKIKU TO JEDYNA OPCJA.. W KAZDEJ WIEKSZEJ MIESCIENIE JEST TAKI ZAKŁAD..
CENY TEZ UMIARKOWANE OD 10zł W ZALEZNOSCI OD ROZMIARÓW ZNISZCZEN..
MOZELIWE ZE ZROBIA CI TO NA POCZEKANIU A NA CZARNYM ZDERZAKU NIE BEDZIE NAWET SLADU |
|
|
|
 |
|
|
|