Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: szeryf
Wto Lut 13, 2007 14:11
Klejenie zderzaka Astra F
Autor Wiadomość
opel _rider
[Usunięty]

Wysłany: Sob Wrz 23, 2006 22:10   Klejenie zderzaka Astra F

Witam, wlasnie sie zabralem za klejenie zderzaka przedniego w astrze F (zderzak niemalowany,czarny). Problem w tym,że żywica i włóknem tego niełapie.Konkretniej mówiąc mam wyłamane 2 kawałki plastiku z pionowej części zderzaka,która jest nad ziemią. Wszystko odtłuściłem,rozmieszałem sobie żywice + utwardzacz,położyłem najpierw żywice potem mate i ją przesączyłem. Po stwardnięciu lipa,odeszło wszystko. Czy czsem nietrzeba zmatwoić powierzchni pod żywice? Może tego typu zderzaki (tzn chodzi o materiał) nie można skleić żywicą??mam rozebrany cały przód do zaprawek więc chciałbym żeby zderzak też jakoś wyglądał. Nota bene załatwiłem go o kawałek lodu w ziemi. Ja jedną strone, a Tata drugą :) także cacanie wygląda.Porsze o pomoc.

Holcu
Administrator

Porządkowy
Opel Tigra

v2982
[Usunięty]

Wysłany: Nie Wrz 24, 2006 08:20   Re: Klejenie zderzaka Astra F

opel _rider napisał/a:
Witam, wlasnie sie zabralem za klejenie zderzaka przedniego w astrze F (zderzak niemalowany,czarny). Problem w tym,że żywica i włóknem tego niełapie.Konkretniej mówiąc mam wyłamane 2 kawałki plastiku z pionowej części zderzaka,która jest nad ziemią. Wszystko odtłuściłem,rozmieszałem sobie żywice + utwardzacz,położyłem najpierw żywice potem mate i ją przesączyłem. Po stwardnięciu lipa,odeszło wszystko. Czy czsem nietrzeba zmatwoić powierzchni pod żywice? Może tego typu zderzaki (tzn chodzi o materiał) nie można skleić żywicą??mam rozebrany cały przód do zaprawek więc chciałbym żeby zderzak też jakoś wyglądał. Nota bene załatwiłem go o kawałek lodu w ziemi. Ja jedną strone, a Tata drugą :) także cacanie wygląda.Porsze o pomoc.

proponuje spawanie zderzaka!!
ewentualnei klejenie go na goraco

ja37 
street killer

Model Opla : corsa B c20xe
Zaproszone osoby: 6
LPG: no

Punkty zdobyte: 148
Wysłany: Nie Wrz 24, 2006 21:46   

Takie rzeczy faktycznie robią na gorąco, ale jak to zrobić w warunkach domowych?

Mac
[Usunięty]

Wysłany: Nie Wrz 24, 2006 23:22   

pojechal bym z tym do zakakladu gdzie kleja plastiki, skleja na goraco, wiele za to niezaplacisz mysle że jakies 10zł

Holcu
Administrator

Porządkowy
Opel Tigra

irbaboon
[Usunięty]

Wysłany: Nie Gru 03, 2006 21:04   

SPAWANIE PLASKIKU TO JEDYNA OPCJA.. W KAZDEJ WIEKSZEJ MIESCIENIE JEST TAKI ZAKŁAD..
CENY TEZ UMIARKOWANE OD 10zł W ZALEZNOSCI OD ROZMIARÓW ZNISZCZEN..
MOZELIWE ZE ZROBIA CI TO NA POCZEKANIU A NA CZARNYM ZDERZAKU NIE BEDZIE NAWET SLADU

Odpowiedz do tematu