Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Opel Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: holcu
Sro Gru 26, 2007 13:55
Komputer pokladowy?!
Autor Wiadomość
lazarus99
[Usunięty]

Wysłany: Nie Sty 21, 2007 21:11   Komputer pokladowy?!

Witam mam takie pytanie do forumowiczow, jesli mam kalibre ktora w standardzie nie posiada i nigdy nie posiadala komputera pokladowego pokazujacego spalanie i jesli taki zamontuje czyli to cos zamiast zegarka i przycisk to bedzie on cos wskazywal?? Chodzi mi o to czy sa potrzebne czujniki w cali bez komp. pokl.
http://allegro.pl/item158...adowy_kpl_.html

Z doswiadczenia wiem ze to nie wypali ale nie zawadzi sie zapytac fachowcow, moze ktos robil taki swap??

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

JOszi 

Model Opla : Astra F

Punkty zdobyte: 1
Wysłany: Nie Sty 21, 2007 21:28   

jak to działą na takiej samej zasadzie co mid w pozostałych oplach to jak najbardziej wypali. będzie trzeba pociągnąć parę kabelków ale wypali :D

jan 190
[Usunięty]

Wysłany: Pon Sty 22, 2007 19:00   komputer pokładowy

witam bardzo serdecznie właścicieli opli,ja mam calibre czerwoną 1994r.Co do twego pytania.Potwierdzam do się bez żadnego problemu.Sam to zrobiłem miesiąc temu.Potrzebny jest impulsator,wyświetlacz BC,przyciski do ręcznego sterowania.Na 90 procent masz w swojej cali impulsator,żółtą kostkę do której podłacza się wyświetlacz może nie być kostki do podłączenia przycisków ale podłączenie ich jest bardzo proste.Wyjmij zegarek i w tej wnęce po prawej stronie schowana jest żółta kostka ja szukałem jej dwa dni tak jest zaizolowana fabrycznie i schowana.Jeżeli interesują cię szczególy pisz na pw

lazarus99
[Usunięty]

Wysłany: Pon Sty 22, 2007 22:18   

Jak bede w domu to sprawdze to. Za komputer nie chca za duzo na allegro mysle ze 150zl to nie jest zla cena. Bo do Calibry czesci wcale nie sa drogie jak to do opla.

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

jan 190
[Usunięty]

Wysłany: Pon Sty 22, 2007 22:55   komputer pokladowy

aby znależć tę kostkę należy trochę się nagimnastykować ,a co do impulsatora to jest zamontowany w liczniku,aby go zobaczć należy wyjąć licznik.Aby przekonać się czy takowy posiadasz po podłączeniu komputera dożółtej kostki zobaczsz czy podaje ci chwilowe zużycie paliwa i średnie.

lazarus99
[Usunięty]

Wysłany: Pon Sty 22, 2007 23:34   

Zawsze sie zastanawialem jak to dziala, co daje polaczenie z licznikiem? Czy w calibra jest tak samo jak np: w octavi czy passacie. Gdzie jest ten czujnik ktory odpowiada za pomiar chwilowego spalania BP czy gazu??

szeryf 
C20NE+LPG i C14NZ

Model Opla : Astry:'94Kombi & '93Htb
Zaproszone osoby: 80
LPG: Tak

Punkty zdobyte: 15
Wysłany: Wto Sty 23, 2007 09:24   

Na Naszym forum kupisz taniej taki komputer: http://forum.opel24.com/viewtopic.php?t=4270#44429

Odpowiedz do tematu