|
|
| Autor |
Wiadomość |
wacha007 [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Lut 21, 2006 21:27
|
|
|
no włąśnie jaki wymiar tej lepy bo to ważne i kiedy coś z kubkami bedize wiadomo...
kurde wypadęłmz rytmu forum i nadrabiam zaległości...:) |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
::::emu:::: [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Lut 24, 2006 12:46
|
|
|
| cos juz wiadomo z kubkami?? |
|
|
|
 |
holcu
Administrator

Zaproszone osoby: 1
LPG: Nie
Wiek: 23 Dołączył: 23 Gru 2005 Posty: 1599 Skąd: Szczecin Punkty zdobyte: 7
|
Wysłany: Pią Lut 24, 2006 14:05
|
|
|
Właśnie problem jest w tym, że z 3 agencji jakie obdzwoniłem 2 nie chcą wogle takiej ilości robić chyba ze po 20 zł a trzecie powiedziała, ze w kolorze się tego nie da zrobić ze trzeba przerabiać na biały kolor i zrobić biało czarne.
Czekam jeszcze na to jak tam peter bedzie miał wieści a jak nie to mam w poniedzialek podjechac do jednej firmy i ona coś zrobi je jakos po 15 zł
Ale zobaczymy |
|
|
|
 |
Peter

Model Opla : Tigra
Zaproszone osoby: 746
Punkty zdobyte: 3
|
Wysłany: Pią Lut 24, 2006 16:05
|
|
|
Dopiero dzisiaj wysłałem zapytanie o kubki dla Opel24. Do przyszłego tygodnia powinienem mieć odpowiedź. Nie powinno być problemu i na pewno zrobią nam te kubki.
Mam tylko jedną uwagę – na tak ciemnych kubkach może być problem z ręcznym dopisaniem nick’a dla każdego indywidualnie, bo będą słabo widoczne. A z automatu na kalce tego nie da się raczej zrobić, bo kalka będzie jedna (jeden wzór), a oni ręcznie dopisują nick, jeśli oczywiście ktoś chce kubek ze swoim nick’iem. A na pewno większość zdecyduje się na taką opcję |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
holcu
Administrator

|
Wysłany: Pią Lut 24, 2006 16:06
|
|
|
Najwyżej zrobimy bez nicka |
|
|
|
 |
Peter

|
Wysłany: Pią Lut 24, 2006 16:08
|
|
|
To tylko moje dywagacje, ale zobaczymy jaką dostanę odpowiedź i wszystko będzie jasne |
|
|
|
 |
holcu
Administrator

|
Wysłany: Wto Lut 28, 2006 17:18
|
|
|
Dzisiaj z jednej firmy otrzymałem taką odpowiedz.
Witam
Minimalna ilość kubków do nadruku kolorowego to 100 sztuk. Na przesłanym projekcie wychodzą 4 kolory licząc śrubki. Cena będzie kosmiczna - 35,00zł netto/1szt + 22% podatku VAT. Możemy zrobić dla tych ilości kubki piaskowane, takie jak pierwsze przykłady z kubków 001z wyjątkiem pierwszego, beżowego kubka na którym jest nadruk. Ale wtedy nie ma mowy o kolorach. Cena za kubek piaskowany (szronienie i piaskowanie głębokie) na całej powierzchni dla 30 szt - 12,00zł/szt netto + 22% podatku VAT.
Pozdrawiam
Czekam na pozostałe odpowiedzi, także proszę się nie przerażać |
|
|
|
 |
Peter

|
Wysłany: Wto Lut 28, 2006 21:21
|
|
|
| W tym tygodniu powinienem mieć odpowiedź w sprawie czarnych kubków z mojego źródła |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
holcu
Administrator

|
Wysłany: Sro Mar 01, 2006 15:56
|
|
|
Dzisiaj dostałęm odpowiedz od drugiej firmy
Kubek w takiej wersji kolorystycznej i w takim nakładzie jest praktycznie niewykonalny.
Nadruk przy pomocy technologi z wypałem (duża trwałość) wymaga dużych nakładów. Niema szans na dodrukowanie kolejnych kubeczków sukcesywnie (zbyt wysokie koszty przygotowania i produkcji, każde wznowienie to praca od nowa). Jedyną szansą na zrobienie czegoś zbliżonego jest technologia sublimacyjna. Tu możemy zrobić pojedyncze sztuki ale kubek jest specjalny i może być tylko biały. Możemy więc położyć na nim czarną plamę, ale tylko na ograniczonej powierzchni, reszta kubka pozostanie biała. |
|
|
|
 |
Peter

|
Wysłany: Pon Mar 06, 2006 11:36
|
|
|
Czarne kubki odpadają.
Oto odpowiedź jaką dostałem z zakładu, gdzie zamawiam kubki dla Tigra Team:
Nie mam dobrych wiadomości. Nie mogę nigdzie załatwić czarnych kubków.
Jest jeden producent, który podejmuje się odlać czarne kubki ale stawia warunek, że przynajmniej zamówienie musi być na 1000 kubko(tysiąc) a takiej ilości to my nie potrzebujemy bo co z tym zrobię.
To może zostaniemy przy białych?
Jeszcze raz dla przypomnienia pokazuję kubki jakie mamy w Tigra Team
Ten po prawej to klubowy (z ręcznie dopisywanym nick'iem, dzięki temu każdy ma niepowtarzalny kubek), a po lewej z okazji zeszłorocznego zlotu. |
|
|
|
 |
|
|