Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
KONtrolka
Autor Wiadomość
mario16
[Usunięty]

Wysłany: Pon Gru 03, 2007 11:30   Re: KONtrolka

master22221 napisał/a:
mario16 napisał/a:
witam
mam problem z vectra 1,6 16 v gdy przełaczam na gaz po krótkiej chwili zaczyna swieci kontrolka pomarańczowa z wizerunkiem silnika
Zapewne błąd zbyt bogatej lub ubogiej mieszanki. Przyczyna: brak (nie ustawiona lub urwany odpowiedni przewód), lub źle dobrana emulacja sondy lambda. Powinna być fala 0/0.8V przebieg symetryczny lub bardziej na bogato (np. H/L=800ms/600ms). Jaki jest sygnał na wejściu lambdy do ECM, można sprawdzić woltomierzem - powinno się zmieniać od 0...0,8V, na benzynie i na LPG. Jesli sygnał tam przez 12s nie zmieni się - ECM zaświeca kontrolkę z błędem jw.

Było tak zawsze, czy jest od niedawna?
Pozdr.

w tym problem ze nie jestem w stanie ci odp dokładnie gdyż kupiłem to auto i do tej pory nie mam jeszcze kwitów na gaz a po za tym wogóle jakaś kostka była odpięta bo byłem u gazownika z tym odłączony był gaz i dopiero musze gdzies jechac do jakiegoś gazownika zeby to sprawdził jeden mi powiedział iż jest potrzebny emulator
dzieki za pomoc pozdrawiam

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

Odpowiedz do tematu