Wlasnie wszedlem do domu. 210km pokonalem w 6,5 godziny. Normalnie ręce opadają Az musze sie wygadac bo mnie nosi
A więc tak. Jechalem dzisiaj do Krakowa drogą nr 4 od strony Rzeszowa. Ruch oczywiscie duzy jak to po swietach ale jechalo sie w miare płynnie. Do czasu jednak Jakies 3-4km przed Ropczycami korek - prędkość max 20km/h, czasami postoje. I co sie okazalo. Korek zrobil sie na światłach w Ropczycach - malutkie skrzyzowanie. Kolejny korek na obwodnicy koło Tarnowa. Tam to bylo stania jakies 1,5h Okazalo sie ze korek zrobil sie przez swiatła ktore są zaraz za zjazdem z obwodnicy (przejscie dla pieszych i wyjazd z bocznej uliczki). Potem jeszcze z 2 mniejsze korki i tak po 6,5h jazdy dotarlem do Krakowa.
I teraz tak sie zastanawiam. Czemu nikt nie pomyslal i nie wylaczyl sygnalizacji swietlnej? Przeciez wiadomo ze przy bardzo duzym ruchu sygnalizacja jeszcze pogarsza sprawe. Nie wiem kto jest za to odpowiedzialny, moze ktos z Was wie. Ogolnie brak słow jesli chodzi o polskich drogowcow
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
Tomcio-Paluszek [Usunięty]
Wysłany: Wto Kwi 18, 2006 20:12
Tak samo jest z modą na ronda. Od paru lat przejeżdzam regularnie przez Pyrzyce. Było tam ładne skrzyżowanie z drogą na Stargard Szczecinski. Ruch był płynny, bo pierwszenstwo było na krajowej drodze A3. Ale parę lat temu jebneli tam rondo i zaczeło się. Co święta albo sezon urlopowy to kilku kilometrowy korek. W dodadtku rondo jest tak małe, że czasami się tam jakiś tir wysypuje.
Model Opla : audi tt
Wiek: 35 Dołączyła: 11 Lut 2006 Posty: 463 Skąd: Pruszków
Wysłany: Wto Kwi 18, 2006 22:14
wally82 napisał/a:
I teraz tak sie zastanawiam. Czemu nikt nie pomyslal i nie wylaczyl sygnalizacji swietlnej? Przeciez wiadomo ze przy bardzo duzym ruchu sygnalizacja jeszcze pogarsza sprawe. Nie wiem kto jest za to odpowiedzialny, moze ktos z Was wie. Ogolnie brak słow jesli chodzi o polskich drogowcow
mozna sie przyzwyczauc do korkow moim rekordem bylo przejechanie 18km /pruszkow-wawa centrum/ w 3godziny . zanim rozpoczelam prace, chcialam odpoczac
coz, swiatla same w sobie nie sa problemem. problem tkwi w tym, ze skrzyzownia /szczegolnie o wiekszym natezeniu ruchu/ powinny byc bezkolizyjne -zwiekszaja znacznie przepustowosc . i oczywiscie kwiestia "zielonej fali" swiatel /ktora w polsce nie nistnieje /. coz, ze ruszysz z jednych swiatel, jak za 50-100m staniesz na czerwonym
ja nie chcialabym jezdzic po wawie bez swiatel /mialam kilka razy okazje przejerzdzac przez takie skrzyzowania, gdy wysiadla sygnalizacja/. kierowcy, ktorzy sie zastanawiaja "kto ma pierszenstwo?", i rzeka pieszych. wynik: ten korek gigant
Model Opla : Tigra
Zaproszone osoby: 3
Wiek: 24 Dołączyła: 13 Mar 2006 Posty: 785 Skąd: Katowice/Si-ce Śl.
Wysłany: Sro Kwi 19, 2006 00:27
Korki niewątpliwie potrafią nas zmęczyć ale przyznam że od jakiegoś czasu przestałam narzekac na korki w Pl ,po tym jak nieraz przeciskałam się przez korki w US albo Kanadzie,już żaden polski korek mnie tak nie wykonczy i nie zaszkodzi mi .Chociaż czasem aż sie prosi żeby jakis policjant zabrał sie za kierowanie ruchem w kryzysowych sytuacjach ,zamiast wlepiać mandaty za złe parkowanie itp.
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
greg170 [Usunięty]
Wysłany: Sro Kwi 19, 2006 22:26
Ja codziennie robie ok.200 km jezdzac po aglomeracji Slaska-glownie Katowic.Od jakiegos czasu juz nie denerwuje sie na widok korka, tylko spokojnie odpalam papierosa,potem drugiego,trzeciego......az korek sie konczy.I czym sie tu stresowac
Masz chlopie zdrowie
Moj sposob na korki to muza (nie koniecznie glosna) i bebnienie w kierownice w rytm tej muzy Moze z boku wyglada to dziwnie ale grunt ze pomaga!
Pozdrawiam wszytkich poruszajacych sie w piatki po stolicy