Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Opel Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Korki na drogach
Autor Wiadomość
wally82
[Usunięty]

Wysłany: Wto Kwi 18, 2006 20:05   Korki na drogach

Wlasnie wszedlem do domu. 210km pokonalem w 6,5 godziny. Normalnie ręce opadają :/ Az musze sie wygadac bo mnie nosi :P

A więc tak. Jechalem dzisiaj do Krakowa drogą nr 4 od strony Rzeszowa. Ruch oczywiscie duzy jak to po swietach ale jechalo sie w miare płynnie. Do czasu jednak :| Jakies 3-4km przed Ropczycami korek - prędkość max 20km/h, czasami postoje. I co sie okazalo. Korek zrobil sie na światłach w Ropczycach - malutkie skrzyzowanie. Kolejny korek na obwodnicy koło Tarnowa. Tam to bylo stania jakies 1,5h :/ Okazalo sie ze korek zrobil sie przez swiatła ktore są zaraz za zjazdem z obwodnicy (przejscie dla pieszych i wyjazd z bocznej uliczki). Potem jeszcze z 2 mniejsze korki i tak po 6,5h jazdy dotarlem do Krakowa.

I teraz tak sie zastanawiam. Czemu nikt nie pomyslal i nie wylaczyl sygnalizacji swietlnej? Przeciez wiadomo ze przy bardzo duzym ruchu sygnalizacja jeszcze pogarsza sprawe. Nie wiem kto jest za to odpowiedzialny, moze ktos z Was wie. Ogolnie brak słow jesli chodzi o polskich drogowcow :/

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
Tomcio-Paluszek
[Usunięty]

Wysłany: Wto Kwi 18, 2006 20:12   

Tak samo jest z modą na ronda. Od paru lat przejeżdzam regularnie przez Pyrzyce. Było tam ładne skrzyżowanie z drogą na Stargard Szczecinski. Ruch był płynny, bo pierwszenstwo było na krajowej drodze A3. Ale parę lat temu jebneli tam rondo i zaczeło się. Co święta albo sezon urlopowy to kilku kilometrowy korek. W dodadtku rondo jest tak małe, że czasami się tam jakiś tir wysypuje.

Ogólnie ta moda na ronda to kompletna głupota.

agnieszka 

Model Opla : audi tt
Wysłany: Wto Kwi 18, 2006 22:14   

wally82 napisał/a:
I teraz tak sie zastanawiam. Czemu nikt nie pomyslal i nie wylaczyl sygnalizacji swietlnej? Przeciez wiadomo ze przy bardzo duzym ruchu sygnalizacja jeszcze pogarsza sprawe. Nie wiem kto jest za to odpowiedzialny, moze ktos z Was wie. Ogolnie brak słow jesli chodzi o polskich drogowcow

mozna sie przyzwyczauc do korkow :wink: moim rekordem bylo przejechanie 18km /pruszkow-wawa centrum/ w 3godziny ;( . zanim rozpoczelam prace, chcialam odpoczac :wink:

coz, swiatla same w sobie nie sa problemem. problem tkwi w tym, ze skrzyzownia /szczegolnie o wiekszym natezeniu ruchu/ powinny byc bezkolizyjne :!: -zwiekszaja znacznie przepustowosc . i oczywiscie kwiestia "zielonej fali" swiatel /ktora w polsce nie nistnieje :shock: /. coz, ze ruszysz z jednych swiatel, jak za 50-100m staniesz na czerwonym :evil:
ja nie chcialabym jezdzic po wawie bez swiatel /mialam kilka razy okazje przejerzdzac przez takie skrzyzowania, gdy wysiadla sygnalizacja/. kierowcy, ktorzy sie zastanawiaja "kto ma pierszenstwo?", i rzeka pieszych. wynik: ten korek gigant :!:

Aneta83 
Brokatowa Tigi

Model Opla : Tigra
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: Sro Kwi 19, 2006 00:27   

Korki niewątpliwie potrafią nas zmęczyć ale przyznam że od jakiegoś czasu przestałam narzekac na korki w Pl ,po tym jak nieraz przeciskałam się przez korki w US albo Kanadzie,już żaden polski korek mnie tak nie wykonczy i nie zaszkodzi mi .Chociaż czasem aż sie prosi żeby jakis policjant zabrał sie za kierowanie ruchem w kryzysowych sytuacjach ,zamiast wlepiać mandaty za złe parkowanie itp. ;/

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
greg170
[Usunięty]

Wysłany: Sro Kwi 19, 2006 22:26   

Ja codziennie robie ok.200 km jezdzac po aglomeracji Slaska-glownie Katowic.Od jakiegos czasu juz nie denerwuje sie na widok korka, tylko spokojnie odpalam papierosa,potem drugiego,trzeciego......az korek sie konczy.I czym sie tu stresowac :?: :!:

GrzECHO 
ChEMIK

Model Opla : VA 2000
Zaproszone osoby: 8
Wysłany: Sro Kwi 19, 2006 22:43   

greg170 napisał/a:
spokojnie odpalam papierosa,potem drugiego,trzeciego....

Masz chlopie zdrowie ;-)
Moj sposob na korki to muza (nie koniecznie glosna) i bebnienie w kierownice w rytm tej muzy :-) Moze z boku wyglada to dziwnie ale grunt ze pomaga!
Pozdrawiam wszytkich poruszajacych sie w piatki po stolicy :roll:

Odpowiedz do tematu