Model Opla : Tigra
Zaproszone osoby: 3
Wiek: 24 Dołączyła: 13 Mar 2006 Posty: 785 Skąd: Katowice/Si-ce Śl.
Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 11:12
Peter napisał/a:
Aneta83 napisał/a:
Corona z limonką
przypomina mi sie czas spedzony w Londynie, w latynoskich tawernach
Espana napisał/a:
ogólnie szwedzkie piwo Corona jest smaczne
Corona to meksykanskie piwo
Ja nawet nie pamietam czy Corona jest szwedzka czy meksykańska,ale w upał jakoś lepiej mi smakuje niż inne,tak jakos kwaskowo dzięki limonce,ale jeśli już zwykłe piwo mam wypić,to tylko z soczkiem Ale najbardziej to wole drinka
Tak, próbowalem z niepolskich jasnych(z tego co pamiętam):):
-Cobrę
-Coronę
-Peroni Azurro
-Stellę
-Pilsner
-Zlaty bażant (złoty, nie srebrny)
-Millera
-Desperados
-Heinekena
-Grolsha
-Carlsberg
-Amstel
-Kronbacher
-Faxe
-Mythos
-Palm
Ciemnych, ogólnie mi nie podchodzą;):
-Bishop's finger
-Guiness
Z polskich to wszystkie markowe.
Wniosek nasuwa mi się jeden. Piwo smakuje mi kiedy jest zimne(okolo10 stopni celsjusza), ze szkła (z beczki lub z butelki), cienka szklanka poszerzana ku górze. z pianką na 1 palec.
Smak raczej goryczkowy-z dużą ilością ekstraktu(pilsner, Carlsberg (zielony, polski) w angli to jest carlsberg export-srebrny), jeśli w większych ilościach to łagodne np. książece tyskie. Jeśli jedno na imprezową noc to litowy Faxe extra strong . Dużo, bardzo dużo zależy od klimatu i podania...
To chyba tyle
Pozdr.
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
Model Opla : Tigra
Zaproszone osoby: 3
Wiek: 24 Dołączyła: 13 Mar 2006 Posty: 785 Skąd: Katowice/Si-ce Śl.
Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 12:21
boguslaw111 napisał/a:
Tak, próbowalem z niepolskich jasnych(z tego co pamiętam):):
-Cobrę
-Coronę
-Peroni Azurro
-Stellę
-Pilsner
-Zlaty bażant (złoty, nie srebrny)
-Millera
-Desperados
-Heinekena
-Grolsha
-Carlsberg
-Amstel
-Kronbacher
-Faxe
-Mythos
-Palm
Ciemnych, ogólnie mi nie podchodzą;):
-Bishop's finger
-Guiness
Z polskich to wszystkie markowe.
Wniosek nasuwa mi się jeden. Piwo smakuje mi kiedy jest zimne(okolo10 stopni celsjusza), ze szkła (z beczki lub z butelki), cienka szklanka poszerzana ku górze. z pianką na 1 palec.
Smak raczej goryczkowy-z dużą ilością ekstraktu(pilsner, Carlsberg (zielony, polski) w angli to jest carlsberg export-srebrny), jeśli w większych ilościach to łagodne np. książece tyskie. Jeśli jedno na imprezową noc to litowy Faxe extra strong . Dużo, bardzo dużo zależy od klimatu i podania...
To chyba tyle
Pozdr.
Wow ! No zatkało mnie ,obszerna wypowiedz experta Pianki na palce ,grubość szkła etc Chyba niezły z Ciebie piwosz cio