Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
LPG do Zafiry 2006 1,8 140KM
Autor Wiadomość
yaroo
[Usunięty]

Wysłany: Wto Lip 10, 2007 14:02   LPG do Zafiry 2006 1,8 140KM

Witam!
Od miesiąca moja mama jest szczęśliwą posiadaczką Opla Zafiry roczkik 2006, 1.8 140KM i chce teraz założyć gaz. W salonie Opla, w którym zakupione było auto powiedzieli, że do tego modelu instalacji BRC nie założą ponieważ nie ma jeszcze do tego silnika sterowników itp. Więc mama pojechała do prywatnego zakladu, gdzie powiedzieli, że owszem założą sekwencje ale firmy: Tartarini lub Landirenzo z 2letnią gwarancją (bez limitu kilometrów).
Mój znajomy jeździ Vectrą C 2007r 1,8 140KM założył BRC i jak narazie nie ma problemów.

Czy ktoś z Was drodzy forumowicze używa Opla Zafiry z tym silnikiem zagazowanego? jeżeli tak, to czy są jakieś problemy? Która z tych instalacji jest lepsza? Ile pali ten silnik w tym aucie na gazie?

Z góry dziękuję za odpowidzi i pozdrawiam!

Przepraszam jeżeli jest już taki temat (trochę szukałem na forum ale nie znalazłem).

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

Jarobit
[Usunięty]

Wysłany: Sro Lip 11, 2007 07:08   

Witam Mam opelka astre 3 z silnikiem 1,4 16v- w sumie ta sama rodzina!:) Zalożyłem BRC Sequent Fly (IV generacja z bezp.wtryskiem) i jak na razie wszystko pieknie śmiga! Tak wiedz smiało polecam tą instalację-myślę że i u Pana będzie śmigać! Zakładałem w Top Auto Krupniki koło Białegostoku. Tel. 085 661-68-02.. Proszę zadzwonić i zapytac czy wstawią Panu BRC!!!!Pozdrawiam

yaroo
[Usunięty]

Wysłany: Sro Lip 11, 2007 19:54   

Dziękuję za odpowiedź, myślę więc że nie ma się czego bać i zakładać, a w salonie tylko straszą i chcą wyciągnąć kasę za droższą istalacje:/
dziękuję i pozdrawiam!!

Jarobit
[Usunięty]

Wysłany: Pią Lip 13, 2007 07:17   

Prosze bardzo :) )) Polecam jednak domówienie sie z salonem na założenie instalacji-wtedy nadal będzie Pan miał gwarancję na auto:)) Niestety trzeba zapłacić więcej ale wg.mnie bardziej kalkuluje się to niż ewentualne koszty związane z naprawą auta! Miłego dnia i szerokiej drogi z LPG :) ))

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

Odpowiedz do tematu