Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Mam problem z podłączeniem Radia Panasonic CD
Autor Wiadomość
rafalpg 
rafalpg

Model Opla : Opel Astra F 1.6 71KM
LPG: Tak

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Wto Paź 09, 2007 14:58   Mam problem z podłączeniem Radia Panasonic CD

Posiadam od paru dni opla astrę 1 hatback 1.6 i, chcę podłączyć tam radio CD ale po podłączeniu radio świeci ale nic nie słychać. Radio świeci wszystko pokazuje ale nic nie słychac w głośnikach.I jeszcze jak zrobić aby działało bez przekręcenia kluczyka (zmostkować +12 stałe z +12 ze stacyjki), I nie pokazuje daty po włączeniu(podobno trzeba przeciąć 8 pin w TID).
Proszę o pomoc bo bez muzyki to nie jazda :)

Holcu
Administrator

Porządkowy
Opel Tigra

FENIX
[Usunięty]

Wysłany: Wto Paź 09, 2007 16:45   

Jak nie masz głosu to albo nie podłączyłeś głośników, albo masz spalone wyjścia w radiu albo masz wciśnięty przycisk MUTE, albo ściszone radio na max'a.
Co do podłączania to musisz +12V które jest cały czas podłączyć do + (czerwony) radia i do podtrzymania pamięci czyli chyba żółty. Wszystko jest w schemacie podłączania radia.
Ostatnio zmieniony przez FENIX Wto Paź 09, 2007 16:46, w całości zmieniany 1 raz  

rafalpg 
rafalpg

Wysłany: Wto Paź 09, 2007 18:11   

Udało się odłączyłem pomarańczowy kabelek i zaczęło grać. A z datą też już wszystko gra odłączyłem 8 pin i jest ok. Zmostkowałem +12 ze stacyjką ale nic ,muszę przekręcić dopiero kluczyk. Acha i kasują mi sie wszystkie stacje itp. ustawienia, który kabelek odpowiada za podtrzymanie, mam dwa pomarańczowy(winowajca) i brązowy nie wiem do czego służą. Morze zasilanie trzeba podłączyć tylko pod +12 stałe, a co z tym ze stacyjki w ogóle nie podpinać??

[ Dodano: Wto Paź 09, 2007 19:20 ]
Mam automatyczną antenę nie wysuwa się cała. Zauważyłem ,że strasznie ciasno chodzi czym trzeba ją posmarować żeby wysuwała i chowała się cała??

borys255
[Usunięty]

Wysłany: Sro Paź 17, 2007 21:31   

nie podpinaj tego plusa ze stacyjki tylko wszyswtko do tego drugiego, bądź jesli masz jakies mocne radio to nawet możesz osobny plus z akumulatora jakimś grubszym kablem puscić zeby nei miec straty mocy . Kostka iso i jej podłaczenie fajnie jest opisne na stronie : http://www.studio24.prv.pl/

Holcu
Administrator

Porządkowy
Opel Tigra

jogi1982 
Grzechu

Model Opla : Classic X16SZR

Punkty zdobyte: 5
Wysłany: Sro Paź 17, 2007 22:16   

poczytajcie sobie tego pdfa jest bardzo pomocny jak uniknac znikajacej daty itd
http://www.corsa.ja.pl/tid/tid.pdf

rafalpg 
rafalpg

Wysłany: Nie Paź 21, 2007 09:57   

Dzięki wielkie z datą jest już ok a z zasilaniem też odłączyłem plusa ze stacyjki i podłączyłem stały plus wszystko chula , ale radio coś gorzej mi odbiera stacje ,więc który kabelek odpowiada za wzmacniacz antenowy (ten od automatycznej anteny)?

Odpowiedz do tematu