Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: szeryf
Czw Lut 15, 2007 13:22
mam problem z zaplonem i wtryskiem
Autor Wiadomość
MARCELI
[Usunięty]

Wysłany: Pon Lut 05, 2007 19:33   mam problem z zaplonem i wtryskiem

mam vectre 1,8 jedno punktowy wtrysk ben/gaz najpierw nie miałem czasami zasilania na centralce gazu ani na cewce w tej chwili mam zasilanie jest iskra sprawdzilem modul zaplonu oraz cewke wszystko oki a nie mogę odpalic ani na gazie ani na benzynie, co wazniejsze mam czujnik poziomu wału, nieznam dzialania i wyswietla mi błąd 25

poprawiłem orty i literówki/blowal
Ostatnio zmieniony przez blowal Pon Lut 05, 2007 19:39, w całości zmieniany 1 raz  

Holcu
Administrator

Porządkowy
Opel Tigra

ja37 
street killer

Model Opla : corsa B c20xe
Zaproszone osoby: 6
LPG: no

Punkty zdobyte: 148
Wysłany: Wto Lut 06, 2007 08:32   

25 - wtryskiwacz za wysokie napięcie.
Gdzieś masz przetarty przewód wtryskiwacza i zwiera do masy, albo sam wtryskiwacz ma w środku zwarcie.
Może być też popsuty przekaźnik odcinający wtryskiwacz przy przełączeniu na gaz(u mnie tak jest to rozwiązane) i dostaje Pb razem z gazem.
Dawałeś radę odpalać na samym gazie wcześniej?Bo u mnie to szło baaardzo ciężko z rozrusznika, a z popychu palił od razu.

lucjan18
[Usunięty]

Wysłany: Wto Lip 03, 2007 10:15   

Witam mam Vectrę A 90r LPG/Benz i mam problem z wtryskiwaczem. Mianowicie poprzedni właściciel po założeniu LPG zatarł pompę paliwa w zbiorniku. Po wizycie u mechanika wymieniłem ja na nowa jednak na Benz nie odpala.

USTERKA: Odcięte napięcie na wtryskiwaczu paliwa.

Mam prośbę do forumowiczow. Czy ktoś mógłby wysłać mi na GG lub maila instrukcje układu elektronicznego od komputera do wtryskiwacza tak abym wiedział gdzie podłączyc odpowiednie zasilanie?

Podam dane do schematu. Vectra A rok produkcji 90 silnik 1.8i

ja37 
street killer

Wysłany: Wto Lip 03, 2007 13:13   

Przeleć się po kabelkach od wtryskiwacza.
U mnie na jednym z nich gazownik założył przekaźnik odcinający wtruskiwacz podczas przełączenia na gaz.Pewnie ci się styki skleiły, albo zaśniedziały złączki.
lucjan18 napisał/a:
USTERKA: Odcięte napięcie na wtryskiwaczu paliwa.

To by się zgadzało.

Holcu
Administrator

Porządkowy
Opel Tigra

lucjan18
[Usunięty]

Wysłany: Wto Lip 03, 2007 19:16   

A czy jest jakis shemat ukladu elektrycznego dzieki ktoremu moglbym wytropic problem z wtryskiwaczem??

ja37 
street killer

Wysłany: Wto Lip 03, 2007 20:30   

Przy gazie to tylko własny manual.
Gazownicy różnie rozwiązują ten problem.
Np. szeryf nie ma przekaźnika, u niego wtryskiwacz odcina przełącznik Gaz/benzyna.

lucjan18
[Usunięty]

Wysłany: Sro Lip 04, 2007 08:05   

Sprobuje zakombinowac. Do zimy musze sie wyrobic poniewaz ciezko bedzie go rozpalic na LPG przy -15 stopniach mrozu.

[ Dodano: Nie Lip 08, 2007 18:11 ]
niestety sam nie dam sobie z tym rady. jeśli ktoś wie jakie przewody odchodzą od urządzenia sterującego do wtryskiwacza to bardzo prosiłbym o rade. Ewentualnie o schemat układu elektr wtryskiwacza do silnika c18nz 1.8 na jedno punkcie.

Odpowiedz do tematu