Model Opla : do niedawna astraF
Wysłany: Sob Sty 14, 2006 22:29 mandaty
dzis dostalem swoj pierwszy mandat (jezdze od 5'ciu lat).
dzis byl moj pierwszy raz: jechale sobie trasa krajowa 9, nikogo innego nie widac na drodze, a ja jade z ekonomiczna predkoscia 90km/h. widze znak "teren zabudwany" to puscilem gaz i jade tak. po chwili wyskakuje policjant i mnie zatrzymuje. Mialem 83 na terenie zabudowanym, wiec wystawil mi 200pln i 6pkt. Nie pomogly pertraktacje, teksty, ze jestem studentem, rodzice ani ja nie pracuja, nic nie dalo rady. Chcialem zeby mi za pasy moze napisac, ale dalej nic. Zaproponowalem 100pln to sie tylko zdenerwowal (moly goscio byl w renault megan nowym).
jestem ciekawy za co wy dostajecie najczesciej mandaty, moze macie na kacie takie ktore uwazacie za niesluszne??
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
eduardo_vkp [Usunięty]
Wysłany: Sob Sty 14, 2006 22:40
ja doastalem swoj pierwszy(jak narazie jedyny) za predkosc 98km/h w zabudowanym
doatalem za to 400zl i 8pkt teznie chcial opuscic ani stowki tymbardzej sie zdziwilem ze ten policjant ktory mnie wyradarowal to moj sasiad dziendorby mu mowilem! Jego kolega wypisywal kwita ale on siedzial obok i ni hu hu sie nie odezwal
rozjade kiedys dziada
:?tylko ze z tym sie wiaze dluga i glupia historia ale nie bede tu opisywal
Model Opla : Astra II
Zaproszone osoby: 1
LPG: Nie
Wiek: 23 Dołączył: 23 Gru 2005 Posty: 1522 Skąd: Szczecin
Wysłany: Sob Sty 14, 2006 23:04
Zaraz za zjazdem z autostrady w Szczecinie zaczyna się teren zabudowany. Wracam z Frankfurtu nad Menem z Targów - wyjechałem o 17 stamtąd o 2.40 przekroczyłem Granice około 3 wnocy wjeżdzam w Szczecin niczego nic się nie spodziewając, wiedząc ze za 5 km mam dom gdzie się wyspie wjechałem w teren zabudowany prędkośćią 98 km/h ale hamowałem zanim ujrzałem swiecącą sie kamizelke na drodze - poprostu zwalnialem, aż tu nagle wyskakuje mi coś na droge - zapalając czerwoną lampke, nakazuje mi zjechać.
Było chyba z 4 gliniarzy i pies - samochód Transporter kazali mi wejsc do samochodu ich i zapytali się czy mam problemy ze wzrokiem, po tym jak zaczełem się tłumaczyć ze zwalniałem a nagle prędkosci z 98 do 50 nie zredukuje bo mokra nawierzchnia mogło by to się zle skonczyc. To mi powiedzieli ze po prawojezdzie widac ze problemow ze wzrokiem nie mam a więc znak teren zabudowany powinienem widziec z odległosci conajmniej 100 metrow.
Prawie już wyprosiłem ich, bo jeden kazal mi tylko komorke pokazac czy nie kradziona i dowod osobisty i zapytał sie to co będziemy karać Pana do drugiego a drugi odparł ależ oczywiście dwa przejścia dla pieszych a pan jechał prawie 48 km więcej niż można.
No, ale po moich błaganiach udało mi się wyprosić by na mandacie wpisali 80 km na godzine i 100 zł mandatem wraz z 4 oczkami do notesiku.
Wiec dyskretnie się zapytałem ponieważ był to mój pierwszy mandat, Czy tu się rozliczamy bo Panowie pierwszy mandat nie wiem jak to jest, ale oni Nie nie nie, madnaciki płacimy tylko i wyłącznie na poczcie.
No więc się skonczyło 100 zł i 4 pkt
peper [Usunięty]
Wysłany: Sob Sty 14, 2006 23:51
No to ja napiszę, jak mnie NIE ZD!ŻYLI ZŁAPAĆ, hehe. Tylko niech się zaraz nie odezwą głosy, że wariat, niebezpiecznie jeździ, sieje zagrożenie, bo zdaję sobie z tego sprawę i szybko jeżdżę tylko tam gdzie można, a więc...
To było pod koniec października ubr., wracałem krajową 17 do domu. Dojeżdżając do Kurowa od strony W-wy na odcinku ok 1-1,5 km teren jest lekko pagórkowaty, bardziej pofalowany. To są krótkie a przez to dość wysokie odcinki wzniesien i raz jesteś w górze, raz w dole. I w tym jednym dołku stali... (To miejsce, gdzie stoi sygnalizator radarowej prędkości, tuz przed białą tablicą miejscowości). Ten odcinek jest dość dobry, szeroki, ruch bardzo mały, więc se mozna pocisnąć.
No i jadąc wypadam zza wzniesienia, patrze, STOJ!! Lookam na licznik... qrna, zabiorą mi kwity od razu i bez dyskusji, ale zanim to pomyślałem hehe, to zobaczyłem w lusterku już tylko oddalające się grożenie piąchą Policjanta. Przejechałem koło Panów Policjantów, ale tak, że nie zdążył mnie namierzyć, chyba nawet tablic nie lookął. Musieli byc baardzo zaskoczeni tą sytuacją i dostali nauczkę, żeby tam więcej nie stawać z radarem, bo trudno w tamtym miejscu zdążyć namierzyc szybko jadący samochód.
Z przyczyn oczywistych nie napiszę ile jechałem, bo to przyznanie się do winy a różni czytają forum..., zresztą, co mi tam, jechałem 90 jak przykazał ustawodawca poza terenem zabudowanym
Bezpiecznej i bezmandatowej jazdy
sobie i Wam życzę
pp
Model Opla : VA 2000
Zaproszone osoby: 8
Wysłany: Nie Sty 15, 2006 07:02
peper, ostatnio na wysokosci tego "sygnalizatora radarowego pomiaru prędkości" mialem lekko ponad 180 km/h
Ale wracajac do mandatow dostalem tylko jeden jedyny w swoim zyciu i do tej pory nie zaplacilem bo kompletnie sie z nim nie zgadzam.
Bylo to 2 lata temu. Jadac do Opola Lubelskiego w 5 osob w tym rodzicami kobiety i bagazami wjechalem na zabudowany - bylo pod gorke wiec samochod sam z siebie wytracil sporo predkosci bo srednio jechalem 90 km/h a tu zaraz za gorka (zza kapliczki) wyskakuje mi koleszka. Halt, zjechalem, wysiadlem a on mi pokazuje radadar na ktorym widnieje 76km/h - jak to zobaczylem to zaczalem sie smiac Zaproponowali mi wstepnie 200pln i 4 punkty Na szczescie jeszcze wtedy studiowalem na uczelni wojskowej i po wielu trudach zbilem kwote do 100pln. Mandat nastepnego dnia wyrzucilem
Dzisiejszej nocy tez mnie trzepali ale to byla rutynowa kontrola wiec zakonczylo sie dziekuje, dobranoc, spokojnej sluzby
peper [Usunięty]
Wysłany: Nie Sty 15, 2006 14:39
hehe, też nieźle. Ja miałem więcej...
Ale sam przyznasz, że tam fajny odcinek i se mozna "pojechać".
eduardo_vkp [Usunięty]
Wysłany: Nie Sty 15, 2006 14:59
Ja raz jak z kolega jechalem megan'ka z lublina do lecznej i za turka to chyba bylo, sznurek samochodow jedzie 60km/h wyjechalismy na dluga prosta i nie widac miskow z przeciwka pusto, no to redukcja i but, wyprzedzilismy kilka auta a tu z boku widac radiowoz i policjanta grozacego palcem hehee troche si wydygalismy ze bedzie scigal nas ale tylko pogrozil i tyle
Model Opla : VA 2000
Zaproszone osoby: 8
Wysłany: Nie Sty 15, 2006 17:25
peper, Faktycznie niezly, tylko ta budka dla ptakow [FOTO] jest niepotrzebna
Do testowania furki polecam odcinek jakies 6km za Żyrzynem - gorka a pozniej caly czas prosto az do samego wiaduktu