Model Opla : ASTRA G 1.7 TD XDTL
Wysłany: Czw Gru 13, 2007 08:42 Miejsce Montażu cb radio Opel Astra G
Szybkie pytanko związane z miejscem dla cb radio Powiedzcie gdzie mam go zamontować nie wchodzą w gre pułeczki na desce te od radia Gdzie mam je zamontować !!!!!!!!!!!!!!!
_________________ By yokasS
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
topdriver Model Opla : astra G 2.0 16v sportive
Wysłany: Czw Gru 13, 2007 09:27
witam.
ja mam radyjko zamontowane w półeczce tej nad popielniczką.
jest ładnie schowane i wyglada ok.
Ja mam przymocowane do schowka po lewej stronie, nazywa sie to chyba schowek na rękawiczki Radyjko nie rzuca sie w oczy, jak wysiadasz otwierasz schowek i nie widać radia
JA MAM VECTRE A I RADYJKO ZAMONTOWAłEM NA KLAPCE OD BEZPIECZNIKóW, A MIKROFON PODWIESIłEM OOK WłąCZNIKA SWIATEł. NIE PRZESZKADZA W SIADANIU I WYSIADANIU Z SAMOCHODU I JEST POD RęKą.
_________________ POZDRAWIAM
SZKODNIK82
HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
tomek_07 Model Opla : ASTRA II KOMBI
3. spotkałem się także z takim rozwiązaniem jak montaż CB z lewej strony kierownicy, w schowku zwanym "na rękawiczki". Po otwarciu w/w wymienionego schowka ukazuje się radyjko, ze schowka wystaje kabelek od gruszki, a sama gruszka zamontowana jest na górnej kratce went.
Ja osobiście zamontuje w półeczce, w kokpicie w/g 2 sposobu w/w , tylko , że planuję radyjko włożyć głębiej , tak aby go nie było widać. Niebawem wrzucę fotki , jak to wygląda u mnie.
Model Opla : ASTRA 2 1,6 16V
LPG: NIE
Wysłany: Sob Sty 05, 2008 09:40
Najlepiej żeby nie było radia widać, czyli schowek po lewej stronie lub głęboko we wnęce pod radiem, ewentualnie kupić podłokietnik ze schowkiem i tam trzymać
_________________ Jeśli wódka w pracy szkodzi, porzuć pracę o co chodzi
Michael Model Opla : Astra G
Wysłany: Sob Sty 12, 2008 00:00
Cytat:
a osobiście zamontuje w półeczce, w kokpicie w/g 2 sposobu w/w , tylko , że planuję radyjko włożyć głębiej , tak aby go nie było widać. Niebawem wrzucę fotki , jak to wygląda u mnie.
Ciężko Ci będzie umieścić je głębiej. Tam jest nagrzewnica czy coś i nie da rady głęboko. Ja też mam tam zamontowane to chyba najlepsze miejsce ale jest włożone normalnie jak radio. Kupiłem półeczkę i w niej zamontowałem.
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 16:38
Michael napisał/a:
Cytat:
a osobiście zamontuje w półeczce, w kokpicie w/g 2 sposobu w/w , tylko , że planuję radyjko włożyć głębiej , tak aby go nie było widać. Niebawem wrzucę fotki , jak to wygląda u mnie.
Ciężko Ci będzie umieścić je głębiej. Tam jest nagrzewnica czy coś i nie da rady głęboko. Ja też mam tam zamontowane to chyba najlepsze miejsce ale jest włożone normalnie jak radio. Kupiłem półeczkę i w niej zamontowałem.
Jestem już po montażu radyjka w swojej astrze. Na dniach zrobie fotki jak to wygląda.
Model Opla : astra
Wysłany: Pon Sty 28, 2008 19:23
Ja zamontowałem pod radiem w pułeczce ale... Zakupiłem drugą pułeczkę (za całe 30 zł) i wyciąłem w niej dziurę z tyłu po to żeby radio elegancko weszło na głębokość. Jest idealnie schowane. Kłopot był z dzwiękiem gdyż głośnik jest od spodu ale poradziłem sobie z tym podkładając pod radio kabel zasilający do zapalniczki. W ten sposób pozbyłem się nadmiaru kabla i rozwiązałem problem z dzwiękiem. Potem poszedłem jeszcze dalej i zamontowałem dodatkowy głośniczek a zasilanie podpiąłem bezpośrednio do akumulatora. Teraz jest gites majonez.
Jedno ale. Mam asterke g bez klimy. Mój brat ma z klimatyzacją i ten patent nie działa tzn radio się nie mieści na głębokość. Radio to Alan 100+ Midlanda.
Jak się troszkę ogarnę to wyśle zdjęcia (jeżeli to jeszcze kogoś interesuje) Nawet rozmontuje pułke żeby pokazać.
Wysłany: Pon Sty 28, 2008 19:59
W końcu zamieszczam fotki ( nie najlepszej jakości, ale zawsze ). Radio to Alan 102 + głośnik zewnętrzny, zamontowane w półeczce i dorobiłem zaślepkę maskującą radio.