Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Opel Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
miejsce wpiecia parownika
Autor Wiadomość
sypek 

Model Opla : zafira 1.8+gazociąg

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Pon Mar 24, 2008 15:52   miejsce wpiecia parownika

Witam zagazowalem swoja zafire 18.16v x18 xe1 instalka to sekwencja na stagu-300, stad moje pytanie Gdzie prawidlowo powinien byc zalozony parownik?U mnie gazownicy wpieli w obwod grzania przepustnicytzn dojscie do parownika z przepustnicy wyjscie do zbiorniczka wyrownawczego.Mam tak ze pozno przelacz na gaz a jak pracuje na wolnych obrotach to potrafi wcale sie nie przelaczyc. Czy to tylko przypowietrzony uklad czy blad instalacji parownika?Przecierz rurki ktore ida do przepustnicy są cieniutkie da rade to nagrzac parownik?Ogolnie instalka jest git nie mam strat mocy przelaczanie nieodczuwalne spalania jeszcze nie znam.Prosze o odpowiedzi.

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

guma70 

Model Opla : Astra G 1.6 8V
LPG: Tak

Wysłany: Wto Mar 25, 2008 10:09   

Poszli na łatwiznę, nie chciało się ciągnąć węży tu mieli krócej, prawidłowo parownik powinien być wpięty obwód nagrzewnicy, nagrzewanie jest szybsze i przekroje węży większe.

sypek 

Model Opla : zafira 1.8+gazociąg

Wysłany: Wto Mar 25, 2008 14:11   

No dobrze ale konkretnie jak szeregowo przed czy za nagrzewnicą,a moze rownolegle?Czy wpiecie parownika w obwod nagrzewnicy nie spowoduje znacznego spadku ogrzewania?Prosze poradcie cos.

york 

Model Opla : Calibra 2.0 8v

Wysłany: Wto Mar 25, 2008 23:55   

parownik powinno sie wpinac rownolegle z nagrzewnica.

jesli chodzi o spadek wydajnosci ogrzewania,to teoretycznie bedzie dodatkowy odbiornik ciepla wiec de facto wiekszy pobor ciepla,ale w praktyce raczej niezauwazalne zjawisko

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

Odpowiedz do tematu