|
|
| Autor |
Wiadomość |
PioGor
PioGor
Model Opla : Vectra 1.6 16v
Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Sro Gru 19, 2007 08:43 Mieszkanie własnosciowe co mogę?
|
|
|
| Posiadam mieszkanie własnościowe w naszej porąbanej spółdzielnii czy mogę wyciąć sobie grzejnik w kuchni 3 żeberka którym tak nie grzeje a płace za pomiernik |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
timig

Model Opla : Astra G 2,0 DTL rok 2000
Dołączył: 08 Paź 2007 Posty: 54 Skąd: Zgierz Punkty zdobyte: 6
|
Wysłany: Sro Gru 19, 2007 09:03
|
|
|
| nie możesz, ale możesz go zdemontować, tłumacząc się remontem... a remont się przeciąga... i przeciąga... oczywiście wszystko po sezonie grzewczym |
|
|
|
 |
kokos
Kad.D,E Vec.A Ast.F

Model Opla : Astra F sedan 1,4 94r
Zaproszone osoby: 21
LPG: si
Punkty zdobyte: 3
|
Wysłany: Sro Gru 19, 2007 09:11
|
|
|
| PioGor, własnosciowe spoldzielcze uprawnia cie tylko do tego ze moesz sprzedac je w kazdej chwili i tyle co do ingerencji w grzejniki musisz miec pozwolenie ze spoldzielni i ewentualnie po ich przyzwoleniu odbior techniczny chociaz jedno lub dwa zeberka to przymkna oko (u moich rodzicow po cichu majster ze spoldzielni zrobil to za flaszke) |
|
|
|
 |
PioGor
PioGor
|
Wysłany: Czw Gru 20, 2007 10:40
|
|
|
dziś wpadnie gość do kuchenki gazowej zeby mi zainstalował i popytam bo szlak mnie trafia z tymi pomiernikam nie grzeje prawie wcale bo mnie nie ma duzo w domu z zoną a na rok płace za centralne 1500 pln a lipiec sierpien działa na te pomierniki |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
kokos
Kad.D,E Vec.A Ast.F

Model Opla : Astra F sedan 1,4 94r
Zaproszone osoby: 21
LPG: si
Punkty zdobyte: 3
|
Wysłany: Czw Gru 20, 2007 11:03
|
|
|
PioGor, jest na nie mały patent (juz wyprobowalem) odkrecasz pomiernik (zaznacz tylko jak byl zalozony) kladziesz w cieple miejsce zeby nie nabijał ,nastepnie zakladasz go w koniec lutego poczatek marca(zalezy jak chodza z odzczytem u ciebie) i malujesz kaloryferek na bialo lub tak jak chcesz i nie ma sladu ze cos demontowales. |
| Ostatnio zmieniony przez kokos Czw Gru 20, 2007 11:04, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
PioGor
PioGor
|
Wysłany: Czw Gru 20, 2007 14:06
|
|
|
| tylko jak to sciagnąć zsunąć a później z powrotem to nie jest tak luźno przykręcone a inaczej się nie da bo pląba Czytałem kiedyś że mozna kupić na stadionie w Warszawie te pląby rózne kolory po 5 pln dają do zamrazarki a jak przychodza do odczytu to sie śmieją (przecież pląba nie naruszona ) Mi dają niby 6 kresek wiecej tego płynu nie grzeje i wpiepsza 16 szlak mnie trafia Mieszkanie mam własnościowe kupiłem rok temu za 120 000 i chyba tak mi się wydaje to moge sobie wyciąć ten w kuchni Niektórzy w mieście mają swoje piecyki wielofunkcyjne i ogrzewanie we własnym zakresie |
|
|
|
 |
camel [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Gru 23, 2007 20:18
|
|
|
ze trzy lata temu czytałem w "Angorze" artykuł o gościu, który chciał całkiem zrezygnować z ogrzewania centralnego na rzecz własnego - elektrycznego w bloku. Sprawa oparła się o sąd, gdyż spółdzielnia tłumaczyła, że mieszkanie jest ogrzewane także ciepłem od strony klatki schodowej i sąsiadów. Ponieważ sąsiedzi płacą, on też musi, bo inaczej "żerowałby" na cieple opłaconym przez nich. Robiono jakieś ekspertyzy i wynikało, że w mieszkaniu "środkowym" w bloku, przy plastikowych oknach można zakręcić kaloryfery i temperatura spada tak mało, że można spokojnie mieszkać.
W sumie gość przegrał i musiał płacić (nasłali komornika). |
|
|
|
 |
zefir15

Model Opla : AstraG X20DTL
|
Wysłany: Pon Gru 31, 2007 11:24
|
|
|
PioGor, slyszalem o jednym agencie ze wykrecił caly kaloryfer z podzielnikiem ciepla (nie pomiernikiem) i w to miejsce wstawil taki sam bez podzielnika, a ten z podzielnikiem do piwnicy, gdy zblizaly sie odczyty wstawil spowrotem ten z piwnicy... Wszystko bylo by cacy gdyby uprzejmi sasiedzi nie doniesli do spoldzielni |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
GrzECHO
ChEMIK

Model Opla : VA 2000
Zaproszone osoby: 8
Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2006 Posty: 2706 Skąd: Puławy/IRL
Punkty zdobyte: 21
|
Wysłany: Pon Gru 31, 2007 14:28
|
|
|
Grzejnik można całkiem zlikwidować, nawet w mieszkaniu spółdzielczym. Działa to na takiej zasadzie - idziesz do spółdzielni i prosisz o wycięcie grzejnika ponieważ nie jest Ci potrzeby. Przychodzą fachowcy i Ci wycinają. Nie możesz zrobić tego sam bez powiadamiania spółdzielni. U mnie na chacie w lecie matula w ten sposób pozbyła sie grzejnika w kuchni, bo i tak zawsze był zakręcony, a podzielnik wisiał |
|
|
|
 |
PioGor
PioGor
|
Wysłany: Wto Sty 01, 2008 14:45
|
|