Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Mieszkanie własnosciowe co mogę?
Autor Wiadomość
PioGor 
PioGor

Model Opla : Vectra 1.6 16v

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Sro Gru 19, 2007 08:43   Mieszkanie własnosciowe co mogę?

Posiadam mieszkanie własnościowe w naszej porąbanej spółdzielnii czy mogę wyciąć sobie grzejnik w kuchni 3 żeberka którym tak nie grzeje a płace za pomiernik

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

timig 

Model Opla : Astra G 2,0 DTL rok 2000

Punkty zdobyte: 6
Wysłany: Sro Gru 19, 2007 09:03   

nie możesz, ale możesz go zdemontować, tłumacząc się remontem... a remont się przeciąga... i przeciąga... oczywiście wszystko po sezonie grzewczym

kokos 
Kad.D,E Vec.A Ast.F

Model Opla : Astra F sedan 1,4 94r
Zaproszone osoby: 21
LPG: si

Punkty zdobyte: 3
Wysłany: Sro Gru 19, 2007 09:11   

PioGor, własnosciowe spoldzielcze uprawnia cie tylko do tego ze moesz sprzedac je w kazdej chwili i tyle co do ingerencji w grzejniki musisz miec pozwolenie ze spoldzielni i ewentualnie po ich przyzwoleniu odbior techniczny chociaz jedno lub dwa zeberka to przymkna oko (u moich rodzicow po cichu majster ze spoldzielni zrobil to za flaszke)

PioGor 
PioGor

Wysłany: Czw Gru 20, 2007 10:40   

dziś wpadnie gość do kuchenki gazowej zeby mi zainstalował i popytam bo szlak mnie trafia z tymi pomiernikam nie grzeje prawie wcale bo mnie nie ma duzo w domu z zoną a na rok płace za centralne 1500 pln a lipiec sierpien działa na te pomierniki :shock:

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

kokos 
Kad.D,E Vec.A Ast.F

Model Opla : Astra F sedan 1,4 94r
Zaproszone osoby: 21
LPG: si

Punkty zdobyte: 3
Wysłany: Czw Gru 20, 2007 11:03   

PioGor, jest na nie mały patent (juz wyprobowalem) odkrecasz pomiernik (zaznacz tylko jak byl zalozony) kladziesz w cieple miejsce zeby nie nabijał ,nastepnie zakladasz go w koniec lutego poczatek marca(zalezy jak chodza z odzczytem u ciebie) i malujesz kaloryferek na bialo lub tak jak chcesz i nie ma sladu ze cos demontowales. :twisted:
Ostatnio zmieniony przez kokos Czw Gru 20, 2007 11:04, w całości zmieniany 1 raz  

PioGor 
PioGor

Wysłany: Czw Gru 20, 2007 14:06   

tylko jak to sciagnąć zsunąć a później z powrotem to nie jest tak luźno przykręcone a inaczej się nie da bo pląba Czytałem kiedyś że mozna kupić na stadionie w Warszawie te pląby rózne kolory po 5 pln dają do zamrazarki a jak przychodza do odczytu to sie śmieją (przecież pląba nie naruszona ) Mi dają niby 6 kresek wiecej tego płynu nie grzeje i wpiepsza 16 szlak mnie trafia Mieszkanie mam własnościowe kupiłem rok temu za 120 000 i chyba tak mi się wydaje to moge sobie wyciąć ten w kuchni Niektórzy w mieście mają swoje piecyki wielofunkcyjne i ogrzewanie we własnym zakresie

camel
[Usunięty]

Wysłany: Nie Gru 23, 2007 20:18   

ze trzy lata temu czytałem w "Angorze" artykuł o gościu, który chciał całkiem zrezygnować z ogrzewania centralnego na rzecz własnego - elektrycznego w bloku. Sprawa oparła się o sąd, gdyż spółdzielnia tłumaczyła, że mieszkanie jest ogrzewane także ciepłem od strony klatki schodowej i sąsiadów. Ponieważ sąsiedzi płacą, on też musi, bo inaczej "żerowałby" na cieple opłaconym przez nich. Robiono jakieś ekspertyzy i wynikało, że w mieszkaniu "środkowym" w bloku, przy plastikowych oknach można zakręcić kaloryfery i temperatura spada tak mało, że można spokojnie mieszkać.
W sumie gość przegrał i musiał płacić (nasłali komornika).

zefir15 

Model Opla : AstraG X20DTL

Wysłany: Pon Gru 31, 2007 11:24   

PioGor, slyszalem o jednym agencie ze wykrecił caly kaloryfer z podzielnikiem ciepla (nie pomiernikiem) i w to miejsce wstawil taki sam bez podzielnika, a ten z podzielnikiem do piwnicy, gdy zblizaly sie odczyty wstawil spowrotem ten z piwnicy... Wszystko bylo by cacy gdyby uprzejmi sasiedzi nie doniesli do spoldzielni :glupek: :)

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

GrzECHO 
ChEMIK

Model Opla : VA 2000
Zaproszone osoby: 8

Punkty zdobyte: 21
Wysłany: Pon Gru 31, 2007 14:28   

Grzejnik można całkiem zlikwidować, nawet w mieszkaniu spółdzielczym. Działa to na takiej zasadzie - idziesz do spółdzielni i prosisz o wycięcie grzejnika ponieważ nie jest Ci potrzeby. Przychodzą fachowcy i Ci wycinają. Nie możesz zrobić tego sam bez powiadamiania spółdzielni. U mnie na chacie w lecie matula w ten sposób pozbyła sie grzejnika w kuchni, bo i tak zawsze był zakręcony, a podzielnik wisiał :?

PioGor 
PioGor

Wysłany: Wto Sty 01, 2008 14:45   

no własnie i o to mi chodzi wcisne jeszcze ze robie sobie mable na wymiar

Odpowiedz do tematu