|
|
| Autor |
Wiadomość |
pabloooo [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Kwi 22, 2008 19:58
|
|
|
| Cześć mik:) Fajnie, że mi pomożesz jutro zamówie radyjko, więc na piątek powinno być. |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
karola024 [Usunięty]
|
Wysłany: Sro Kwi 23, 2008 21:14
|
|
|
Hej dołacze sie do tematu może mi pomozecie. Otóz sprawa polega na tym. W zakupionej przezemnie corsie radio (Pioner DEH-3730MP) nie łapie stacji radiowych. Myślelismy ze to antenka ale przekrecenie innej z corsy chlopaka nic sie nie zmienilo. Ciekawa jestem co może być nie tak, czy nie stykaja jakies kabelki? Czy o co chodzi? Poprzedni wlasciciel mial w bagazniku subwoofery po których pozostały kable. Radio odtwarza plyty cd, tylko radio nie dziala, niby szumi i szuka stacji ale nic sie nie znajduje. Jak ktoś ma jakis pomysł to bede bardzo wdzięczna |
|
|
|
 |
Rafal2 [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Kwi 29, 2008 20:33
|
|
|
| mik napisał/a: | Czesc, pablooo po podlączeniu pionieera oczywiście bez kluczyka nie bedzie grało i bedzie gubiło zaprogramowane stacje. Da sie bardzo łatwo przewody polaczyć i bedzie wszystko jak w oryginale. Jak bede wyjmował radio napisze Ci który dokłandie kabelek połączyć i bedzie git.
Głośniki fabryczne jak zmienisz radyjko beda "bardzo ładnie" grały tzn sporo lepiej niż pod oplowskim. Wg mnie te 13 co pokazałes beda gorsze
Pozdrawiam |
Czy możesz opisać to na forum bo mam podobny problem |
|
|
|
 |
DAREK - SOWA
darek-sowa
Model Opla : opel astra 2 kombi 1,6/16v
Wiek: 37 Dołączył: 16 Lis 2007 Posty: 9 Skąd: Zielona Góra
Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Sob Maj 03, 2008 14:06
|
|
|
| Witam pabloo.Mam pytanko i jak tam z podłaczeniem radyjka w astrze 2 wyszło ,bo także mam ochote zmienic radio u siebie |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
tuszok

Model Opla : Astra II elegance X16XEL
LPG: nie
Wiek: 24 Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 244 Punkty zdobyte: 11
|
Wysłany: Sob Maj 03, 2008 21:44
|
|
|
| Może ktoś ma patent jak wyjąć oryginalne radio z Astry II bez tych kluczy (drucików) do wyjmowanie radia?? |
|
|
|
 |
andrzej picher [Usunięty]
|
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 01:19
|
|
|
witam mam prosbe a raczej pytanie jak kilku z was nie mam pojecia jak moge podlaczyc moje radyjko pod oddzielne zasilanie tak aby dzialalo bez koniecznosci wkladania kluczyka do stacyjki i jeszzce jedno czy ktos sie moze spotkal z tym ze jesli zamontowalem inne radio niz oryginalne w Oplu VECTRA 99r. to moj komputerek z data temperatura i godzina (zegary) nie dziala czy to moze tez wplyw zasilania ze powinno byc jakies inne????
z gory dzieki za pomoc i za odpowiedz pozdrawiam wszystkich goraco na forum |
|
|
|
 |
mik
Model Opla : Astra G 1.7 DTL 99r.
|
Wysłany: Czw Maj 29, 2008 15:28
|
|
|
Witam
Moje podłączenie radia PIONNER 6900IB.
Zółty od ISO jest odłaczony. Czerwony idzie od radia do kostki ISO i połaczony z żółtym do kostki radia tej małej.
Pozdrawiam Mik |
|
|
|
 |
cache

Model Opla : Opel Astra G 1.6 16V X16 XEL
LPG: Nie
Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Czw Maj 29, 2008 22:03
|
|
|
| tuszok napisał/a: | | Może ktoś ma patent jak wyjąć oryginalne radio z Astry II bez tych kluczy (drucików) do wyjmowanie radia?? |
A pewnie! Załatw 4 szprychy od roweru włóż je w dziurki i ciągnij radyjko |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
tuszok

Model Opla : Astra II elegance X16XEL
LPG: nie
Wiek: 24 Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 244 Punkty zdobyte: 11
|
Wysłany: Pią Maj 30, 2008 17:34
|
|
|
Dzięki
Zrobiłem tak i radio już jest moje |
|
|
|
 |
t0mall

Model Opla : Sintra 2.2 TD GLS
Wiek: 31 Dołączył: 15 Lut 2008 Posty: 99 Skąd: Kwidzyn Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Sob Cze 07, 2008 21:34
|
|
|
Aby cały czas było zasilanie na radyjku łączymy kabel czerwony z żółtym.Oczywiście czerwony nie może zostać przecięty ani odłączony z kostki bo jest w nim zasianie.
Żółty można odłączyć z kostki tak aby go nie przecinać bez potrzeby i podłączyć się na jego końcu.Niektóre modele (Kenwood) mają już przystosowane wiązki do takiej przeróbki.
Żeby na wyświetlaczu były widoczne:godzina,data i temperatura odłączamy kabel niebieski który zasila antenę automatyczną.
Nie będzie wyświetlana opcja RDS.
Niestety w większości przypadków odłączając niebieski kabel odłączamy zasilanie wzmacniacza anteny.Co skutkuje słabym wyłapywaniem stacji radiowych.
W moim przypadku (Sintra) wzmacniacz ma osobne zasilanie.
Więc nie mam kłopotu z wyłapywaniem stacji radiowych.
W Sintrze po zdjęciu przedniego panelu widać już kieszeń która jest przykręcona od czoła dwoma wkrętami.Można wtedy wyjąć radio razem z kieszenią. |
| Ostatnio zmieniony przez t0mall Sob Cze 07, 2008 21:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|