|
|
| Autor |
Wiadomość |
hubi
Model Opla : astra f 1.4 8v 2000r
Dołączył: 16 Mar 2008 Posty: 22 Skąd: Zielona Góra Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Nie Mar 16, 2008 15:54 montaż radia
|
|
|
witam
Wczoraj na allegro kupiłem radio pioneer DEH-2000mp. Najprawdopodobniej dojdze we wtorek. Przez ten czas zastanawiam sie jak zamontować to radio do mojego opla astry f.
Jest to moje pierwsze radio w tym samochodzie. W tym aucie od nowości nie było zadnego radia.
A więc:
Gdy wyciągnąłem zaslepkę (kieszeń) zobaczyłem kostkę i kabel antenowy spiente spinką zaciskową.
To radio co kupiłem ma inny kaształt portu niz ta kostka w aucie.
Chciałbym sie dowiedziec czy wraz z radiem będą jakies kable czy bede musiał kupować jakieś przejsciówki? W opisie aukcji radia też jest napisane ze w składzie zestawu jest tez kostka ISO. To zanczy że bedzie pasować radio?
Dodaję link do aukcji radia:)
http://www.allegro.pl/ite...b_instr_pl.html
Pozdrawiam i proszę o odpowiedz.
PS Przepraszam jeśli taki temat już isnieje, jeśli tak to proszę o link do tego tematu(szukałem juz takiego tematu ale nie znalazłem). |
|
|
|
 |
|
Holcu
Administrator

Porządkowy
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
bebe [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Mar 16, 2008 16:39
|
|
|
| witam razem z radiem jest kabel iso który bez problemu podłączysz w swojej asterce |
|
|
|
 |
hubi
Model Opla : astra f 1.4 8v 2000r
Dołączył: 16 Mar 2008 Posty: 22 Skąd: Zielona Góra Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Nie Mar 16, 2008 16:45
|
|
|
super to już się nie mogę doczekać kiedy kurier zapuka do drzwi:)
zaglądałem w drzwiach przednich wygląda tak jakby były tam głosniki one tak jakoś grają czy to badziew? nie mam jakis wygórowanych potrzeb jesli chodzi o głosnosc, starczą takie?
dzieki za odpowiedz |
|
|
|
 |
jazdacz [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Mar 16, 2008 18:02 radia JVC kd-g441/kd-g351
|
|
|
Mam taki problemik.
Otoz, zamontowalem to radyjko i podlaczylem bez problemu pod kostke w mojej Corsie B 1.4i. Wszystko gra jak nalezy ale tylko jak mam wlazony kluczyk w stacyjce.Gdy go wyciagne nie ma mozliwosci uruchomienia radyjka.Pozatym gdy radio jest wlaczone w Tidzie znika data, godzina jest i temp zewnetrzna.Po wylaczeniu samego radia data powraca. Czy moglby mi ktos wytlumaczyc co i jak z tym jest nie tak, czy tez poradzic jak da sie to zlikwidowac? |
|
|
|
 |
|
Holcu
Administrator

Porządkowy
|
|
|
|
|
asis
Model Opla : astra 1.4 mpi 96r.+gaz
|
Wysłany: Nie Mar 16, 2008 18:54
|
|
|
| W oplach orginalnie zasialanie do radia idzie przez stacyjkę. żeby ci radio nie gasło najlepiej pociągnąć wlasny kabelek bezpośrednio od akumulatora oczywiście przez dodatkowy bezpiecznik jeśli takiego nie ma w obudowie radia. To może mieć też inny plus bo u mnie na orginalnym zasilaniu jak dałem głośność na full + jeszcze bass to radio mi się wyłączało bo orginalny kabelek zasilający był za cienki. Natomiast odnośnie daty na wyświetlaczu to czy jak włączysz radio to nie wyświetla się na tym wyświetlaczu RDS stacji. Jeśli masz kostki przyłączeniowe iso to one składają się z trzech modułów - zasilający, wyjście na głośniki, i sterujący wyświetlaczem. może po prostu odłacz ten trzeci i problem powinien minąć |
|
|
|
 |
jazdacz [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Mar 16, 2008 19:05
|
|
|
| asis napisał/a: | | W oplach orginalnie zasialanie do radia idzie przez stacyjkę. żeby ci radio nie gasło najlepiej pociągnąć wlasny kabelek bezpośrednio od akumulatora oczywiście przez dodatkowy bezpiecznik jeśli takiego nie ma w obudowie radia. To może mieć też inny plus bo u mnie na orginalnym zasilaniu jak dałem głośność na full + jeszcze bass to radio mi się wyłączało bo orginalny kabelek zasilający był za cienki. Natomiast odnośnie daty na wyświetlaczu to czy jak włączysz radio to nie wyświetla się na tym wyświetlaczu RDS stacji. Jeśli masz kostki przyłączeniowe iso to one składają się z trzech modułów - zasilający, wyjście na głośniki, i sterujący wyświetlaczem. może po prostu odłacz ten trzeci i problem powinien minąć | Bardzo dobry pomysl z tym kabelkiem prosto z akumulatora, mysle nad tym powaznie. THX |
|
|
|
 |
grabarz_tg [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Mar 29, 2008 21:24
|
|
|
| Chce kupic dokładnie to samo radio do astry F i chce aby na RDS wyswietlało sie wszystko i na RDS w radiu oraz zeby radio grało niezaleznie czy jest kluczy czy go nie ma. |
|
|
|
 |
Madzia83 [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Kwi 17, 2008 16:40
|
|
|
Hej. Jestem tu nowa
W mojej corsie nie było radia, tylko kostka (3wejścia) i kabel od antenki. Chciałam podłaczyć radio Clarion DB158R. Wię poszłam do sklepu, wytłumaczyłam o co chodzi i pan dał mi jedna kostkę ISO do auta i druga do radia. Po złączeniu kabli, gdzie ISO miałam wpięte w auto raz zaświeciła mi się godzina i temperatura ale radio nie działa. Co to może być? I po co jest to 3 wejście w aucie?
Proszę o pomoc |
|
|
|
 |
|
Holcu
Administrator

Porządkowy
|
|
|
|
|
pabloooo [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Kwi 22, 2008 10:58
|
|
|
Poruszę troszkę temat.
Posiadam Astrę G i radio CAR 300 w najbliższych dniach będzie wymiana też na PIONEER DEH-2000MP http://www.allegro.pl/ite...0mp_sklep_.html
Czy w Astrze będzie ten sam problem, że radia nie da się włączyć bez kluczyka w stacyjce?
Bo obecne Car 300 włancza sie bez problemów:).
Jeśli tak to proszę mi podpowiedzieć czy jest sens przeciagać osbone kable z akumulatora do radia? Podejrzewam, że w ten sposób aku będzie bardziej cierpiał?
Ma ktoś może opis - schemat jak najlepiej przeciągnać kabel jaki zamonować bezpiecznik i jak go potpiąć do radia. Tak by nic nie spalić?
W mojej asterce mam komplet głośników seryjnych w przednich jak i tylnych drzwiach czy zaproponujecie cos za paredziesiąt zł. co lepiej będzie grało??
Dzięki
Znalazłem coś takiego, będzie to lepiej grało?
http://www.allegro.pl/ite..._gwarancja.html |
| Ostatnio zmieniony przez pabloooo Wto Kwi 22, 2008 11:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
mik
Model Opla : Astra G 1.7 DTL 99r.
|
Wysłany: Wto Kwi 22, 2008 16:23
|
|
|
Czesc, pablooo po podlączeniu pionieera oczywiście bez kluczyka nie bedzie grało i bedzie gubiło zaprogramowane stacje. Da sie bardzo łatwo przewody polaczyć i bedzie wszystko jak w oryginale. Jak bede wyjmował radio napisze Ci który dokłandie kabelek połączyć i bedzie git.
Głośniki fabryczne jak zmienisz radyjko beda "bardzo ładnie" grały tzn sporo lepiej niż pod oplowskim. Wg mnie te 13 co pokazałes beda gorsze
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|