Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Nie ma reakcji na naciskanie pedału gazu
Autor Wiadomość
brzoza 

Model Opla : Astra Y20DTH

Punkty zdobyte: 105
Wysłany: Pon Mar 31, 2008 19:38   

skwar0 napisał/a:
Czy niesprawny EGR mógł coś uszkodzić, np sondę lambda. Przez co silnik jeżdzi na zbyt bogatej mieszance

Kol.skwar0, bo już się pogubiłem w tym wszystkim :roll: Silnika nie zmieniałeś . masz ten sam :roll: Więc mieszanki tam niema tylko wtrysk ON- do cylindra wypelnionego powietrzem. Więc sonda lambda też nie potrzebna i nie jestem pewien czy masz ja zamontowana ,bo nie wszystkie silniki ją mają :roll: EGR natomiast jest w kilku modelach ze względu na środowisko .I jest to utrapienie tych silników , sterowane elektronicznie i pod ciśnieniem . Więc każde spadnięcie lub pęknięcie przewodu , lub niewydolność pompy vacum , zasyfiony kolektor dolotu , uszkodzony zawór lub elektrozawór powoduje to szarpanie nie wchodzenie na obroty itp. Więc można by tu wymieniać jeszcze kilkanaście przyczyn ,bo jest to temat morze :!: W niektórych przypadkach jak juz sam sie przekonałeś nawet mechanicy mający do tego odpowiedni sprzęt maja z tymi usterkami kłopot. A nikt nie mówił ze będzie dobrze przed zakupem :P Czym będzie starszy tym i problemów i wydatków będzie więcej .U ciebie tak mi sie wydaje że EGR kosztuje ponad 1200zl. :roll:
Ostatnio zmieniony przez brzoza Wto Kwi 01, 2008 17:37, w całości zmieniany 1 raz  

Holcu
Administrator

Porządkowy
Opel Tigra

skwar0
[Usunięty]

Wysłany: Wto Kwi 01, 2008 06:31   

EGR jest i oryginał kosztuje 450 pln. Właśnie jest po wymianie-- nastąpiła wielka poprawa.
Zostały jeszcze te szarpnięcia. Sonda lambda jest w tym silniku i jest cholernie droga bo 400 pln.

brzoza 

Model Opla : Astra Y20DTH

Punkty zdobyte: 105
Wysłany: Wto Kwi 01, 2008 17:41   

skwar0 napisał/a:
EGR jest i oryginał kosztuje 450 pln

No to masz szczęście kol.skwar0, że w tym silniku jest taki tani EGR. Bo tak jak wczesniej napisałem są też montowane te za 1300żł. Zobacz sam. :roll: http://moto.allegro.pl/it...i_egr_opel.html

Odpowiedz do tematu