|
|
| Autor |
Wiadomość |
Łukasz [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Lut 10, 2008 08:49 nie mogę odpalić
|
|
|
| Witajcie ponownie. Pytałem o umiejscowienie komputera, bo miałem niedawno lekkiego dzwona - mój samochód wjachał do rowu. Poduszki nie odpaliły. Po zdarzeniu odpalali samochód ale złapał tylko na moment i zgasł. Teraz po naprawie kręci ale nic. Nie słychać, żeby po przekręceniu stacyjki szła pompa paliwowa. Co może być przyczyną? Pomóżcie |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
huri_khan
to mój samochód

Model Opla : ASTRA 2 1,6 16V
LPG: NIE
Punkty zdobyte: 27
|
Wysłany: Nie Lut 10, 2008 09:41
|
|
|
Ja najpierw proponuję odczytać błędy ale że masz diesla to na kompa.
Pierwsze co przychodzi na myśl to zapowietrzony układ paliwowy. |
|
|
|
 |
Łukasz [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Lut 10, 2008 20:30
|
|
|
| Dzięki - z tym układem paliwowym może być coś nie tak, bo w między czasie jakiś "bałwan" spuścił całe paliwo..... |
|
|
|
 |
pabloo2000 [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Lut 10, 2008 20:43
|
|
|
No to na początek nalać i odpowietrzyć.
POWODZENIA |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
dzynuś
Model Opla : Zafira 1,6 x16xel
LPG: tak
|
Wysłany: Nie Lut 10, 2008 21:07
|
|
|
| Witam pozwólcie że podepnę sie pod temat mam taki problem.otóż wczoraj po zgaszeniu mojej zafci x1.6xel(nie mam gazu) już jej nie odpaliłem nawet sie nie odezwała .Sprawdziłem iskrę i jest ale nie słyszę pompki paliwa .zwarcie przekażnika też cisza(zdjąłem przewody przy regulatorze i sucho) W związku z tym mam pytanko czy pompka mogła tak nagle wysiąść czy można ją jakoś inaczej sprawdzić,czy może jakiś układ siadł i jak ją wymontować bo pod siedzeniami nie widzę dojścia |
|
|
|
 |
pabloo2000 [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Lut 10, 2008 21:20
|
|
|
| sprawdź czy dochodzi napięcie do kostki pompy paliwa przy zbiorniku (w kostce będą 4 przewody, podepnij się kontrolką pod te 2 grubsze) jeśli jest prąd to wyjmuj pompę. i sprawdź wewnątrz zbiornika czy wszystko ok. |
|
|
|
 |
Łukasz [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Lut 10, 2008 22:49
|
|
|
| Paliwa nalałem ale nie znalazłem nic do odpowietrzenia. Kolega powiedział mi, że te silniki mają już pompkę elektryczną, jak w benzynkach i po przekręceniu kluczyka powinna się włączyć. A tu cicho i SUCHO (w kwestii paliwa:)) |
|
|
|
 |
|
|