Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Nie można odczytać kodów błędów przez tech2
Autor Wiadomość
ganc
[Usunięty]

Wysłany: Nie Maj 20, 2007 12:53   Nie można odczytać kodów błędów przez tech2

Cześć!
Ze względu, że tutaj debiutuję, pozwólcie mi się przedstawić. Jestem ganc, dysponuję astrolotem g z99r, silnik 2,0 16v ze skrzynią automatyczną. A teraz do rzeczy.

Do dzisiaj odczytywałem kody błędów poprzez zwarcie odpowiednich styków w kostce pod ręcznym. Posiadam wtyk z dwoma pinami już zwartymi co zabezpiecza mnie przed przypadkowym zwarciem nieodpowiednich pinów. Wszystko działa bez zarzutów.
Problem pojawia się gdy chcę skożystać z profesjonalnego urządzenia do odczytu pamięci komputera (w stacjach obsługi nosi to chyba nazwę terminalu). I tu mam zonka! Terminal podaje komunikat,że nie nawiązano łączności z pojazdem (choć działa z innym oplem). Terminal obsługuje moją wersję silnikową (wg danych na terminalu).

Wiem, że kilku z was podpinało samochód pod kompa za pośrednictwem tech2+moduł i mieliście podobne problemy z łącznością. Co może być tego przyczyną? Czy odczytywanie kodów przez zwieranie styków (oczywiście odpowiednich) może być przyczyną moich problemów? (nigdy nie doszło do zwarcia nieodpowiednich pinów).

pozdrawiam, ganc

Holcu
Administrator

Porządkowy
Opel Tigra

zibi 
33FFFF

Model Opla : astra G 1,6 8V

Punkty zdobyte: 12
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 16:52   

Tylko na jednym Tech-u ci to wyszło?

Odpowiedz do tematu