|
|
| Autor |
Wiadomość |
ganc [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 12:53 Nie można odczytać kodów błędów przez tech2
|
|
|
Cześć!
Ze względu, że tutaj debiutuję, pozwólcie mi się przedstawić. Jestem ganc, dysponuję astrolotem g z99r, silnik 2,0 16v ze skrzynią automatyczną. A teraz do rzeczy.
Do dzisiaj odczytywałem kody błędów poprzez zwarcie odpowiednich styków w kostce pod ręcznym. Posiadam wtyk z dwoma pinami już zwartymi co zabezpiecza mnie przed przypadkowym zwarciem nieodpowiednich pinów. Wszystko działa bez zarzutów.
Problem pojawia się gdy chcę skożystać z profesjonalnego urządzenia do odczytu pamięci komputera (w stacjach obsługi nosi to chyba nazwę terminalu). I tu mam zonka! Terminal podaje komunikat,że nie nawiązano łączności z pojazdem (choć działa z innym oplem). Terminal obsługuje moją wersję silnikową (wg danych na terminalu).
Wiem, że kilku z was podpinało samochód pod kompa za pośrednictwem tech2+moduł i mieliście podobne problemy z łącznością. Co może być tego przyczyną? Czy odczytywanie kodów przez zwieranie styków (oczywiście odpowiednich) może być przyczyną moich problemów? (nigdy nie doszło do zwarcia nieodpowiednich pinów).
pozdrawiam, ganc |
|
|
|
 |
|
Holcu
Administrator

Porządkowy
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|