Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Tajga75
Pon Gru 10, 2007 21:32
Niebieskie światełka
Autor Wiadomość
kamilo557 
Luzak

Model Opla : Vectra

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Pon Gru 10, 2007 20:20   Niebieskie światełka

Witajcie!
Chiałbym sobie kupić nowe żaróweczki do mojej VIKI. Dokładnie chodzi mi o alaxsenówki. Czy to opłacalny interes czy dać sobie z tym głowy. Ale to jedent z moich problemów. Drugi problem to czy teś wiatła jak zrobie na niebiesko czyli postojówki, długie, i zwykłe czy to jest według prawa. Pozdro dla forumowiczów :lol:

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

huri_khan 
to mój samochód

Model Opla : ASTRA 2 1,6 16V
LPG: NIE

Punkty zdobyte: 8
Wysłany: Pon Gru 10, 2007 20:33   

Było na forum już omawiane dobrze poszukaj.
Jeżeli chodzi o xenony to musisz mieć spryskiwacze oraz gładkie szkła.
Wszelkie przeróbki reflektorów w których są żarówki H4 lub H7 na pseudo xenony są nie legalne.

kamilo557 
Luzak

Model Opla : Vectra

Wysłany: Wto Gru 11, 2007 07:28   

Wielkie dzięki ziom.

klonek
[Usunięty]

Wysłany: Pią Sty 04, 2008 11:13   

huri_khan, niemasz racji kolego w polskim prawie niema nakazu stosowania spryskiwaczy reflektorow i samopoziomowania lamp
wiec taki zestaw xenonow smialo mozna zalozyc pod waronkiem ze beda one dobrze ustawiome i nie beda aslepialy kierowcow
policja nie zatrzyma jesli nie dostana po gałkach ocznych z powodu zle ustawinych lamp
przeglad techniczny jak najbardziej pozytywny oczywiscie jesli na przyzadzie do ustawiania bedzie wszystko ok z wlasnego doswiadczenia wiem ze jesli z lampami jest cos nie tak np auto po gongu lub pozrywane uchwyty lamp niedzialajaca regulacje ich katow to w takim przypadku nie polecam montazu tych zestawow

http://allegro.pl/item285...1_h3_h4_h7.html

w tym aucie zamontowany jest w/w zestaw ocene pozostawiam wam zdjecia wyslalem na pw bo nie moglem zamiescic w poscie

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

HArtur1 
Z17DTH

Model Opla : Astra III 1.7 CDTI

Punkty zdobyte: 20
Wysłany: Pią Sty 04, 2008 11:35   

klonek napisał/a:

wiec taki zestaw xenonow smialo mozna zalozyc pod waronkiem ze ... nie beda aslepialy kierowcow

No właśnie !!! !
Spryskiwacze i samoregulacja ma to zapewnić.
Poczytaj jeszcze co nieco na ten temat:
http://www.forum.vw-passa...ighlight=ksenon
http://www.motogazeta.moj...ony,a,4298.html

tomek_r
[Usunięty]

Wysłany: Pią Sty 04, 2008 13:34   

powiem Wam, że przechodziłem etapy mega super NIBY żarówek Philips blue itd.
ale to fajnie świeci pierwsze 2 tygodnie. po 3 miechach spaliły się obudwie.
zainwestowałem w xenony. Nie mam gładkiego kloszu, (nie mówie o swojej corsinie)ale po wielu próbach idealnie sobie je wypoziomowalem. Spryskiwacze mialem od razu. co do kloszu to jako, że to jest stare auto i H4 to jest perforowane szkło. ALE. mój brat u siebie nie ma ani gładkich kloszy ani spryskiwaczy. POlicja ani razu nie zabrała dowodu,. a raczej się cieszyli, że młody dba o widoczność itd. zapytali czy nie razi tylko i byli zadowoleni.
Chociaż powiem wam, że na gładkim kloszu świecą dużo dużo lepiej, a soczewki to już wogóle. Jak się tym interesowałem to ogarniałem takie różne auta dla porównania.
Ostatnio zmieniony przez tomek_r Pią Sty 04, 2008 14:07, w całości zmieniany 1 raz  

klonek
[Usunięty]

Wysłany: Pią Sty 04, 2008 14:03   

HArtur1, a nie uwazasz ze zle ustawione swiatla zwykle tez oslepiaja kierowcow z naprzeciwka? mam problem z zamieszczeniem fotek to mozna by zobaczyc oco chodzi

tomek_r
[Usunięty]

Wysłany: Pią Sty 04, 2008 14:17   

zwykłe., też źle ustawione też oślepiaja innych kierowców. ale chodziło mi o poruszenie problemu xenonów w lampie bez gladkiego kloszu, nie ukrywam, ze trzeba chwile posiedzieć i ładnie to ustawić. potem juz tylko cieszyć się dobrą widocznościa.

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

HArtur1 
Z17DTH

Model Opla : Astra III 1.7 CDTI

Punkty zdobyte: 20
Wysłany: Pią Sty 04, 2008 15:43   

tomek_r, to, że policja jeszcze nie zabrała Ci dowodu rejestracyjnego to nie dowód, że można ksenonowe żarówki montować do każdego reflektora. To tylko świadczy o ich niskich kompetencjach i wiedzy.
Oczywiście dla Ciebie ksenony świecą lepiej ale na drodze nie jesteś sam i niewielu o tym pamięta. Widzę, że przyjąłeś zasadę że dobrą widocznością to ja się będę cieszył a inni .....
To że je sobie wypoziomowałeś nie znaczy, że jak będziesz miał je brudne to nie będziesz oślepiał. Brudne szkło zdecydowanie bardziej rozprasza światło, a co za tym idzie zwiększa oślepianie.
Wystarczy, że do bagażnika włożysz coś ciężkiego, a nie obniżysz świateł bo będziesz uważał, że nie potrzeba i co wtedy?

klonek, uważam, że zwykłe światła też oślepiają. Czy chcesz jednak powiedzieć, że jak inni mogą to ja też? Czy upoważnia mnie to do tego żebym ja też to robił i to zdecydowanie mocniej?

pitero 
PIT

Model Opla : opel kadett GSI C20NE
LPG: Nie

Wysłany: Pią Sty 04, 2008 18:37   

Takie pomysły powinny być karane,
chcesz xenony,kup mesia z oryginałem.
Pisałem taki temat jak 'Rażący problem'
Pzeczytaj proszę chociaż kilka pierwszych poscików.

2ga strona w dziale na każdy temat.
Ostatnio zmieniony przez pitero Pią Sty 04, 2008 19:01, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu