Model Opla : Astra II
Zaproszone osoby: 1
LPG: Nie
Wiek: 23 Dołączył: 23 Gru 2005 Posty: 1495 Skąd: Szczecin
Wysłany: Pią Cze 16, 2006 10:39
Witam wszystkich serdecznie.
Ostatnimi czasy tj. od środy przez jakiś czas trwają kosmetyczne prace nad wyglądem forum jak i wyglądem strony głównej.
Głównym naszym priorytetem było skupienie się nad zaprojektowaniem i unowocześnieniem strony głównej. Pierwsze efekty możecie drodzy koledzy i koleżanki zobaczyć na stronie http://opel24.com - Strona nie jest jeszcze skonczona, bo robię ją całkowicie od podstaw aczkolwiek wydaję mi się że widać pierwsze efekty mojej pracy.
Tak jak już napisałem, strona jest świeża wiadomo, że zanim zostanie całkowicie wdrożona, może zawierać parę błędów, ale zależy mi glownie na tym byście napisali
a) co wam się podoba co zostawić
b) co nie wam się na niej nie podoba, co powinno zniknąc (głównie chodzi o grafikę bo nic innego w sumie nie ma na niej)
Liczę na szczere wypowiedzi, bo robimy ją dla Was by dla wielu internautów znaną i lubianą stroną, dlatego im więcej wad napiszecie, tym stronka będzie zmierzała do bardziej dopracowanej.
Z pieniążków, które udało nam się zebrać z reklam po prawej stronie (które były emitowane na forum) udało nam się rozpocząc kampanie reklamową naszego forum.
Tzn Jeżeli przeciętny Kowalski wpiszę w wyszukiwarce google hasło związane z marką opel np. "opel", "tigra" itd to nasze forum wyskoczy na 1 stronie wyników w prawej kolumnie.
Teraz chciałbym przejść do zmian na forum.
Usuneliśmy całkowicie prawą kolumnę na której znajdowały się :
baner pajacyk
baner serce
reklamy adkontekst
linki do klubów motoryzacyjnych (przeniesione zostaną na stronę główną)
od czasu do czasu reklamy sponsorowane (starsi forumowicze pamiętają gałki i CB)
Ponieważ usuneliśmy (na okres próbny) całą to kolumnę, aczkolwiek dobrze by było by jakiś banerek z reklamami zostawić by pieniążki pochodzące z każdego Waszego kliknięcia przeznaczone były na jakieś drobne inwestycje.
Dlatego proszę o radę gdzie byłoby najlepsze miejsce dla niego, lub czy wogle warto go dawać.
Bo istnieje również rozwiązanie numer 2 - brak jakichkolwiek reklam, a raz do roku zrobimy małą zrzutke na abonament za serwer i domenę i ewentualnie na reklamę forum.
Osobiście uważam, że to gorszy pomysł, bo ideą forum było i nadal jest całkowita bezpłatność przy korzystania. Owszem składki były by nieobowiązkowe i nie będzie żadnych restrykcji dla osób, które takowej nie wpłacą, ale jak już mówie to zawsze jest składka i ja osobiście jestem na nie.
Proszę o Wasze opinie i z góry za nię dziękuje. Powiem więcej ucieszyłbym się gdyby ten post został zasypany waszymi odpowiedziami.
Model Opla : Astra F HTB
Wysłany: Pią Cze 16, 2006 11:38
Holcu przedewszystkim szacunek za pracę, wg. mnie forum na dzien dzisiejszy wygląda OK. Banerry od pajacyka i sztucznego serca sa w bardzo dobrym miejscu. Co do reklam płatnych to myśle, że coś musi być, bo tak jak mówisz idea bezpłatnego dostępu do forum jest najważniejsza. Coś się wymyśli. Nie wiem jak myślą inni forumowicze pomożemy
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet