|
|
| Autor |
Wiadomość |
huri_khan
to mój samochód

Model Opla : ASTRA 2 1,6 16V
LPG: NIE
Punkty zdobyte: 52
|
Wysłany: Sro Maj 16, 2007 06:48
|
|
|
Jeżeli chodzi o pasty tempo to jest parę rodzajów, polecałbym natomiast produkty Soudala i ewentualnie jakiś dobry wosk (np. STP), jeżeli chodzi o woskowanie to trzeba to powtarzać około co miesiąc, żeby nie dopuścić do wyjścia przebarwienia. Natomiast co do twojego problemu to proponuję wizytę na myjni ręcznej, w niektórych myjniach mają w ofercie renowacje lakieru w rozsądnych cenach tylko że zostawiasz samochód na 1 dzień, musisz się liczyć z tym że nie odwiedzając lakiernika ta plama po jakimś czasie wyjdzie.
Zapomniałem dodać że jeżeli chodzi o Soudala do do metalików nie używać wersji hard tylko soft |
| Ostatnio zmieniony przez huri_khan Sro Maj 16, 2007 09:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
Holcu
Administrator

Porządkowy
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
Bzykacz6665
Astromanijak

Model Opla : Astra F C16SE+C16NZ
LPG: jo
Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Sro Maj 16, 2007 08:42
|
|
|
| ciekawe czy lakiernik nie będzie chciał całej maski malować żeby kase wyciągnąć |
|
|
|
 |
FENIX [Usunięty]
|
Wysłany: Sro Maj 16, 2007 09:20
|
|
|
| Zazwyczaj i tak sobie liczą jak a malowanie całego elementu czyli 200-300zł. |
|
|
|
 |
brzoza

Model Opla : Astra Y20DTH
Wiek: 51 Dołączył: 12 Sty 2007 Posty: 2491 Skąd: Zabrze Punkty zdobyte: 105
|
Wysłany: Czw Maj 17, 2007 17:11
|
|
|
Rozmawiałem dzisiaj z moim znanymi cenionym lakiernikiem w Zabrzu.i mi powiedział aby nie było sladu to maluje się caly element . poprawki na elemencie w srodku nie slyszał aby ktoś zrobił a jeżeli tak to proszę o jego adres można połowę malować ale musi być to przedzielone jakimś pasem listwą np. drzwi , lub drobne zaprawki na rantach błotników drzwi i tp. dlatego kolego maluj cały element bo za kilka tygodni plama będzie widoczna a koszt ten sam |
|
|
|
 |
|
Holcu
Administrator

Porządkowy
|
|
|
|
|
miko99 [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Maj 17, 2007 20:19
|
|
|
Chilowo nie mam kasy na lakier + malowanie ale myśle, że czerwiec będzie lepszy. No coż pewnie musze tak zrobić! A tymczasem pożycze wiatrówke od wujka i powybijam te gołębie sąsiada (żartuje oczywiście) Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi (szczególnie brzozie) |
|
|
|
 |
russo

Model Opla : Astra G Z16SE
LPG: tak
|
Wysłany: Pią Maj 18, 2007 07:57
|
|
|
Nie żartuj tylko strzelaj!!!!
Ja mam podobny problem, tylko to nie ptok ... lecz roślina zwana lipą. Spadły mi na auto takie lepkie łupinki z liści i jak umyłem auto (z niemałym trudem bo nie chciały zejść) to odkryłem że zostały zielone odbarwienia! Mam taki sam kolor lakieru jak miko99.
Uważajcie gdzie stajecie i w razie w jak najszybciej myjcie. |
|
|
|
 |
FENIX [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Maj 18, 2007 10:39
|
|
|
russo, mam ten sam problem, tylko że na parkingu przed praca rośnie to gó**no
Potem ciężko to cholerst*o zmyć!! A drzewa nie wytnę. |
|
|
|
 |
adrianopelek
Adrian

Model Opla : Astra II 1.6 16V
LPG: Nie
Punkty zdobyte: 1
|
Wysłany: Pią Maj 18, 2007 14:07
|
|
|
| FENIX, powinienes widziec gdzie jest CEMENTOWNIA RUDNIKI.Otóz mój znajomy tam kiedys pracował i pewnego dnia z kominów leciał taki jakby siwy pył i w dodatku padał deszcz.Mój kumpel zostawił autko przed cementownia wychodzi z pracy i widzi swoej siwe Punto(wczesniej było czerwone).Nie mogł tego nieczym zmyc i wkoncu dał autko na polerke i juz lakier troche lepiej wygląda. |
|
|
|
 |
|
Holcu
Administrator

Porządkowy
|
|
|
|
|
arek
magik i czarodziej

Model Opla : Astra F Caravan 1.7
Punkty zdobyte: 105
|
Wysłany: Pią Maj 18, 2007 21:35
|
|
|
u mnie w poblizu jest szptal wojewodzki w opolu
tam jest spalarnia smieci
z komina czasem leci taki syf - raz zostawilem bialego maluch anan noc na dworze ba akurat garaz byl zajety - rano auto mialo brazowe plamy niczym tego nei dalo sie zmyc ani spolerowac auto bylo do malowania
a spalarnai syfi tak do dzisiaj
nic nie da sie zrobic |
|
|
|
 |
bober18
ASTRA i VECTRA :)))

Model Opla : astra f 1.4 Vectra B 1.8 16V
|
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 21:00
|
|
|
rozmawialem z lakiernikiem i powiedzial ze zpolerowac lakier ale maszynka taka jak oni maja w zkladach inaczej tego mozesz nie zrobic...
[ Dodano: Nie Maj 20, 2007 22:00 ]
i dobry wosk mowil ze woski shela sa bardzo dobre ale drogie... |
|
|
|
 |
|
|