Model Opla : Astra G 2,2 DTi
Wysłany: Pon Lut 18, 2008 20:06
Filtr paliwa powinieneś wymienić w ASO, gdyż po wymianie należy układ odpowietrzyć Przysłowiowy Pan Henio w garażu raczej nie będzie miał do tego sprzętu
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
Pierogr Model Opla : Vectra 2.2 DTI
Wysłany: Czw Mar 06, 2008 09:14
Mam podobny problem (ma wielkie problemy z odpalaniem) kilkukrotne próby i po jakimś czasie dopiero zaskakuje byłem już w warsztatach wymieniali mi oprócz pompy i wtryskiwaczy wszystko (odpowietrzali itp) a on jak miał problemy z paleniem tak ma, jeszcze do tego przy odpalaniu ta chmura białego dymu (tak dymi moja syrenka)
rafallogi Model Opla : Astra G
Wysłany: Sro Mar 12, 2008 14:16
No i co, zapłaciłeś im za to wszystko?
Stan taki sam jak przed naprawą, kasy brak... coś chyba nie tak z tymi mechanikami.
Gdyby tak lekarz obcinał komuś kończyny po kolei, bo źle za każdym razem postawił diagnozę, to cienko to widzę...
No ale ja sie nie mądrzę, bo jestem tu nowy.
Model Opla : Opel Astra II 2.0 DI 16V
LPG: NIE
Wiek: 29 Dołączył: 04 Mar 2008 Posty: 145 Skąd: Starogard Gdański
Wysłany: Sro Mar 12, 2008 20:05
a odpowietrzyć układ trzeba za każdym razem, bo mi przy wymianie filtra paliwa samo zassało po dwukrotnym odpaleniu silnika i powiedzieli, że nie trzeba odpowietrzać
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
Model Opla : astra G
Wiek: 28 Dołączył: 19 Sie 2007 Posty: 1143 Skąd: Goleniow
Wysłany: Sro Mar 12, 2008 20:54
Pierogr napisał/a:
Mam podobny problem (ma wielkie problemy z odpalaniem) kilkukrotne próby i po jakimś czasie dopiero zaskakuje byłem już w warsztatach wymieniali mi oprócz pompy i wtryskiwaczy wszystko (odpowietrzali itp) a on jak miał problemy z paleniem tak ma, jeszcze do tego przy odpalaniu ta chmura białego dymu (tak dymi moja syrenka)
Bo problem lezy nie w pompie czy wtryskach. Prawdopodobnie nieszczelnosc na przewodach paliwowych, peknieta obudowa filtra( lub za mocno dokrecona), nieszczelnosc na uszczelniaczach wtryskow, zapchany filtr paliwa, zapchany kat itp. No ale po co zaczac od tych prostrzych rzeczy jak mozna od tych trodniejszych i droższych.
[ Dodano: Sro Mar 12, 2008 19:55 ]
Krist-off napisał/a:
a odpowietrzyć układ trzeba za każdym razem, bo mi przy wymianie filtra paliwa samo zassało po dwukrotnym odpaleniu silnika i powiedzieli, że nie trzeba odpowietrzać
Odpowietrzyc mozna samemu- nie jest to strasznie trudne a najlepiej to po wymianie filtra zalac do pelna go ropa i juz jest cacy.
Odpowietrzyc mozna samemu- nie jest to strasznie trudne a najlepiej to po wymianie filtra zalac do pelna go ropa i juz jest cacy.
No oczywiście przecież jak go gasimy to pompa jest zalana i od filtra do pompy, powietrza nie ma .Więc zalewamy ten filtr do pełna , jeszcze przed skręceniem dolewamy strzykawką i uruchamiamy dobrze jest podnieść obroty tak około 1 min. i jest Ok. Również bardzo dobrze sie sprawdza zaciskając przewody ściskiem przed zdjęciem tego dekla z filtra. I nie skręcać na chama tej śruby na deklu bo inaczej to problemy sie zaczną.