Witam,
Mam takie pytanie dotyczące odświeżania strony Opel forum.
Czy istnieje taka możliwość by strona co jakiś czas automatycznie się odświeżała ??
Chodzi o to że mam otwarte forum jestem zalogowany i przeczytałem interesujące mnie posty,
nie zamykam strony i po jakimś czasie żeby zobaczyć co nowego ktoś napisał muszę odświeżyć stone. Jak by to było robione automatycznie np. co 5 min. nie było by problemu.
Mam taką opcję włączoną np. w swojej skrzynce pocztowej. I jak przyjdzie nowa wiadomość to widzę, a nie muszę ciągle klikać refresh.
Pozdro.
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
Model Opla : ASTRA 2 1,6 16V
LPG: NIE
Wysłany: Sro Maj 16, 2007 10:39
Możliwość istnieje trzeba dopisać parę linijek (może nawet jedną) tylko trzeba trochę czasu
PaPa_Smerf [Usunięty]
Wysłany: Sro Maj 16, 2007 17:49
Istnieje, trzeba przeedytowac w zasadzie jeden plik. Ja osobiscie nie jestem za takim rozwiazaniem, potrafi byc denerwujace, np gdy piszesz posta. Jezeli Ci zalezy na tak rozwiazaniu to w operze mozna ustawic autoodswiezanie stronym a do ff napewno isnieje jakis mod, ewentualnie wystarczy sobie napisac stronke ktora bedzie ladowala w ramke zawartosc forum i odswierzala ja
ech jak by tak spelniac zyczenie kazdego to forum by wygladaly jak obrazy picassa i nie wiadomo co by sie dzialo .
To prawda co mówisz że nie można spełniać życzeń wszystkich.
Należy jednak rozważyć wprowadzanie pewnych modyfikacji i ulepszeń.
Należy rozwijać forum i sprawiać by było coraz doskonalsze i bardziej przyjazne dla użytkowników !!
Jeżeli jakieś zmiany są niemożliwe lub nie mają sensu to należy przedstawić obszerny komentarz z wyjaśnieniem dlaczego danego problemu się nie da rozwiązać lub jego rozwiązanie w ten sposób jest niedobre. I przedstawić alternatywne pomysły.
Ciągłe uważam że to USEROWIE tworzą forum a nie forum userów !!
Bez nas by nie było tego forum.
Więc proszę o rozsądne odpowiedzi a nie typu:
Cytat:
Panowie, to nie koncert życzeń
Pisałem kiedyś o jeszcze innej sprawie, sprawie filtrowania postów i w sumie zostałem wtedy z psikany też wieszość odpowiedzi nie zawierała poważnej treści merytorycznej.
A na innych forach np. elektroda jakoś takie filtrowanie istnieje i nikomu się nie wydaje to bezsensowną rzeczą ciekawe dlaczego niektórym moderatorom na tym forum się inaczej wydaje.
Może porostu komuś jest wygodnie nic nie robić bo po co się starać i ulepszać.
A kto stoi w miejscu ten się cofa.