Model Opla : opel kadett GSI
LPG: Nie
Wiek: 28 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 94 Skąd: Dobre Miasto
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 06:57
uprzykrzysz prace kasjerowi/kasjerce, ktora na ceny paliwa wplywu nie ma
zdenerwujesz innych kierowcow, ktorzy beda za Toba czekali w kolejce[/quote]
Kasjer ma na godzinę,a nie prowizję,już to kiedyś pisałem.
Poza tym,kierowcy nie muszą się denerwować,jeśli się powie o co biega być może się przyłączą.
uprzykrzysz prace kasjerowi/kasjerce, ktora na ceny paliwa wplywu nie ma
zdenerwujesz innych kierowcow, ktorzy beda za Toba czekali w kolejce
barto, , Protest polega na paraliżowaniu pracy stacji poprzez tankowanie za KILKA groszy czyli podjeżdżasz pod dystrybutor i kupujesz paliwo za 99 groszy lub kupujesz 1L za 4 zł w jednogroszówkach lub dwugroszówkach, przynajmniej ja to tak rozumiem. Cała akcja mi się kojarzy z jednym wielkim happeningiem
Ostatnio zmieniony przez Bogo Wto Lut 05, 2008 07:37, w całości zmieniany 1 raz
Model Opla : Astra II 1.6 8V (Z16SE)
LPG: Tak
Wysłany: Nie Cze 15, 2008 22:28
Szkoda, że u nas nie może się coś takiego przytrafić:
Cytat:
Komputer się pomylił, kierowcy tankowali prawie za darmo!
Wieść rozniosła się lotem błyskawicy i przed stacją benzynową w niemieckim Iserlohn ustawiła się w zeszłym tygodniu długa kolejka samochodów. Powód? Za sprawą pomyłki komputera benzyna kosztowała tam zaledwie 3 eurocenty za litr. Jak donoszą w poniedziałek niemieckie media, na samoobsługowej stacji w Iserlohn (Nadrenia Północna-Westfalia) zamierzano przeprogramować komputer tak, by cenę benzyny podnieść o 3 eurocenty za litr. Komputer opatrznie zrozumiał jednak intencje człowieka i w nocy z czwartku na piątek przez pięć i pół godziny sprzedawał benzynę prawie za darmo. Do powstrzymania kierowców przed tak tanim tankowaniem konieczna była interwencja policji. Stacja wstępnie oszacowała swe straty na 12 tysięcy euro. Litr benzyny kosztuje w Niemczech nawet ponad 1,40 euro. (PAP)