Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Ogólnopolski protest na stacjach benzynowych!
Autor Wiadomość
micho1 
micho1

Model Opla : astra III 1,9 CDTI 150 KM

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 20:26   Ogólnopolski protest na stacjach benzynowych!

Witam!

Jeden gość na Onet.pl zaproponował ogólnopolski protest na stacjach benzynowych za zbyt wysokie ceny paliw. A kazdy wie, że wiekszość ceny to podatki i akcyzy za nią. Wiele gości już go poparło wiec myśle, że powinniśmy się zjednoczyć i oblegać stacje benzynowe. Propozycja padła na 29 LUTY. Ja akurat biorę przykład z siebie kiedy 3 lata temu kupiłem DIESLA to cena oleju napędowego była tańsza od benzyny o ok. 1zł. a jak ludzie rządzący się spostrzegli, że na naszych drogach jeżdzi coraz więcej DIESLI to stwierdzili dawaj trzeba zarobić... I tak samo chcą zrobić z LPG
Żeby mnie nikt żle nie zrozumiał to są tylko przykłady i propozycja.
POZDRAWIAM

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

GrzECHO 
ChEMIK

Model Opla : VA 2000
Zaproszone osoby: 8

Punkty zdobyte: 21
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 21:09   

Jestem jak najbardziej ZA! Dlaczego w naszym kraju podatki zawarte w paliwie (zwane kiedyś podatkiem drogowym) nie idą na budowę dróg? tylko ropływają sie w powietrzu a drogi przypominaja ścieżkę zdrowia?
Nie wiem jeszcze co bede robił 29 lutego, ale postaram sie przyblokowac Orlen na Puławach :mrgreen: to oni sa w tej chwili monopolista i dyktuja ceny.

Bogo 

Model Opla : Y17dt

Punkty zdobyte: 65
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 21:24   

Ja też jestem za, tylko co z tego :?: Lekarze, pielęgniarki, nauczyciele wszyscy protestują :!: I co jest najgorsze wszyscy maja racje. Ten protest będzie potraktowany jako kolejna akcja, z tym że kompletnie niegroźna. Bo co nie będziemy kupować paliwa :!: :?: Będziemy bo nie mamy wyjścia, z reguły wszyscy dojeżdżamy do pracy, albo co gorsze używamy samochodu do pracy. Ale wiecie ciekawi mnie ten protest od strony technicznej: czy to znaczy że stacje będą blokowane :?: Chyba jestem malkontentem :wesoly:

micho1 
micho1

Model Opla : astra III 1,9 CDTI 150 KM

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 21:44   

Hej

Może zrobić coś podobnego jak zrobili w OPOLU czyli tankowanie za pare złotych i płatne w grosikach do tego długie mycie szyb na stanowisku do tankowania itd.
Także nie pozostaje nic innego jak zbieranie miedziaczków( grosików) :wesoly:
Pozdro

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

Michael 

Model Opla : Astra G

Punkty zdobyte: 3
Wysłany: Pon Sty 21, 2008 00:45   

Ja również popieram i chętnie wezmę udział. Myślę jednak że głównym sprawcą wielkich cen paliwa jest rząd który jak zawsze nas okrada. Podatek paliwowy, akcyza i jeszcze vat! To jakiś absurd podatek od podatku :evil: Pamiętam swego czasu jak wielką łaskę zrobili, że troche podatek obniżyli. Co to nie było. Może powinniśmy jakieś protesty pisać do premiera lub prezydenta bo oni żyją w innym świecie.

Bogo 

Model Opla : Y17dt

Punkty zdobyte: 65
Wysłany: Pon Sty 21, 2008 08:04   

Cytat:
Może powinniśmy jakieś protesty pisać do premiera lub prezydenta bo oni żyją w innym świecie.

To jest myśl :!: można zapchać serwer kancelarii premiera lub prezydenta, jak by każdy z nas napisał meila z paroma gorzkimi słowami :wink:

Michael 

Model Opla : Astra G

Punkty zdobyte: 3
Wysłany: Pon Sty 21, 2008 09:02   

Myślę ze jak każdy będzie miał pisać sobie to nic z tego nie wyjdzie. Należałoby uzgodnić jakiś tekst i dopiero. Najlepiej na papierze. Zbierac podpisy i wysyłać. Ale musiałoby zaangażować sie dużo ludzi żeby był jakiś wydźwięk tego bo inaczej to kilku napisze na maila który zostanie skasowany albo łaskawie tak jak mi odpowiedzą jakimiś bzdurami i sprawie łeb ukręcą.

andrzej_m55 
Andrzej

Model Opla : Kadett E
LPG: Tak

Punkty zdobyte: 20
Wysłany: Pon Sty 21, 2008 10:01   

witam
też popieram pamiętam jak ropa była tańsza o co najmniej połowe od benzyny a za gaz zniszki w ubezpieczeniu
też sądze że nas oleją jak wszystkich lecz warto przypominać że między innymi od paliwa są uzależnione inne strefy życia
może w [interwencji] albo w [uwadze] zaczęli o tym mówić więcej ???
pozdrawiam...

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

ja37 
street killer

Model Opla : corsa b 2,0 157KM 209Nm było
Zaproszone osoby: 6
LPG: NIE

Punkty zdobyte: 79
Wysłany: Pon Sty 21, 2008 10:16   

Jak znam zycie, to nic nie da.....

andrzej_m55 
Andrzej

Model Opla : Kadett E
LPG: Tak

Punkty zdobyte: 20
Wysłany: Pon Sty 21, 2008 11:05   

życie jest okrutne ale tak sobie pomyślałem aby wszyscy o jednej godz. napisali skarge np. do jakiegoś ministra czy coś w tym stylu???

Odpowiedz do tematu