|
|
| Autor |
Wiadomość |
omesia [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Wrz 22, 2006 10:01
|
|
|
| paweldm napisał/a: |
[ Dodano: Pią Wrz 22, 2006 07:25 ]
Zapomniałem dodać - wybierz automat, będziesz happy. |
Wlasnie kupilem w automacie 2.5 i jetem bardzo zadowolony tylko juz 2 mandaty zarobilem ;)Wiesz nawet nie trzeba wajha wrzucac przekladni 3 tylko robisz kickdawna a skrzynia sama zrzuca na 3 i masz takie odejscie przy 120 ze az poezja
A teraz wsiadam w samochod i jade |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
michu71

Model Opla : Opel Astra F Combi x16sz
Zaproszone osoby: 2
LPG: tak
Wiek: 37 Dołączył: 07 Lip 2006 Posty: 1888 Skąd: Poznań Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Pią Wrz 22, 2006 10:06
|
|
|
Powodzenia bardzo dobry wybór automat to jest to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
 |
omesia [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Paź 10, 2006 21:10
|
|
|
| paweldm napisał/a: | Miałem 2.0 16V w automacie z gazikiem II gen i chodziło bez zarzutu, ale obecnie założyłbym wtrysk, 1000 zł drożej ale nie traci mocy (ze 136KM straci z 10 a 1500kg musi ciągnąć). Guzik sport miały wszystkie, pozatym możesz ręcznie redukowaćbiegi,tzn np. jadąc w trasie na 4 potrzebujesz lepszego przyśpieszenia, to przerzucasz "wajchę" na 3 i ciągnie jak rakieta. Mi zdarzyło sięna 2biegu dojść do 110km/h.
|
Teraz jak mam automat moge sie wypowiedziec, po co zmieniac wajha na 3 jak mozesz zrobic kickdowna i aftomat sam sobie zmienia na trojeczke i jedzieeeee.... a ludzie oczka robia jak 5 zl, jeszcze ten dzwiek rozrywanego silnika V6 miodzio po prostu w nim zamieszkam chyba . Automat trzyma 3 bieg az puscisz gaz, wtedy wrzuca 4, jak sie nie myle na trojce przy wyprzedzaniu jechalem do 140 a narazie rekord ktory mam zamiar pobic to 200 pojechalem moja Omesia
jakies pytania ? |
| Ostatnio zmieniony przez omesia Wto Paź 10, 2006 21:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
maniakopel [Usunięty]
|
Wysłany: Sro Paź 11, 2006 23:50
|
|
|
Oj tak......mam gdzieś w dokumetach nagrany dyktafonem dzwiek z wnetrza gdy posaidałem ome(link ponizej).To na trasie wyłaczałem radio hehe.Co do automatu jak pisałem już nie raz to ŚWIETNA SPARAWA!! A na tórce bez problemu bujniesz sie do 150 km\h.Robiłem tak do odcięcia tzn 6500 i czwarty bieg i to bez trybu sportowego:D:D
http://rapidshare.de/file...udio02.wav.html |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
omesia [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Paź 12, 2006 09:47
|
|
|
HEHE piekny dzwiek nagram swoj znaczy swojego samochodzika na trasie Tak ja bylem przykladame osoby ktora ostroznie podchodzila do automatow, teraz wiem ze to fajna sprawa Mam samochod blisko miesiac a w zasadzie nigdy nie uzywalem sportu bo nie potrzeba, znakomicie V6 radzi sobie bez Uzywalem tylko w momencie pokazu Po drugie balem sie ze 4 biegowa skrzynia to szajs w porownaniu do 4 biegowej w manualu z jaka mialem doczynienia. Nic mylnego spisuje sie swietnie i dlugo nie wymienie samochodu |
|
|
|
 |
maniakopel [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Paź 12, 2006 13:09
|
|
|
Niom gdy posiadam atre to naprawde troche tesknie za swoją omą chodz troche mnie po kieszeni pociągła.A jak juz to moze za rok omcia C |
|
|
|
 |
omesia [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Paź 12, 2006 13:30
|
|
|
Nie jezdzilem C ale ze zdjec w srodku nie jest do konca cudna sprawa, zreszta i uzytkownicy narzekaja na jakosc wykonczenia... JA narazie muszesie nacieszyc B a pozniej sie pomysli, moze w miedzy czasie wyjdzie kolejna odslona Omegi, cos slyszalem ze sie przymierzaja do tego |
|
|
|
 |
maniakopel [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Paź 14, 2006 10:43
|
|
|
Ale pod wzgledem jakościowym co do mechaniki i elektryki poszedł duży krok na przód.A wnetrze to zalezało od wersji chodz dla mnie jest ciut za kanciata Jak za ery kaszla czy poloneza. |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
paweldm

Model Opla : Zafira 1.8 16v, Tigra 1.4
Wiek: 36 Dołączył: 21 Cze 2006 Posty: 343 Skąd: Gdańsk/Skarszewy Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Sob Sty 06, 2007 21:57
|
|
|
| Przy kożystaniu z funkcji kickdown skrzynia ma lekkie opóźnienie (ok 1sek.), a gdy samemu się przełączy na 3 to odrazu ciągnie. |
|
|
|
 |
maniakopel [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Sty 06, 2007 22:50
|
|
|
| Faktycznie ale z tego co nie jedna osoba mi mówila że im mniej się miesza miedzy biegami tzn przekłada z D na 3 itp tym lepiej dla skrzyni.Wiec w sumie do kickdown funkcja S też była dobra:D chodz czasem aż za i niejednokrotnie traciłem przyczepność na tylnej osi. |
|
|
|
 |
|
|