Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Omega 2.0 16v automat czy manual??
Autor Wiadomość
omesia
[Usunięty]

Wysłany: Pią Wrz 22, 2006 10:01   

paweldm napisał/a:

[ Dodano: Pią Wrz 22, 2006 07:25 ]
Zapomniałem dodać - wybierz automat, będziesz happy.

Wlasnie kupilem w automacie 2.5 i jetem bardzo zadowolony tylko juz 2 mandaty zarobilem ;)Wiesz nawet nie trzeba wajha wrzucac przekladni 3 tylko robisz kickdawna a skrzynia sama zrzuca na 3 i masz takie odejscie przy 120 ze az poezja :)

A teraz wsiadam w samochod i jade :wesoly:

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

michu71 

Model Opla : Opel Astra F Combi x16sz
Zaproszone osoby: 2
LPG: tak

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Pią Wrz 22, 2006 10:06   

Powodzenia bardzo dobry wybór automat to jest to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wesoly:

omesia
[Usunięty]

Wysłany: Wto Paź 10, 2006 21:10   

paweldm napisał/a:
Miałem 2.0 16V w automacie z gazikiem II gen i chodziło bez zarzutu, ale obecnie założyłbym wtrysk, 1000 zł drożej ale nie traci mocy (ze 136KM straci z 10 a 1500kg musi ciągnąć). Guzik sport miały wszystkie, pozatym możesz ręcznie redukowaćbiegi,tzn np. jadąc w trasie na 4 potrzebujesz lepszego przyśpieszenia, to przerzucasz "wajchę" na 3 i ciągnie jak rakieta. Mi zdarzyło sięna 2biegu dojść do 110km/h.

Teraz jak mam automat moge sie wypowiedziec, po co zmieniac wajha na 3 jak mozesz zrobic kickdowna i aftomat :D sam sobie zmienia na trojeczke i jedzieeeee.... a ludzie oczka robia jak 5 zl, jeszcze ten dzwiek rozrywanego silnika V6 miodzio po prostu w nim zamieszkam chyba :D :D . Automat trzyma 3 bieg az puscisz gaz, wtedy wrzuca 4, jak sie nie myle na trojce przy wyprzedzaniu jechalem do 140 a narazie rekord ktory mam zamiar pobic to 200 pojechalem moja Omesia :D :D :D

jakies pytania :wink: ? :D :D :D
Ostatnio zmieniony przez omesia Wto Paź 10, 2006 21:42, w całości zmieniany 1 raz  

maniakopel
[Usunięty]

Wysłany: Sro Paź 11, 2006 23:50   

Oj tak......mam gdzieś w dokumetach nagrany dyktafonem dzwiek z wnetrza gdy posaidałem ome(link ponizej).To na trasie wyłaczałem radio hehe.Co do automatu jak pisałem już nie raz to ŚWIETNA SPARAWA!! A na tórce bez problemu bujniesz sie do 150 km\h.Robiłem tak do odcięcia tzn 6500 i czwarty bieg i to bez trybu sportowego:D:D

http://rapidshare.de/file...udio02.wav.html

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

omesia
[Usunięty]

Wysłany: Czw Paź 12, 2006 09:47   

HEHE piekny dzwiek nagram swoj znaczy swojego samochodzika na trasie :D Tak ja bylem przykladame osoby ktora ostroznie podchodzila do automatow, teraz wiem ze to fajna sprawa :D Mam samochod blisko miesiac a w zasadzie nigdy nie uzywalem sportu bo nie potrzeba, znakomicie V6 radzi sobie bez :) Uzywalem tylko w momencie pokazu :P Po drugie balem sie ze 4 biegowa skrzynia to szajs w porownaniu do 4 biegowej w manualu z jaka mialem doczynienia. Nic mylnego spisuje sie swietnie i dlugo nie wymienie samochodu :P :P

maniakopel
[Usunięty]

Wysłany: Czw Paź 12, 2006 13:09   

Niom gdy posiadam atre to naprawde troche tesknie za swoją omą chodz troche mnie po kieszeni pociągła.A jak juz to moze za rok omcia C ;D

omesia
[Usunięty]

Wysłany: Czw Paź 12, 2006 13:30   

Nie jezdzilem C ale ze zdjec w srodku nie jest do konca cudna sprawa, zreszta i uzytkownicy narzekaja na jakosc wykonczenia... JA narazie muszesie nacieszyc B a pozniej sie pomysli, moze w miedzy czasie wyjdzie kolejna odslona Omegi, cos slyszalem ze sie przymierzaja do tego :P :P

maniakopel
[Usunięty]

Wysłany: Sob Paź 14, 2006 10:43   

Ale pod wzgledem jakościowym co do mechaniki i elektryki poszedł duży krok na przód.A wnetrze to zalezało od wersji chodz dla mnie jest ciut za kanciata :D Jak za ery kaszla czy poloneza.

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

paweldm 

Model Opla : Zafira 1.8 16v, Tigra 1.4

Punkty zdobyte: 0
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Sob Sty 06, 2007 21:57   

Przy kożystaniu z funkcji kickdown skrzynia ma lekkie opóźnienie (ok 1sek.), a gdy samemu się przełączy na 3 to odrazu ciągnie.

maniakopel
[Usunięty]

Wysłany: Sob Sty 06, 2007 22:50   

Faktycznie ale z tego co nie jedna osoba mi mówila że im mniej się miesza miedzy biegami tzn przekłada z D na 3 itp tym lepiej dla skrzyni.Wiec w sumie do kickdown funkcja S też była dobra:D chodz czasem aż za i niejednokrotnie traciłem przyczepność na tylnej osi.

Odpowiedz do tematu