Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Opel Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Omega 2.0 16v automat czy manual??
Autor Wiadomość
paweldm 

Model Opla : Zafira 1.8 16v, Tigra 1.4
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Nie Sty 07, 2007 17:05   

ogolnie rzecz ujmując używanie skrzyni zmniejsza jej żywotność. :lol:

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
maniakopel 

Model Opla : Astra G 2.0 DI_16V
Wysłany: Nie Sty 07, 2007 17:41   

kurde..czy ja napisałem że używanie skrzyni zmiejsza jej żywotność?????????W jakims stopniu jak każda cześć mechaniczna się zużwa to logiczne ale miałem na mysli że "mieszanie" na pozycjach D\3\2\1(W CZASIE JAZDY) znacząco skraca życie skrzyni autmatycznej.

P.S zauważyłem że lubisz każde moje zdanie w jakiś sposób skrytykować lub ośmieszyć i to już od dłuższego czasu.

lord_craven 

Model Opla : Omega
LPG: tak
Wysłany: Nie Sty 07, 2007 20:09   

Jeżeli Omega to tylko z aftomatem. Dziś dokończyłem wczoraj zaczęte 586 km i rewelacja :) Jakby pogoda była lepsza to nic by mnie nie wyprzedziło. Ale w takich warunkach mi się kontrolka włącza i jeżdżę dużo spokojniej :)

paweldm 

Model Opla : Zafira 1.8 16v, Tigra 1.4
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Nie Sty 07, 2007 20:25   

maniakopel napisał/a:
P.S zauważyłem że lubisz każde moje zdanie w jakiś sposób skrytykować lub ośmieszyć i to już od dłuższego czasu.

Przepraszam za przykrość, ale czytając niektore twoje posty, odnoszę wrażenie, iz nie masz pojęcia o temacie, a wyrażasz opinie, które innych mogą wprowadzać w błąd.

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

18%
67%
81%
Robo
[Usunięty]

Wysłany: Nie Sty 07, 2007 20:33   

136 koni w automacie i dziś ci sie wlączyła trakcja :?: na trasie :?: gdzies ty jechał na biegun polarny :?: :lol:

a prawda jest taka że sie nie zmęczyłes bo masz duże wygodne auto :wink: na trasie z automata taki pożytek jak z wioseł w motorówce :lol:

lord_craven 

Wysłany: Nie Sty 07, 2007 20:49   

Robo, ale o co Ci chodzi? Ja mówię o kontrolce w głowie. Czytaj ze zrozumieniem. A może już przejąłeś punkt widzenia BC?

maniakopel 

Model Opla : Astra G 2.0 DI_16V
Wysłany: Nie Sty 07, 2007 21:57   

paweldm napisał/a:
maniakopel napisał/a:

Przepraszam za przykrość, ale czytając niektore twoje posty, odnoszę wrażenie, iz nie masz pojęcia o temacie, a wyrażasz opinie, które innych mogą wprowadzać w błąd.

Ja nie mam pojęcia??Słuchaj nie będziemu teraz rostrzygać kto wie wiecej itp ale z oplami mam już długoooo do czynienia.A twoje takie ironiczne\ośmieszające mnie wypowiedzi "ogolnie rzecz ujmując używanie skrzyni zmniejsza jej żywotność" są nie na miejscu a dział humor jest gdzie indziej.A to że pomyliłem się o 7 litrów co do pojemności zbiornika paliwa to się przyznałem do błedu....i tak samo jak przy temacie co do merców i po 2 zawory na cylinder co miałem jednak race napisałem Ci że każdy może się pomylić i ma do tego prawo ale widocznie według Ciebie ja nie mam takiego prawa.

Robo
[Usunięty]

Wysłany: Nie Sty 07, 2007 22:02   

lord_craven napisał/a:
Robo, ale o co Ci chodzi? Ja mówię o kontrolce w głowie. Czytaj ze zrozumieniem. A może już przejąłeś punkt widzenia BC?

Wczesniej nie pisałes że to kontrolka w głowie :P Ano widzisz nie przejołem, ale miło że doceniasz to że zmieniłem strony :wink:

Po za tym pewnie wiesz że jestem wrogiem wszelkiego automatu jako przykładu na panowanie auta nad kierowcą :evil:

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

18%
67%
81%
lord_craven 

Wysłany: Nie Sty 07, 2007 23:19   

Robo napisał/a:
Wczesniej nie pisałes że to kontrolka w głowie

Ale to z kontekstu wynika ;)

Robo napisał/a:
Ano widzisz nie przejołem, ale miło że doceniasz to że zmieniłem strony

Tylko się czepiam jak zawsze ;)

Robo napisał/a:
Po za tym pewnie wiesz że jestem wrogiem wszelkiego automatu jako przykładu na panowanie auta nad kierowcą

Eeee tam, pojeździłbyś, poznał i zmieniłbyś zdanie. Trzeba tylko wiedzieć jak operować pedałem gazu.

Slawek
[Usunięty]

Wysłany: Pon Sty 08, 2007 02:03   tylko nie automat

opel i automat nie chodzi w parze chyba ze nie masz co z kasa robic a jesli tak to po co opla kupiles przeciez opel nie grzeszy jakoscia

Odpowiedz do tematu