Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Opel Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Omega 2.0 16v automat czy manual??
Autor Wiadomość
klysek1 

Model Opla : Szukam Astry GSi16V
Wysłany: Wto Cze 12, 2007 07:58   

Ja jestem za manualem. Jeździłem kilka razy automatem i dla mnie to nie jest jazda - zero przyjemności z jazdy :P

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

maniakopel 

Model Opla : Astra G 2.0 DI_16V
Wysłany: Wto Cze 12, 2007 16:39   

klysek1 napisał/a:
Ja jestem za manualem. Jeździłem kilka razy automatem i dla mnie to nie jest jazda - zero przyjemności z jazdy :P

W ogóle się z tym nie zgodzę....jak jeździłeś oma 2.0 16v na automacie to się nie dziwię że nie ma przyjemności z jazdy. Gdy miałem 2.5 v6 to był taki nadmiar mocy że w zakrętach tylko lampka od TC mrugała....a opony przyczepność zrywały na trybie normalnym skrzyni a o "sport" to już nie wspomnę <przy wyłączonym TC> Jak ma się prawie 200 koni pod maską i automat to poezja....

lord_craven 

Model Opla : Omega
LPG: tak
Wysłany: Wto Cze 12, 2007 17:19   

Ech, tak to jest jak się nie umie wykorzystać tego co się ma. Mam X20XEV z ASb i jestem zadowolony.

A tego typu teksty to jest onanizowanie się pojemnościa i jednoczesne chwalenie się brakiem umiejętności.

EOT

klysek1 

Wysłany: Wto Cze 12, 2007 17:36   

maniakopel napisał/a:
.jak jeździłeś oma 2.0 16v na automacie to się nie dziwię że nie ma przyjemności z jazdy.
Nie jeździłęm akurat Omegą alt Passatem 1.9TDI 115km i Mercedesem E-klasą z 99 w turbo dieselu

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

maniakopel 

Model Opla : Astra G 2.0 DI_16V
Wysłany: Wto Cze 12, 2007 19:00   

klysek1, bez obrazy ale od lat wiadomo że tiptronic ani "używane" automaty merca nie są dobre....w mercu szarpię po 100\150 tyś

lord_craven, wiesz o umiejętnościach to z Tobą nie będę dyskutował...to nie jest chwalenie ale wniosek że mając ponad 160 koni w takim aucie jak omega to idzie się "pobawić" i jest taki nadmiar mocy że skrzynia ręczna jest zbędna i nie tylko w omedzę bo nie wyobrażam sobie miec 1.0 pojemność i automat ale o tym pisaliśmy wcześniej i sam przyznałeś mi racje......a jeździłem nawet omegą 2.0 8v i 2.0 16v i nie zrobiły one na mnie żadnego wrażenia....ale wtedy myślałem bardziej nad "mocą" niż zdrowym rozsądkiem...dlatego teraz mam dizla i troszkę ponad 80 koni i jestem strasznie zadowolony dlatego że mało pali...na jednym baku robię ponad 1000 km a nię 500 i się nie psuje.Wiec rozumiem że Tobie np na dzień dzisiejszy starcza 2.0.Bo teraz to był też sobie kupił omę ale 2.2 w DTI :)Pozdrawiam.

klysek1 

Wysłany: Wto Cze 12, 2007 20:04   

maniakopel napisał/a:
klysek1, bez obrazy ale od lat wiadomo że tiptronic ani "używane" automaty merca nie są dobre....w mercu szarpię po 100\150 tyś
W vw to nie był tiptronik tylko zwykły automat, bez sekwencji, a ten mer ma na dzień dzisiejszy ok 200tyś km i jest od nowości w jednych rękach mojego wujka, więc powinien być jeszcze w bardzo dobrym stanie :P

marian27
[Usunięty]

Wysłany: Pon Lip 30, 2007 00:57   

panowie ciągnąc dalej temat 2.0 16v + automat. kto ma lub jeździł 2.0 z ASB i może porównać z 2.0 manual (ja mam właśnie taką i w porównianiu do mojego poprzedniego senatora B 3.0 w automacie to to jest byle jeździdełko). Interesuje mnie też porównanie 2.0 16v +automat i 2.2 + automat ( w sumie to niecałe 10 koni różnicy). będę pewnie zmieniał omę na omę C bo chodzi mi po głowie znowu automat. Co z tą omą 2.2 ecotec, podobno się pieprzy. podobno ma też łańcuch rozrządu. proszę o wszelkie opinie osób, które jeżdziły tymi silnikami.

Odpowiedz do tematu