|
|
| Autor |
Wiadomość |
mpoli1 [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Lut 05, 2006 20:48 opel omega B-problem z silnikem
|
|
|
posiadam omegę z 95r./2litry/8 zaworów/gaz ma od 7-miu lat(Holandia).Sprawa wygląda następująco:zapalając silnik odpalam go bez
problemowo(nawet w mróz ponad -20 stopni).Gdy wyłączy się automatyczne ssanie i chodzi na wolnych obrotach zaczyna się
problem.Silnik zaczyna się cały trząść-no i we wnętrzu samochodunie jest przyjemnie- aż osiągnie temp.powyżej 90 stopni(trochę to
trwa).Później jest dobrze.Podłączałem go do komputera,niby wszystko jest dobrze.Ciśnienie w cylinrach w porządku i tu nie
rozumiem-nie chodzi na jednym cylindrze jak jest zimny.sprawdzałem to wyjmując świece po kolei.Na trzech po wyjęciu świecy podczas
pracy silnika obroty spadały a na jednym nie.jak jest ciepły obroty na tym właśnie cylindrze się zmieniają po wyjęciu świecy a na
zimnym nie.I co tam może być grane?Przewody i świece zmieniałem oraz podłączałem samochód pod komputer. |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
Bc30se [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Lut 05, 2006 21:57
|
|
|
| mówisz o pracy na gazie czy benzynie? |
|
|
|
 |
mpoli1 [Usunięty]
|
Wysłany: Pon Lut 06, 2006 18:51
|
|
|
| i na benzynie i na gazie jest to samo |
|
|
|
 |
Robo [Usunięty]
|
Wysłany: Pon Lut 06, 2006 20:01
|
|
|
Wiesz miałem podobnie jak włożyłęm gaz do omegi koleś co zakładał instalke jakiś kabel pomylił dokładnie nie wiem jak i co bo fachowcy tajemnicy nie zdradza ale ... |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
Bc30se [Usunięty]
|
Wysłany: Pon Lut 06, 2006 21:15
|
|
|
| jest iskkra na zimnym silniku??? bo nie rozumiem.... jak jest paliwo, iskra to ma ku**a palić, łąchy nie robi, to tylko silnik... |
| Ostatnio zmieniony przez Wto Lut 07, 2006 11:10, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
|