Wysłany: Sro Paź 31, 2007 19:10 Opel sintra ABS i prędkościomierz
Posiadam opla sintre 2,2 1998 r. od jakiegoś miesiąca w prędkościomierzu podczas jazdy wskazówka spada na wartość 0 i automatycznie zapala się ABS.
Po ponownym odpaleniu auta kontrolka gaśnie ale gdy tylko auto ruszy następują trazki w pompie ABS tak jak bym nacisną pedał hamulca przygasają światła a wskazówka prędkościomierza spada do 0.
Proszę o poradę.
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
Model Opla : astra II
Wysłany: Sro Lis 07, 2007 21:17
CZESC moi drodzy j tez mialem problemy z abs wiec pojechalem na komputer warto 70 zl,,posdlaczyl i powiedzial za male napiecie na pompie,,,,,i wskazal gdzie szukac,,wiec mi zaplalo sie tez po 1 dziurce,,, rno normalnirgasla a potem nagle sie zapalal,,20m casami 50,,wiec nalezy to rozwiazac tak ,,nad abs jest skrzynka czarna z przekaznikami trzeba ja cala zdjac a pod nia jest pompa hamulcoea z abs,,wiec trzeba na niej znalezc od kabiny kierowcy jest wtyczka gdzie sa wlutowane badz zalene wszystkie kable,,trzeba je popryskac preparatem do kabli specjalnym zeby przebicia nie bylo,,,,podpowiadm potem zakladamy ta zloczeke plastikowa czy wtyczke,,,(to jest tak ochrona na kable)proponuje powyjmowac tez cale przekazniki z kostkami i tez je popryskac tym preparatem ,wszytkie przekazniki powyjmowac ,, i wlozyc spowrotem i zamontowac cala ta skrzyneczke spowritem na pompe ,,i u mnie juz dzila,,!!!NAORAWDE POLECAM TO BYL MOJ DZIADOSKI ABS,,,,,KTORY TERAZ DZIALA!!!!!!!!!!
hipollo Model Opla : omega b 2.0 16
Wysłany: Czw Lis 08, 2007 19:59
witam jezeli so trzaski w pompie i czujesz to pod pedalem to pompa bedzie do wymiany pozdrawiam
wymieniłęś czujnk na którym kole
ile cię to kosztowało
gdzie dostałęś ten czujnki
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
sebo2876 Model Opla : opel sintra
Wysłany: Sob Lis 10, 2007 10:52
MARIORAK napisał/a:
wymieniłęś czujnk na którym kole
ile cię to kosztowało
gdzie dostałęś ten czujnki
niestety w sintra ma czujnik ABS razem z piasta kola koszt okolo 1900zl przód a tył jeszcze droższy ale znalazłem na allegro zamiennik za 790zł przód a tył 1200zł