Otoz to mam problem z Vectra A 1990r. Przy cofaniu do tył koła tylne sie blokuja i nie da rady cofna, nie raz tylko jedno blokuj czym to jest spowodowane i jak naprawic serdeczne dzieki za pomoc
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
damian24 [Usunięty]
Wysłany: Wto Maj 02, 2006 18:58
Zwolnij hamulec reczny . Tak na powaznie to nie bardzo wiem co moze dolegac twojej bryce ale wiem ze jazda jest udreką. A do przodu sie nie blokują?
Mr Oizo [Usunięty]
Wysłany: Wto Maj 02, 2006 21:33
do przodu własie sie nie blokuje tylko do tył jak sie cofa
Prawdopodobnie strzeliło Ci zabezpieczenie to co trzyma szczęki od ręcznego żeby sie nie odsuwały od tej osłony wewnetrznej (nie wiem jak to sie dokładnie nazywa, ale chodzi o te sprężynki z zabezpieczeniem) i przy cofaniu odchyla sie jedna szczęka i blokuje o piaste... Przerabiałem to ostatnio w swojej Cali, też nie szło cofnąć bo blokowało koła A z tego co wiem Viki ma tak samo rozwiązane hamulce jak Cali, wiec jest duże prawdopodobienstwo ze to to jest przyczyną również i u Ciebie.
psiaCrew [Usunięty]
Wysłany: Sro Maj 17, 2006 00:42
red devil napisał/a:
Prawdopodobnie strzeliło Ci zabezpieczenie to co trzyma szczęki od ręcznego żeby sie nie odsuwały od tej osłony wewnetrznej (nie wiem jak to sie dokładnie nazywa, ale chodzi o te sprężynki z zabezpieczeniem) i przy cofaniu odchyla sie jedna szczęka i blokuje o piaste... Przerabiałem to ostatnio w swojej Cali, też nie szło cofnąć bo blokowało koła A z tego co wiem Viki ma tak samo rozwiązane hamulce jak Cali, wiec jest duże prawdopodobienstwo ze to to jest przyczyną również i u Ciebie.
i z tym bym się zgodził
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet