Wysłany: Pią Mar 30, 2007 17:45 Oświetlenie wnętrza
Witam.
Ponieważ wqurzała mnie lampka oświetlenia wewnętrznego postanowiłem ją odrobinę zmodyfikować. Jak wiadomo lampka ta zapala sie jak otwieramy drzwi i gaśnie zaraz po ich zamknięciu. W nocy jet to dość uciążliwe bo musimy czasem po omacku szukać "dziury na kluczyk" czyli stacyjki lub czegoś tam innego mniejsza z tym!! (np. kolana naszej laseczki )
Wiec dorobiłem sobie układ który przy otwieraniu drzwi stopniowo rozjaśnia żarówkę, a po zamknięciu drzwi powoli ją wygasza co mamy czas na różne rzeczy .
Może ktoś z was też sobie taki układzik strzeli wiec zamieszczam foteczki !!
A bym zapomniał, ponieważ czasem żarówka może sie spalić i jest wtedy zonk to dodałem DIODY LED i oczywiście ładnie teraz wygląda.
Zastrzegam nie wszystkim sie może podobać ale to trudno.
W dzień jest tak sobie ale za to w nocy fajnie świeci.
P.S.
Miłej zabawy.
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
Yrek67 [Usunięty]
Wysłany: Pią Mar 30, 2007 18:01
FENIX napisał/a:
W nocy jet to dość uciążliwe bo musimy czasem po omacku szukać "dziury na kluczyk" czyli stacyjki lub czegoś tam innego mniejsza z tym!! (np. kolana naszej laseczki
Potrzebujesz światła do szukania kolanka. To gdzie ona sie chowa
A z innej beczki takie układy można kupić choćby na Allegro.Pozostaje diody Wrzucić.
Ale fajnie to wygląda nie ma wątpliwości.
Model Opla : ASTRA 2 1,6 16V
LPG: NIE
Wysłany: Pią Mar 30, 2007 19:17
Jak zobaczyłem ten rękopis to przypomniały mi się stare czasy w elektroniku.
Jest to chyba jeden z najprostszych układów, a na Allegro można na tym zarobić, tylko mieć pomysł gdzie go wykorzystać.
Nie trzeba tego przerabiać przeciez jak potrzebujemy czegoś poszukać to wystarczy włączyć tą lampke (ciągnemy do siebie włącznik świateł) wiele osób nie wie że tak mozna tą lampke włączyć więc pisze...
Ostatnio zmieniony przez Przemek1989 Wto Lis 27, 2007 13:49, w całości zmieniany 1 raz