|
|
|
|
Przesunięty przez: DAROMV6 Wto Lut 09, 2010 23:43 |
|
| Autor |
Wiadomość |
wasyl622
Model Opla : Astra G 1,2
Wiek: 21 Dołączył: 08 Lut 2010 Posty: 7 Skąd: Secemin Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 23:00 Paruja Szyby Po wymianie Filtra Fyłkowego
|
|
|
Witam Chcialem aby ktos mi pomógł kupilęm Astre z Belgii 1,2 Benzyna bez klimatyzacji
bardzo parowały szyby wymieniłem filtr pyłkowy Weglowy na orginalny załozylem zgodnie ze wskazuwkami lecz parowanie szyb tylko sie zmniejszyłu ustawienie jakie mam to na biegu 2 dmuchawy ciepło połowe i tylko na szybe i minimalnie uchylona szyba w tedy jest wszystko oki dgy zamkne szyby i ustawie nawiem na nogi paroawnie zaczyna sie po bokach szyby i sie rozpczesczenia to wersja krótka i 3 drzwiowa boczne pasarzera zaparowane wraz z tylniąod strony kierowcy i pasażera tylko połowa niestety nie wiem jak oboeg wewnetrzny czy on wlasnie do tego sluzy lecz gdy jechalem parowanie nie ustepuej gdy ustawie nawiew na 4 -3 będzie ok ale w tedy jest za goraca i glosno chodzi czy te typy tak maja jestem nowy tutaj i przepraszam za załozony temat sam nie wiem co jest przyczyna obieg wewnetrzny chodzi w tedy gdy ustawi sie wraz z nadmuchem na noigi i szyby lecz parowanie nie ustąpi kupilem do niego perfumy i nie wiem czy to moze byc równiez przyczyna alkohol oczywiscie czysczenie auta było jest caly czysty i zdbany nie ma nawet piasku na wycieraczkach odkorzany |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Administrator

Model Opla : Opel24.com
Zaproszone osoby: 15022
LPG: Nie
|
Adsense :
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Kacper

Model Opla : Sintra 2.2 16V
LPG: nie
Punkty zdobyte: 25
|
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 23:46
|
|
|
wasyl622, Po pierwsze prośba: używaj znaków interpunkcyjnych, bo bardzo źle czyta się takie posty.
A co do twojego problemu to: nie używaj obiegu wewnętrznego gdyż, wilgotne powietrze krąży cały czas w samochodzie, nie napływa świeże i do tego dochodzi też para wodna którą wydychasz.
Ja osobiście gdy zaczynają się problemy z parowaniem szyb, w krótkiej trasie ok 20km nagrzewam wnętrze auta na maksa, po czym na chwilę otwieram całkowicie szyby. Powtarzam ten zabieg kilka razy i na jakiś czas mam spokój.
Poniżej masz też w podobnych tematach opis problemu. |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Administrator

Model Opla : Opel24.com
Zaproszone osoby: 15022
LPG: Nie
|
Adsense :
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
lmozga

Model Opla : Astra G 2000r. 1.6 8V Z16SE
LPG: Tak
|
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 17:23
|
|
|
Witam,
ogólnie w astrze parują szyby. Ja też wymieniłem filtr kabinowy, jest znaczna poprawa, ale nawiew zawsze muszę mieć włączony na szybę, bo inaczej po jakimś czasie zacznie parować. Ten typ tak ma. |
|
|
|
 |
wasyl622
Model Opla : Astra G 1,2
Wiek: 21 Dołączył: 08 Lut 2010 Posty: 7 Skąd: Secemin Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 20:22
|
|
|
Zgadza się zmniejszyło się parowanie w samochodzie ale i tak dalej parują i nawiew nie ustawiam już na 3 - 4 biegu tylko na 2 i ustawienie jest na szyby inaczej gdy zmienię nawiew na nogi zaczynają parować znalazłem sposób błędu Opla to zbyt mała kratka jest pod szyba gdyby to było dłuższe na tej listwie i było to wymienne to Wszystko było by ok a tak to jest to zbyt małe no ale to moja Sugestia Jestem pierwszym posiadaczem Auta swojego i jeśli chodzi o niego to jestem zadowolony co można jeszcze zrobić
Wymiany Filtr Pyłkowy nowy Węglowy patrzyłem czy nie jest Mokro Jest sucho
No Dziękuje za pomoc grzanie Auta na max i otwieranie Szyb Ok 1 -2 super ale to uciązliwe nie proszę o jak pozbyć sie pary tylko jak wyeliminować bład ale skoro słysze ze te typy tak maja to Rozumiem |
|
|
|
 |
|
venom24
Akcesoria Tuningowe

Model Opla : Opel24
Zaproszone osoby: 126
|
|
|
|
 |
mik22
X16SZR
Model Opla : Astra II kombi 1.6 8V 99r.
LPG: tak
|
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 22:19
|
|
|
| Jest jeszcze jedna możliwość!! Ja właśnie dziś rozwiązałem ten problem. Sprawdz czy recyrkulacja działa prawidłowo. U mnie działała odwrotnie ( problem wielu użytkowników) ZAMIENIŁEM PRZEWODY W STEROWNIKU I PO KŁOPOCIE. Odszukaj temat recyrkulacja. To działa! |
|
|
|
 |
Kacper

Model Opla : Sintra 2.2 16V
LPG: nie
Punkty zdobyte: 25
|
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 22:39
|
|
|
Z tym grzaniem auta i przewietrzaniem to chyba nie do końca się zrozumieliśmy.
Zabieg taki wykonuje przy obecnej pogodzie średnio raz na dwa tygodnie, zawsze gdy jadę sam. Jadąc z żonką nie próbuje
Cały problem polega (moim zdaniem) na tym że pogoda jest taka a nie inna i auto jest zawilgocone przez wsiadanie w mokrych kurtkach czy butach, następnie ta wilgoć paruje i osiada częściowo na szybach ale także na tapicerce oraz pod nią.
Drugą sprawą może być to że jeśli mało jeździsz, to wnętrze samochodu może być nie wygrzane.
ps. używaj kropek i przecinków |
|
|
|
 |
|
|
| Podobne Tematy |
| Temat |
Autor |
Forum |
Odpowiedzi |