|
|
|
|
|
|
| Autor |
Wiadomo¶æ |
rabarbar [Twój profil zosta³ usuniêty!]
|
Wys³any: Wto Wrz 11, 2007 08:40 Pi³owanie przy rozruchu
|
|
|
Witam.
Kilka dni temu wydmucha³o mi uszczelke spod g³owicy. Niestety, odda³em samochod do najblizszego warsztatu(a raczej garazu). Tamtejsi partacze wymienili mi uszczelke, rozrusznik na nowy(stary padl a naprawa byla nieoplacalna). Do tego wymienili jedna swiece gdyz moja padla(wszystkie swiece wymienialem zaledwie tydzien temu i to w dobrym serwisie). Samochod zawsze odpalal od pierwszego przekrecenia kluczyka od strzalu ze tak sie wyraze. Teraz na cieplym silniku musze go pilowac okolo 4 sekund a dzisiaj rano na zimnym myslalem ze w ogole nie odpali. Probowalem ze cztery razy. Za piatym dopiero odpalil.
Czy ktos wie w czym moze byc problem?
No i na koniec ostrzegam przed partaczami. Lepiej dac wiecej fachowcowi, niz bawic sie w oszczedzanie kilku zlotych. Wczoraj zostawilem wyplate u partacza. Dzisiaj jade do prawdziwego mechanika-ciekawe ile teraz zostawie...
P.S.
Powyzej zapomnialem dodac, iz dodatkowo wymieniali mi rozrzad.
Dzisiaj rano oddalem astre do prawdziwego mechanika. Powiedzial, ze moze byc to spowodowane przesunieciem kola o jeden lub dwa zabki w rozrzadzie.
Ponadto komputer wysietlal blad walu korbowego ale mam nadzieje ze to tylko przez rozrzad...
Znowu stracilem samochod na dwa dni |
| Ostatnio zmieniony przez rabarbar Wto Wrz 11, 2007 12:14, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
holcu
Naczelny Wódz :)

Model Opla : Opel24.com
Zaproszone osoby: 15022
LPG: Nie
Do³±czy³: 23 Sie 2005
Sk±d: Szczecin
|
Adsense :
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
tomekiewa
tomekiewa
Model Opla : astra f caravan
Wiek: 34 Do³±czy³: 08 Lip 2007 Posty: 329 Sk±d: Kamienna Góra
Punkty zdobyte: 0
|
Wys³any: Wto Wrz 11, 2007 21:30
|
|
|
dok³adnie jak piszesz partacze zle ustawili rozrzad.i dlatego sa te problemy. jak to mowia co jest tanie to jest drogie szkoda ze wczesniej nie sprawdziles opinii tych partaczy z firmy garaz. mam nadzieje ze ci na szczescie nic nie uszkodzilo w silnikubo blad ustawienia rozrzadu mogl by sie fatalnie skonczyc. a tak pozatym to bym gosci obciazyl kosztami powtornej naprawy lub zadal zwrotu kasy |
|
|
|
 |
|
holcu

Sk±d: Szczecin
|
Adsense :
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
rabarbar [Twój profil zosta³ usuniêty!]
|
Wys³any: Czw Wrz 13, 2007 10:17
|
|
|
Witam.
Autko juz zdrowe.
Powiesi³em na partaczach psy ale nie bezpodstawnie. S± krêtaczami i wmawiali mi, ze odda³em im taki samochód i nic nie spartolili. Nietety ale spartolili kilka rzeczy.
Przechodz±c do tematu, bo moze siê komu¶ kiedy¶ przyda.
Problemy z odpalaniem jakie opisywa³em powy¿ej, spowodowane by³y jednak nie z³ym ustawieniem rozrz±du(co sugerowa³o dwoch mechanikow) lecz zabrudzonymi stykami w kostce przy czujniku wa³u korbowego(tak przynajmniej wydaje mi siê, ze machanik powiedzia³ bo by³em tak szczesliwy ze dzia³a ze nie bardzo dociera³o do mnie to co mówi³ przez pewien czas ).Czu³em siê jakbym odbiera³ nowy samochód z salonu
Prawdziwy mechanik doszed³ do tego dopiero po kilku godzinach ale jednak... |
|
|
|
 |
|
holcu