cześć udało mi sie spuścic cały potrzebny płyn do wymiany termostatu - no z setka sie wylała .Zrobiłem pomiary i trzymał do -35 tak więc wlałem go ponownie nie widziałem potrzeby wymiany był czyściutki koloru miodowego.Dzięki za porady jestem zadowolony bo autko nagrzewa sie teraz do 88C po 7km a nie jak wczesniej po 20km i dotego miało jakies wachania spadkowe temperatury. A dzwoniłem do OPLA i mówili że oni dolewają czerwonego tak więć koleś z serwisu powiedział jak na dolewke to moge dolac mieszalnego ze wszystkimi i tylko niech się kolor zgadza.
Model Opla : Astra II Kombi 1.6
Wysłany: Nie Lis 18, 2007 13:39
Witam ja się dołączę do wątku gdyż potrzebuje dolać płyn do chłodnicy (brakuje mi z 300 ml, żeby było nad wskaźnikiem w pojemniczku). Moja Astra II to końcówka roku 1998 a płyna ma bardziej kolor niebieski niż zielony Czy jak wleje zielone borygo to będzie oki?? Niesteyy chwilowo wymiana całego płynu nie wchodzi w gre bo pracuje przez 12 godzin dziennie a auto jest mi potrzebne przez cały czas w pracy... Z góry dzieki za odpowiedzi...
W książce własnie napisali że płym ma kolor niebiesko zielony to dolac tylko ten kolor bo te krzemiany były stosowane do IX 2000 R. Ja miłem kolor miodowy i dolałem takiego no może był troszkę jasniejszy ale meszalny ze wszystkimi.
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet