|
|
| Autor |
Wiadomość |
sodzior [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Cze 16, 2007 17:53 po właczeniu zaplonu w mryga kontrolka od komputera,vectra b
|
|
|
| przerabialem anglika i po zlozeniu okazuje sie ze nie odpala silnik a kontrolka komputra,mryga czaly czas po wlaczeniu zaplonu ,co to moze oznaczac.chcialem z czytac kody bledow ale nie da sie bo tak samo mryga.z góry dzieki |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
PermBan

Model Opla : Vauxhall / Vectra
Wiek: 39 Dołączył: 18 Cze 2007 Posty: 6 Skąd: UK/Telford Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Pon Cze 18, 2007 14:50
|
|
|
| Uzyj laptopa i jakiegos "ustrojstwa" za 5 dych z allegro >>> dziala wysmienicie i kupe kasy w kieszeni zostaje. |
|
|
|
 |
cimon102
pitu pitu

Model Opla : astra G 2.0 DTL
Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Pon Cze 18, 2007 18:50
|
|
|
| Gdzie na allegro szukac czegos takiego co odczyta kody bledow w oplu? |
|
|
|
 |
PermBan

|
Wysłany: Pon Cze 18, 2007 18:54
|
|
|
Szukaj pod nazwą (chyba) OpelTech / interfejs diagnostyczny >> jak juz wspomnialem mam takie cacko i jestem b. zadowolony.
Niemoge Ci nikogo polecic, bo bylaby to reklama |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
sodzior [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Cze 24, 2007 17:56
|
|
|
| problem polagal na tym iz immobilizer blokowal mi kompa i w takim przypadku z czytywanie kodów jest niemozliwe.odblokowalem go przez zlaczenie klem z soba i pozostawienie i na kilka min.a jezeli chodzi o czytanie kodow to po co tracic kase jezeli mozna zmostkowac 2 przewody w kosce diagnostycznej i z czytac kody z kontrrolki |
|
|
|
 |
PermBan

|
Wysłany: Nie Cze 24, 2007 18:10
|
|
|
| sodzior napisał/a: | | po co tracic kase jezeli mozna zmostkowac 2 przewody w kosce diagnostycznej i z czytac kody z kontrrolki |
Tylko że mostkiem niepokasujesz sobie błędów - niewiem czy to dla Ciebie istotne |
| Ostatnio zmieniony przez PermBan Nie Cze 24, 2007 18:14, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
sodzior [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Cze 24, 2007 18:27
|
|
|
| z tego co slyszalem to samo powinno sie kasowac przez rozlaczenie klemy |
|
|
|
 |
ja37
street killer

Model Opla : corsa b 2,0 157KM 209Nm było
Zaproszone osoby: 6
LPG: NIE
Wiek: 38 Dołączył: 17 Kwi 2006 Posty: 12637 Skąd: Ziemia Obiecana :)
Punkty zdobyte: 144
|
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 10:31
|
|
|
| sodzior napisał/a: | | z tego co slyszalem to samo powinno sie kasowac przez rozlaczenie klemy |
Pod warunkiem, że ustarka naprawiona i to nie błąd jaśków. |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
PermBan

|
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 14:42
|
|
|
Jakby to było takie proste (zdjęcie klemy), to niebylyby potrzebne stacje diagnostyczne (a chłopaki pewnie już dawno o tym pomyślały, żeby doić kasę przez wieeeele lat). Zdjęcie klemy powoduje RESET kompa, ale nie kasowanie błędów, w każdym bądź razie nie wszystkich !!
Tu cyctat skopiowany z innego forum:
"WITAJCIE Chciałem się zapytać którą klemę się odpina w celu zresetowania kompa. Silnik c16nz. z góry dzięki. Jak długo czekać?
-z tego co wiem z wlasnych doswiadczen to ''minus''
-w zasadzie to obojetne jaki model ale ogolnie przyjete ze ''MINUS'' takze smialo mozesz ale dlaczego chcrsz resetowac
-ZAłłożyłem nowego krokowca idalej pokazuje 35
-a resetowales juz
-już resetowałem"
sam też już kilka razy spotkałem taki objaw ale jeśli tobie "pomoże" samo zdjęcie klemy - to się "TU" pochwal, i pochwal się też problemem z którym walczyłeś.
Wywaliłem niepotrzebne pogrubienie i kolor // mod |
| Ostatnio zmieniony przez GrzECHO Nie Lip 01, 2007 18:33, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
janek26 [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Cze 30, 2007 08:10
|
|
|
| Cos masz z imobilajzerem-jak jest blad imo to kontrolka szybko mruga-moze czegos niepopodlanczales-pentli pod stacyjka,itp |
|
|
|
 |
|
|